Rokken om te dansen en hun functies

Rokken om te dansen en hun functies

Rokken om te dansen en hun functies

De danser weet uit de eerste hand dat lichte en comfortabele kleding nodig is voor een goede uitvoering. Om dit te doen, moet je omgaan met concepten zoals rokken voor dansen en hun functies. Het maakt niet uit in welke stijl iemand geïnteresseerd is: oosterse dansen, latin, balzaal - iedereen heeft zo'n kleding nodig.

kenmerken

Op de vloer is er een aparte en speciale modewereld. Het lijkt misschien sommigen dat er niets moeilijk is om een ​​jurk te kiezen, omdat bijna alle kostuums op elkaar lijken. Maar dit is verre van het geval. In de loop van de tijd werd de dans een echte kunst waarin mensen bepaalde regels naleven, niet alleen in de techniek van bewegingen, maar ook in de kostuumkeuze.

Tegenwoordig vereist de selectie van rokken voor dans veel inspanning. Mode verandert niet alleen op de wereldwijde catwalk, maar ook op de dansvloer. Bij het kiezen moet u rekening houden met de lengte, het silhouet en het kleurontwerp van de jurk. Het aantal decoratieve stenen en steentjes op het pak is niet onbelangrijk. Al deze functies die u moet weten.

types

Er zijn verschillende hoofdtypen rokken die geschikt zijn voor bepaalde dansstijlen. De verschillen tussen alle opties zijn lengte, vorm en materiaal dat wordt gebruikt voor naaien.

Kleding voor oriëntaalse dans is verkrijgbaar in verschillende versies. Gefocust op de eigenschappen van het figuur van het meisje, kunt u het juiste model kiezen. De rok-sun pak slanke meisjes, omdat tijdens de dans-outfit ziet er mooi helder en aantrekkelijk uit. Voor eigenaars van prachtige vormen, zou de ideale oplossing een vis zijn. De rok benadrukt beweging tijdens het uitvoeren van buikdansen.

Europese dansstijlen vereisen lange en chique outfits, aangevuld met veel details. In de set moet het meisje licht aanvoelen, zodat zware materialen niet worden gebruikt voor naaien. In Indiase stijlen speelt het uiterlijk een belangrijke rol.

opleiding

Trainingsopties verschillen van prestatiemodellen. Rokken zijn eenvoudiger en korter, elastische materialen worden gebruikt voor naaien. Kleding geeft je de mogelijkheid om verschillende bewegingen uit te voeren zonder ongemak te creëren tijdens de dans.

Op banden

Zulke opties zijn ideaal voor choreografie, waarbij je moet stretchen of andere oefeningen moet doen. Het voordeel van rokken is gemak tijdens het uitvoeren van bewegingen. In feite wordt het zijband-ding gebruikt voor latin en stijldansen.

Voor buikdansen

Deze modellen zijn hierboven vermeld, maar nu moet u vertrouwd raken met de kenmerken van elk. De belangrijkste soorten zijn:

  • rok zon Het is lang en lichtgewicht stoffen worden gebruikt voor maatwerk;
  • rechte rok. Geschikt voor eigenaren van prachtige vormen, is het wenselijk om opties te kiezen met een hoge incisie.

Deze modellen worden specifiek gebruikt voor buikdansen, omdat de bewegingen er elegant uit moeten zien en de schoonheid en vrouwelijkheid van het meisje moeten overdragen. Dankzij hen kun je het gewenste effect bereiken.

Spaans

Gezien het vurige ritme, is het in de dans noodzakelijk om bepaalde regels "te gehoorzamen". Kleding mag geen ongemak veroorzaken, het meisje moet vrij bewegen. Over het algemeen zijn de rokken lang, helder en breder naar de bodem toe. Verleidelijke snitten en ruches zijn ook belangrijk.

Voor standaard

In dit geval worden de meest eenvoudige opties gebruikt, waardoor het meisje zelfs complexe bewegingen kan uitvoeren. Modellen kunnen worden gebruikt als outfits voor uitvoeringen in verschillende dansstijlen. De lengte van de rokken kan variëren, het hangt allemaal af van het ritme en de complexiteit van de bewegingen. Meestal is het niet te kort model, knielengte.

Zigeuner

De helderheid en pracht van de zigeunerrokken ziet er geweldig uit en trekt de aandacht van de kijker in de eerste minuut van de dans. Kleding is altijd verschillende verzadigde kleuren, verschillende decoraties. Soms bestaan ​​rokken uit verschillende lagen, niet altijd van dezelfde kleur.

klassiek

Dergelijke modellen zijn niet ontworpen voor te ritmische bewegingen, maar eerder voor soepel en netjes. Het belangrijkste is het comfort en gemak tijdens de dans, dus bij het kiezen van de belangrijkste focus op deze kwaliteiten. Het ontwerp is niet erg helder, de modellen zien er terughoudend, maar aantrekkelijk uit.

Met geur

Deze modellen worden gebruikt voor brandgevaarlijke dansen, voornamelijk met een snel tempo. Een goede optie voor de uitvoering van de Latijns-Amerikaanse stijl, waarbij de benen vrij moeten kunnen bewegen en van de ene naar de andere kant kunnen bewegen.

Vis rok

Kleding gebruikt voor buikdansen. Het is vermeldenswaard dat vandaag de dag deze optie wijd verspreid is in vele vormen, dus er is een andere uitvoering en aanpassing van de jurk. Kortom, om een ​​helder materiaal te maken en stenen worden gebruikt. Dit zorgt voor een goed en winnend effect tijdens het dansen.

Voor Indisch

Wie van ons heeft deze prachtige films niet bekeken, waar de acteurs gewoon schitteren in hun heldere kostuums? Inderdaad, de rokken voor deze stijl van dansen hebben altijd een prachtige uitstraling. De outfits hebben een maximale lengte, dus het is niet altijd mogelijk om snelle bewegingen uit te voeren. De nadruk ligt vooral op het externe ontwerp.

Voor mensen

Volksdansen weerspiegelt de cultuur en kenmerken van een bepaald land, en het kostuum is een belangrijk kenmerk. Om kleding te maken met een dicht materiaal, kan de lengte verschillen. Bij het ontwerpen van de hoofdrol van volksmotieven.

lengte

Wat betreft de lengte, de keuze hangt af van het type dans. Korte rokjes zijn geschikt voor deze stijlen:

  • stijldansen;
  • Contempo;
  • Latina.

Lange modellen zijn een geweldige oplossing voor:

  • wals;
  • Europese stijlen;
  • Spaanse dansen.

De lengte wordt gekozen afhankelijk van de bewegingen. Ritme en tempo spelen een grote rol, omdat niet in alle jurken een meisje zich vrij kan voelen. Maar soms gebeurt het ook dat je voor een brandgevaarlijke dans een lange rok moet dragen die versierd is met veel ornamenten. Een uitstekende oplossing is een model met een spleet aan de zijkant waarmee u snel en moeiteloos op de vloer kunt gaan.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses