Kokerrok - modetrends 2019

Kokerrok - modetrends 2019

Verschenen aan het begin van de vorige eeuw, de kokerrok stevig ingevoerd in de vrouwelijke garderobe, zonder de klassieke vorm te veranderen. Modetrends van 2017 zullen helpen om de nieuwe modellen en de huidige kleuren van de kokerrok te begrijpen. De voordelen van dit model zijn grotendeels terug te voeren op de geschiedenis van het uiterlijk.

verhaal

In 1908 besloten de gebroeders Wright (Wilber en Orville) om de eerste vlucht te maken in een vliegtuig met een vrouwelijke passagier. Ze werd Hart O. Bert. Voor de veiligheid van de vlucht, om te voorkomen dat de vloer van de jurk in de schroeven van het vliegtuig valt, werden ze samengetrokken met een riem onder de knieën.

Dit verhaal was een kolossale wereldfaam. Verslagen hierover werden in verschillende delen van de wereld gedrukt. De foto van de deelnemers aan de vlucht was gedrukt op postzegels. Ontwerpers van die tijd stonden niet opzij. Twee jaar later liepen de dames door de straten in jurken die om de knieën waren gebonden.

Het was het eerste prototype van een kokerrok, die de "lame skirt" werd genoemd. Vrouwen verhuisden er moeizaam in, maar hadden last van ongemakken. Voor de eerste keer hadden ze de kans om een ​​eleganter silhouet te demonstreren.

Later, in 1926, creëert Gabriel Coco Chanel haar kleine zwarte jurk. Het silhouet van de jurk herhaalt de contouren van een klassieke kokerrok. Maar we hebben het uiterlijk van de rok zelf te danken aan een andere ontwerper, die deze een paar jaar later zal maken en populariseren.

Wie bedacht

In de moeilijke periode van de Eerste Wereldoorlog, door gebrek aan stoffen, worden de rokken korter en verschijnen er broeken in de damesgarderobe. In de naoorlogse periode verandert de samenleving radicaal, wat ook een verandering van kleding met zich meebrengt. Taille op jurken is nu lager. Vrouwen willen de vorm vereenvoudigen.

In 1940 creëert Christian Dior de nieuwe look-collectie. De eerste kokerrok werd in deze collectie gepresenteerd. Haar naam is "H-rok". De rok werd aanbevolen om gedragen te worden met jassen en tunieken, en later met truien en blouses met een gratis snit.

Nu konden vrouwen enkels laten zien en echte schoonheid van vrouwelijke rondingen. De rok was populair bij beroemdheden en gewone vrouwen. Als onderdeel van het bedrijfsimago tot nu toe, in de jaren 80 en 90, wordt de kokerrok een universeel element in de kledingkast. Het wordt gecombineerd met verschillende texturen en experimenteert met kleur.

kenmerken

Het belangrijkste onderscheidende kenmerk van zo'n rok van elke andere - in de nauwsluitende pasvorm. Hij dwingt een vrouw om goed te bewegen, zonder de vrije loop te laten aan bewegingen. Kokerrok versmalt, in tegenstelling tot een rechte rok. Het is geschikt voor elke stijl.

Hoe zou je moeten zitten

De rok moet in de figuur passen, de beweging niet hinderen en niet laten hangen. Er zijn verschillende voorwaarden waaraan kan worden voldaan met de correct gekozen grootte:

  1. Op de rok vormen geen plooien en vouwen;
  2. De rok trekt de billen niet strak aan, maar past er soepel in;
  3. De voorkant van de rok komt verticaal naar beneden.

De snit op de rok draagt ​​bij aan een comfortabele beweging, dus deze moet aanwezig zijn.

Wie zal gaan

Kokerrok past op elk type figuur, het is alleen belangrijk om de juiste kleur, lengte en maat te kiezen. Meisjes met een lichaamstype van de rechthoek moeten zich richten op de taille met een riem of kleurcontrast. Meisjes met zachte heupen moeten kiezen voor een monotone rok met donkere kleuren en een hoge taille. Smalle heupen worden visueel breder dankzij prints en lichte kleuren van de rok.

Bovendien kan de juiste stijl de vorm zo veel mogelijk corrigeren.

Stijlen en modellen

De stijlkeuze hangt nauw samen met de lengte van de rok, compatibiliteit met andere elementen van de kledingkast en het effect dat deze zal creëren. Daarom moet elke variant van de rok individueel worden benaderd.

klassiek

Dit is een versie van een strakke snit, waarvan de lengte varieert binnen enkele centimeters boven en onder de knie. De klassieke kokerrok is een van de basiselementen van een eenvoudige kledingkast. Vooral de optie in het zwart.

Rechte lijn

Rechte rok verschilt van de klassieke rechte lijnen van het silhouet, waardoor niet zo effectief de lijn van de heupen kan worden benadrukt. De lengte van deze rok is belangrijk om uit te kiezen, te beginnen met de groeiparameter. De negatieve effecten die het creëert met de verkeerde selectie zijn sterker dan die van een rok met een versmalde onderkant.

versmald

Het rokpotlood van een vernauwde snede is elke kokerrok die een smallere onderrand van het product impliceert. Het kan een klassieke rok zijn, met een geur, een split aan de voorkant of een basky, van klassieke kleuren tot de kleurrijkste.

Met een split aan de voorkant

Een gleuf aan de voorkant van de potloodrokken vervangt de gebruikelijke gleuf. Deze rok heeft alle eigenschappen die inherent zijn aan een rechte of versmallende rok. Vereist geen speciale combinaties, maar toont een meer open zicht op de bovenbenen. De incisie kan gecentreerd of opzij worden geplaatst. In ieder geval trekt deze rok meer aandacht dan de klassieke versie.

Met geur

De geur op de rok geeft het wat frivoliteit. Deze optie komt dichter bij de dagelijkse en avondachtige kledingstijl. In het geval dat de stof op zo'n rok is gedrapeerd, vernauwt het de heupen visueel. Opgemerkt moet worden dat elke rok met een open middengedeelte boven de knieën, zich richt op de interne contouren van de benen. Dat stelt haar in staat onnodige fouten in deze zone te markeren.

Geen riem

Een rok zonder riem lijkt niet af. In het geval dat het een tailleband heeft, is het beter om een ​​riem te gebruiken. Nadruk op de taille kan een vrouw met elk type figuur zetten. Voor vrouwen met een figuurtype rechthoek, driehoek en omgekeerde driehoek is deze nadruk meer dan nodig.

Met een brede riem in de taille

De brede rokriem benadrukt de taille al. De riem kan bovendien worden gebruikt als de riem niet contrasteert met de rok en de gemonteerde bovenkant, een vrouw met een figuurtype rechthoek.

Met ruches

Op de onderkant van het product bevinden zich ruches op een kokerrok, die lijken op het silhouet van een rok-jaar. Ze balanceert de vorm en past bij vrouwen van dun en middelgroot. Zo'n rok voegt geen extra volume toe aan de dijen, daarom heeft het allereerst de voorkeur voor het type van een driehoek.

Basken

Baska op een rok heeft een uitstekende eigenschap om te verbergen wat je niet wilt laten zien in de heupen. Aan de andere kant zal het visueel volume toevoegen aan degenen die het niet hebben. Baskisch laat de taille al verschijnen en niet om gebruik te maken van riemen en riemen.

Voor zwangere vrouwen

Kokerrok voor zwangere vrouwen gaat over op de heupen, onder de lijn van de buik. Dit model wordt geleverd met een zachte, elastische riem die geen druk uitoefent op de maag. Deze rok kan worden gebruikt na de geboorte van het kind, wanneer de vrouw geleidelijk in vorm komt. De riem van de rok past zich aan elke contour van het lichaam aan.

Modetrends

In 2017 kan voor elke gelegenheid een kokerrok worden opgezet. Ontwerpers hebben modellen voor verschillende stijlen ontwikkeld, waarbij de belangrijkste trends zijn toegepast.

kleur

De hoofdfavoriet van het seizoen was grijs. Onder de stroom: bruin, olijf, kaki, mosterd, melk, bordeaux, zwart en wit. De collecties zijn roze, blauw, geel, oranje, rood, karmozijnrode kleuren. De beste combinaties zijn geel en blauw, rood en groen en de traditionele zwart en wit.

Vrienden maken in één beeld in twee felle kleuren is niet eenvoudig. Om dit te doen, moet u weten welke kleuren harmonieus in één set worden gecombineerd.

kastanjebruin

Kastanjebruine rok past goed bij donkergroen, roze, verschillende tinten blauw, oker en grijs. Als extra kleuren kunt u beige, wit en zwart gebruiken.

geel

Gele rok om een ​​tandem te maken met blauw, turquoise, fel groen en paars. Grijs is de meest geschikte neutrale

roze

Met donkerroze harmonieuze donkerblauwe, groene, grijze, rode en bordeauxrode kleur.

bruin

Deze kleur is vriendelijk met elke schakering van beige kleuren, melkachtig, donkergroen, geel en baksteen.

Donkergroen

Met deze kleur van de rok kun je blauw en bordeaux, rood en geel gebruiken. Accessoires kunnen beige, zwart of bruin zijn.

kleur

Een gekleurde rok moet worden gecombineerd met een enkele top, waarvan de kleur de kleur van het patroon op de rok herhaalt. Het is wenselijk dat deze kleur goed gedefinieerd en merkbaar is.

blauw

Blauw kan worden gecombineerd met een vergelijkbare verzadiging in groen, roze en geel, karmozijn en grijs.

prints

Volgend seizoen zijn alle traditionele patronen relevant: strip, cel en erwten. Bloemen, abstracte, geometrische en animalistische prints zijn in de mode.

gestreept

De strepen op de rok kunnen zowel verticaal als horizontaal zijn. De breedte van de banden en hun ritme variëren. Transparant gestreepte inzetstukken die de elegantie van vrouwelijke benen aantonen zijn vooral populair.

Polka dots

Erwten van verschillende groottes kunnen in één afbeelding worden gebruikt. Het kan cirkels of kralen aanvullen. De overvloed aan vormen in de afbeeldingen gepresenteerd in het nieuwe seizoen laat niet toe zich te concentreren op individuele details, maar ze zijn allemaal verenigd door een kleurencombinatie, meestal zwart en wit.

Met bloemenprint

Grote of kleine bloemenafdrukken bevinden zich overal in het product of in afzonderlijke gebieden. De voorkeur gaat uit naar een meer nobele bloem: pioenrozen, rozen, orchideeën en lelies. Simpele wilde bloemen zullen het beeld vereenvoudigen en doen denken aan de stijl a la rus, uit de mode.

lengte

De lengte van de kokerrok kan worden onderverdeeld in de volgende categorieën: u

mini

De kortste lengte voor een kokerrok. Ze daalt niet lager dan midden in de dij. Zo'n lengte is heel grillig en past alleen bij een jong, slank meisje met een proportioneel cijfer.

kort

Een rok moet als kort worden beschouwd, waarvan de lengte korter is dan die van een minirok, maar niet het midden van de knie bereikt. Het leidt de aandacht af van de enkels, maar zal de gebreken in de vorm van de benen onthullen.

Franse lengte

Rok naar het midden van de knie. Meest geschikt voor meisjes met een kleine gestalte, omdat het aan de figuur trekt. De lengte is universeel en meestal past het bij de smaak van zowel jonge meisjes als oudere vrouwen.

langgestrekte

Beschouwd als een langwerpige rok gemiddeld palm onder de knie. Dit is een elegante lengte die de onvolkomenheden van de knieën zal verbergen. Laagbouwmeisjes dragen een rok van deze lengte is het beste bij schoenen met hakken.

lang

Een lange rok is het maximum voor een kokerrok die het midden van de kuit bereikt. Deze lengte is geschikt voor lange meisjes met een gemiddeld volledig kalf.

Ontwerpers hebben bij het maken van nieuwe collecties niet op een bepaalde lengte gefocust. Bied daarnaast een brede selectie van materialen die qua dichtheid en textuur verschillen.

materialen

De meest populaire voor rokken zijn: tweed, knitwear, wool, cashmere, leather, suede, lace, satin, velvet. Bijzondere aandacht kan worden besteed aan een warme tweedrok en een avondversie van satijn.

Van tweed

Het is een wollen stof met een klein dutje. Het is licht, zacht en zeer duurzaam. Tweed stof is een klassieker voor een kokerrok. Van dit materiaal heeft Coco Chanel haar rokken gemaakt. Momenteel zijn deze rokken ontworpen voor zakelijke en casual stijlen.

satijn

De satijnen kokerrok is ontworpen voor cocktailuitgangen. Satijnstof heeft een aantal positieve eigenschappen:

  1. duurzaam;
  2. Absorbeert vocht;
  3. Niet geëlektrificeerd;
  4. Handig in draperie;
  5. Lang blijft schitteren.

Het nieuwe seizoen heeft veel ongebruikelijke combinaties van materialen, tekeningen en texturen voorbereid. Ze kunnen de gebruikelijke basisbeginselen volgen of volgen. Bovendien zijn deze fundamenten nogal variabel.

Wat te dragen

Kokerrok kan worden gecombineerd met elke top: blouses, overhemden, tops, truien en jassen.

blouse

De blouse kan worden gedragen in verstopt en navypusk. Blouses met decor - een feestelijke optie. Deze blouses worden in een rok gestopt. Blouses met een aansluitende pasvorm en een riem kunnen worden versleten.

T-shirt

Tandemrokken en T-shirts - een optie voor elke dag voor wandelingen of uitstapjes naar de winkels. Een t-shirt verscholen in een rok of gedragen aan de bovenkant als de lengte van het T-shirt dit niet toestaat.

overhemd

Een klassiek shirt dat is ontworpen voor werk, wordt versleten ingepakt. Casual monofoon of met een patroon van elke stof kan worden gedragen als een cape om de rok en de top, of strop voor een knoop.

Mike

Mike, als een T-shirt, gedragen met een rok weggestopt. Het kan alleen worden vrijgegeven als het een speciale kortere weg heeft. Het is in de mode om een ​​T-shirt gedeeltelijk voor, of achter het product te vullen, waarbij de tweede helft niet gevuld blijft.

trui

Een trui met een rok is versleten, vaak omgord om de taille te accentueren. Met moderne mode kun je een deel van het product vooraan vullen, met een riemlijn of een riem op een rok.

jasje

Jas en kokerrok - vakbond in de loop der jaren geverifieerd. Elke lichtgewicht top kan erop worden aangesloten, afhankelijk van de stijl van de jas. Als dit een klassiek jasje is, moet je een shirt of blouse gebruiken. Met een sportjas kunt u het zich veroorloven om een ​​t-shirt of top te dragen.

We selecteren schoenen

Kies schoenen voor een kokerrok gemakkelijker, te beginnen bij de lengte van de rok. Het is noodzakelijk om rekening te houden met het materiaal waaruit de rok is gemaakt. Als het leer is, zijn pumps het beste. Deze schoenen zijn een win-win voor elke lengte en textuur van de rok.

Bij een kort rokje, niet in het midden van de knie, passen schoenen, sandalen, laarzen en schoenen. Je kunt elke sportschoen gebruiken als een kledingstuk geen klassieker is.

Een rok tot het midden van de knie moet al worden opgetild. Maar dit is niet de lengte waarvoor het absoluut noodzakelijk is.

Rokken onder de knie, vooral tot het midden van de kuit, is gevaarlijk. Het verkort de benen aanzienlijk. Voor meisjes met een kleine gestalte mag de rok geen kritieke lengte bereiken. De rok, die de knieën bedekt, kan alleen goed overweg met schoenen met hakken.

Slipony

Een rok met slip kan een klassiek gesneden shirt aanvullen als de rok casual is of, integendeel, een casual shirt met een kokerrok. Het shirt kan worden vervangen door een T-shirt en een sportjas of een uitgebreide trui.

Ballet flats

Voor ballerina's passen alle alledaagse afbeeldingen, rekening houdend met de groei en lengte van de rok. De uitzondering is een rok met ruches die het midden van de kuit bereikt. Ballerina's met haar slijtage worden niet aanbevolen.

laarzen

Laarzen zijn ook een veelzijdige optie, compleet met een rok. Het is alleen belangrijk om rekening te houden met de bijpassende stijl van laarzen en de rest van de afbeelding. De ruimte tussen de laarzen en de rok moet harmonieus worden opgevuld. Idealiter zou panty dezelfde kleur moeten hebben als de rok of laarzen.

Nieuw van beroemde ontwerpers

Rok - een potlood is te zien in bijna alle collecties moderne ontwerpers. Iedereen kiest zijn snit, materialen en afwerkingen. Hoe vaker het idee wordt herhaald in de collecties van verschillende ontwerpers, hoe belangrijker deze trend is. In het nieuwe seizoen was het niet zonder frisse ideeën over dingen, waaronder rokken.

Voor vrouwen

Rokken met klassieke snit in damescollecties zijn gedecoreerd met heldere print. Stella Jean gebruikt een kooi en combineert deze met geometrische patronen. Dolce & Gabbana - heldere patronen en een contrasterende lijn. Helder abstract of psychedelisch, ze zijn te zien in de collecties van Elena Burba, Salvatore Ferragamo en Emilio Pucci.

Andere ontwerpers benadrukken het materiaal. Olympia Le-Tan kiest voor haar collectie fluweel. Moshina en Izabel Marant - zwarte en rode huid.

Rokken met een geur, een of twee spleten worden gepresenteerd in de collecties van Nina Ricci, Pamella Roland, Altuzarra, Ralph Lauren en David Koma.

Voor kinderen

Collecties van kinderkleding worden grotendeels herhaald door volwassenen. Rechte rokken van guipure of rokken met transparante horizontale inzetstukken zijn al in de kindergarderobe gekomen en blijven aan populariteit winnen. Nu zijn ze niet alleen bedoeld voor vieringen. De meest relevante trends in kleine details zijn zelfs opgenomen in schooluniformen.

Stijlvolle afbeeldingen

Op zoek naar trendy volgend seizoen is vrij eenvoudig.Het is bijvoorbeeld mogelijk om ongewoon voor elkaar liggende materialen of details te combineren. Een laconieke rok met een fluwelen textuur kan worden aangevuld met een top van glanzende materialen of leer. Bloemen kunnen opschieten met een strip, abstractie of cel. Als u een stijlvolle afbeelding wilt maken, helpt dit de bovenlaag of de vacht.

Multi-gelaagdheid, als een van de trends van het seizoen, kan worden gecreëerd door een langwerpige top onder een laag uitgesneden kokerrok te dragen. Tegelijkertijd kunt u een shirt met een rok, een korset dragen en alle lagen met een riem erover bevestigen. Een eenvoudigere optie is om een ​​lange sjaal om de middel te knopen. Je kunt een blouse combineren met een korset en een rok met een bask.

De overvloed aan beslissingen die door de mode worden voorgeschreven bij het maken van nieuwe modellen van een kokerrok verschuift het traditionele model niet naar de zijkant. Ze blijft de basis, onmisbare en meest veelzijdige rok in de garderobe van een vrouw. Daarom kunt u bij het kiezen alleen worden geleid door de huidige kleuren en patronen.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses