Aangerimpelde rok

Aangerimpelde rok

Wat is de naam

Er wordt aangenomen dat de eerste geplooide rokken ongeveer 4000 jaar geleden in Mesopotamië verschenen en vervolgens door mannen werden gedragen.

Weinigen hebben gehoord van de Schotse nationale kleding - kilts, heren geruite rokken in de plooi. De eerste vermelding van de Schotse kilt dateert uit 1594. Toen werd het beschouwd als de kleding van de Schotse hooglanders. Kilt was warm en hinderde beweging niet in talloze veldslagen. Ongetwijfeld zijn de Schotse kilts ook de voorlopers van moderne geplooide rokken. Kilts zijn nog steeds te zien tijdens optochten en andere plechtige gebeurtenissen in Schotland. Ook dragen de bergbeklimmers kilten bij hun sportevenementen en bij muziekevenementen.

Nu worden plooirokjes vaak plooige of gecanneleerde rokken genoemd. Laten we kijken wat het betekent. Plisse vertaald uit het Frans als "plooien". Het materiaal wordt verwerkt met een strijkijzer (thuis) of een speciale pers (met industriële afstemming). Gevormde parallelle plooien. Om het geplooide van de plooiing te onderscheiden, onthoud dat de geplooide plooien breder zijn dan de vouw en de breedte van de plooien ongewijzigd van boven naar beneden van de rok. De randen van de golf zijn iets anders, ingewikkelde constructie - de plooien breiden uit naar de bodem.

De modeontwerper Mariano Fortuny patenteerde een methode om stof te plooien in 1907. Hij plooide de stof met de hand. Aanvankelijk waren geplooid waren een element van huiskleding, de beroemde danseres Isadora Duncan introduceerde de geplooide mode, die in het openbaar verscheen in een geplooide jurk.

kenmerken

De geplooide rok is geweldig voor compleet verschillende kledingstijlen en voor verschillende gelegenheden. Ze maken de nodige diversiteit in de kledingkast. De vouwen hebben een verschillende vorm en verschillende richtingen. De rok kan worden versierd met twee vouwen, en misschien is de rok volledig opgevouwen. Vouwen kunnen het beeld heviger maken, of frivoliteit en onheil. Plooien - ongetwijfeld een interessant element van de decoratie van rokken, het oplossen van verschillende taken op verschillende stijlen en silhouetten. Plooien zijn altijd relevant en kiezen een rok in een brede of dunne vouw, mini of midi - je kunt niet fout gaan. Het belangrijkste ding - om de stijl en lengte van de figuur te kiezen.

voordelen

Rokken in de plooi, afhankelijk van de stijl en variaties, zijn ontworpen om verschillende problemen van vrouwelijke figuren op te lossen. Brede plooien aan de rok verbergen extra kilo's in de heupen, smalle plooien vullen de magere meisjes die er vrouwelijker en schaatser uit willen zien. Veel geplooide rokken zien er heel weelderig uit, dit is ook een pluspunt voor meisjes die te dun zijn. Visueel kan deze stijl een hoekvorm in de vorm van een zandloper brengen, met nadruk op de taille en vergroting van de heupen. Verschillende opties van geplooide rokken zullen vele gebreken in de figuur oplossen en corrigeren.

Hoe te kiezen

Voor meisjes met volle benen draag je geen rok met midi-plooien en mini-lengtes. Maar zo'n lange roklengte van dicht materiaal, grote hulp om gebreken te verbergen. Om je te verstoppen met behulp van een geplooide rok, zou je een rok met brede plooien moeten kiezen, omdat zulke plooien je dunner zullen maken.

Als je de taille wilt benadrukken en goed wilt markeren, kies dan een rok met plooien op het juk. Deze stijl zorgt voor vloeiende lijnen.

Lichte rokjes met plooien van vliegende stoffen van elke lengte zijn perfect voor dunne meisjes. Maar je moet niet vergeten dat stoffen zoals zijde en chiffon, vanwege het feit dat ze rustig door het lichaam stromen, probleemgebieden kunnen benadrukken.

Je kunt de buik verbergen met behulp van de plooien aan de voorkant.

Voor meisjes met smalle heupen en brede schouders, zal de rok in de plooi, die zich naar beneden uitstrekt, helpen het figuur in balans te brengen en het vrouwelijkheid te geven. Kleine plooien helpen ook om volume toe te voegen aan de heupen.

Populaire soorten vouwen

Bantovye

De boogvouwen op de rok zijn plooien die in verschillende richtingen worden gedirigeerd, in willekeurige volgorde. Aan de voorkant zullen de boogplooien naar elkaar toe kijken, van de verkeerde kant - ze zullen in verschillende richtingen worden gericht. Dankzij deze rok met bantovye plooien ziet er zeer weelderig uit en verbergt bovendien de heupen. De breedte van de boogvouwen is meestal van vijf tot twaalf centimeter. De rok kan van elke lengte zijn. De meest populaire stijlen voor dergelijke vouwen zijn de zon en een half zon. Heldere prints met bantovye-vouwen zijn zeldzaam, meestal worden dergelijke rokken gemaakt in een kooi of in één kleur.

tegenvorderingen

Een rok met tegenover elkaar liggende vouwen kan een mini- of midi-lengte hebben. De plooien beginnen in de taille en gaan naar de zoom, hun aantal is onbeperkt. Dankzij tegenvouwen fladdert de rok vrij tijdens het lopen en ziet hij er flexibel uit. Midi-lengte rokken zoals vouwen geven een speciale pracht. De rok met tegenvouwen is vaak tartan, en deze rokken worden "schotten" genoemd. Tegenvouwen - de achterkant van bantovy-vouwen.

 • De aan de bovenkant genaaide vouwen kunnen worden geblokt of tegengesteld. Ze kunnen zowel ter hoogte van de coquette als tot op het niveau van de heupen, het midden van de dij en zelfs tot aan de knie worden genaaid. Rimpels tot aan de dijen zorgen bijvoorbeeld voor een balans tussen het volume van de benen bij vrouwen met een dichte bouw.
 • Eenzijdige vouwen, zoals te zien aan de naam, worden slechts in één richting op de rok gelegd. Eenzijdige plooien op de rok kunnen in een groep, over het gehele product, of misschien eenzijdige vouw worden aangebracht. Als de eenzijdige vouw op de rok er een is, dan is het in de eerste plaats gedaan om beweging niet te hinderen.
 • Brede vouwen op de rok kunnen twee of drie zijn op de voor- en achterkant van de rok. Brede vouwen verbergen overtollig gewicht, zien er stijlvol uit en zijn geschikt voor een zakelijke stijl.
 • Asymmetrische vouwen zijn een soort enkelzijdige vouwen, waarbij asymmetrie wordt gecreëerd met vouwen aan één zijde van de rok.
 • De plooien op de rok kunnen niet alleen aan de voor- of achterkant zijn, maar ook aan de zijkanten. Bijzonder stijlvolle look vouwt vanaf één kant. Dergelijke vouwen zijn geschikt voor vrouwen in alle soorten en maten.
 • Kleine vouwen zien er goed uit op alle materialen, inclusief dichte. Er moet aan worden herinnerd dat de rok in een kleine vouw er beter uit zal zien bij dunne meisjes, omdat de kleine vouw visueel vult.
 • Harde vouwen kunnen willekeurig zijn, en bantovy, en contra en asymmetrisch, en eenzijdig. De rok met strakke plooien moet gemaakt zijn van een stof die niet erg dicht maar goed gevormd is.
 • Ventilatorvouwen kunnen zowel tegen als bantovye zijn. Ze zijn gevormd uit verschillende gewone vouwen bovenop elkaar. Dergelijke vouwen lijken vanwege hun meerlaagse laag alleen goed op dunne vliegende stoffen zoals zijde, chiffon, satijn.

Stijlvolle plooirokjes

 • Rok met elastiek met vouwen Het ziet er weelderig uit vanwege het elastiek, dus het is perfect voor magere meisjes die graag visueel vorm willen toevoegen en de taille willen benadrukken, en ook gebreken in de buik en heupen willen verbergen. Deze rok is perfect voor de zomer en de lente. Bovendien is deze stijl uitermate handig bij het aantrekken omdat het geen tijd kost om de rok aan te trekken en vast te maken.
 • Aangerimpelde rok met de trein voor verschillende seizoenen gaat niet uit de mode. Het wordt ook high-low en asymmetrisch genoemd (vanwege de asymmetrische snit, waarbij de rokken kort zijn en het achterstuk lang is). Deze stijl is ideaal voor avonduitgangen, maar wordt al actief gebruikt in het dagelijks leven. Het geeft het beeld van vrouwelijkheid, omdat zo'n rok er bij het lopen licht, luchtig en vloeiend uitziet en de vrouwelijke benen prachtig opent.
 • Geplooide tennisrok verhuisde naar de garderobe van vrouwen van de mode van tennisbanen. Ze hoort bij de sportstijl en is perfect voor sportieve meisjes met slanke benen.Zo'n rok is goed om te dragen tijdens het wandelen met vrienden, het ziet er geweldig uit met actieve rust. U kunt het bijvoorbeeld dragen voor skaten of fietsen.
 • Aangerimpelde rok met zakken uiterst comfortabel en geschikt voor kantoor en voor het dagelijks leven. Zakken worden vaak vanaf de zijkant gemaakt en visueel onzichtbaar.
 • Geplooide rok met brede riem Het is heel vrouwelijk, omdat het de taille en correcte figuurfouten benadrukt.
 • Pluizige plooirok kan zowel van dichte, als van dunne stoffen zijn. Hoe meer plooien - hoe mooier de rok. Als de rok is gemaakt van dunne stof, dan wordt zijn pracht bereikt door verschillende lagen van de rok.
 • Aangerimpelde rok - een van de klassieke en bekende opties. Perfect voor verschillende soorten vormen. Voor een kantoor is plooirok een van de beste opties.
 • Aangerimpelde rok - het is een geplooide minirok in een kooi of mono (bijvoorbeeld donkerblauw). Deze rokken kwamen in de mode uit het schooluniform van Japanse meisjes. Ideaal voor jonge slanke meisjes, maak een sexy ondeugende afbeelding.
 • Aangerimpelde rok geen riem Uitstekend voor toenemende groei. Deze stijl is met name geschikt voor kantoor en het dagelijks leven.

Kleuren en prints

zwart

Zwarte geplooide rok - een klassieker. Ze herinnert iemand aan haar kindertijd en schooltijd. Zwarte geplooide rok is een geweldige oplossing voor kantoor en zakelijk leven.

wit

Een witte geplooide rok zorgt voor een mooie, romantische look. Maar omdat wit universeel is, is zo'n rok ook geschikt voor een casual look en voor op kantoor. Natuurlijk zou een witte rok een uitstekende optie zijn om zomer- en lente-looks te creëren.

grijs

Een grijze plooirok is niet alleen perfect voor het maken van klassieke kantoorafbeeldingen. Hiermee kun je ook uitstekende casual-afbeeldingen maken, bijvoorbeeld door te combineren met verschillende jumpers voor release.

blauw

Met een blauwe geplooide rok kun je veel afbeeldingen maken. Midi-rok is een geweldige oplossing voor op kantoor. Maxi - elegante avondlooks, maar ook romantische zomerwandelingen en casual. Mini - een speels beeld voor zomerse wandelingen door de stad.

In een kooi

De geruite rok met plooien, zoals we al hebben geleerd, wordt "Scotch" genoemd. Bij de aanblik van zo'n rok komen velen waarschijnlijk op het idee van schoolmeisjes, omdat zulke rokken vaak worden gebruikt voor schooluniformen. Als een volwassene zal een geruite geplooide minirok een speelse, flirterige, sexy look creëren.

rood

Een rode rok in een brede geplooide midi-lengte creëert een beeld van een strikte zakenvrouw. Rode rok op de grond is perfect voor speciale gelegenheden. In het algemeen, met een bekwame combinatie van het algemene beeld, is rood onder alle omstandigheden geschikt voor rokken met plooien van welke lengte dan ook. Maar onthoud dat een geplooide rok, zoals een heldere kleur zoals rood, je afbeelding zo helder en opvallend zal maken dat met extra accessoires en de rest van het kleurengamma het de moeite waard is om terughoudend te zijn om het toch al heldere beeld niet te overbelasten.

materialen

 • Geplooid chiffonrokken zijn perfect voor het maken van avondlooks, maar ook voor dates en wandelingen. Rokken uit dergelijk materiaal met lengte maxi zien er mooi en modieus uit. Ze passen bij meisjes in elke gewenste vorm, ze voegen extra volume toe aan dunne, en bij dikke degenen verbergen ze figuurgebreken en strekken ze het silhouet visueel uit.
 • Katoenen rokken zijn ongetwijfeld goed voor de zomer en het late voorjaar. Dit natuurlijke materiaal passeert, ondanks elke temperatuur, perfect de lucht en geeft het lichaam een ​​koel gevoel. Katoenen rokken zijn ideaal voor het maken van alledaagse afbeeldingen - op kantoor, wandelen door de stad.
 • Gebreide geplooide rokken zijn extreem populair bij vrouwen. Gebreide kleding neemt elke vorm aan en houdt de plooien goed vast en strekt zich ook uit. Dit alles komt door de toevoeging van elastane vezels aan gebreide kleding. Knitwear kan gemaakt zijn van katoen, wol, zijden vezels, synthetisch. Daarom kan de rok in de vouw van knitwear voor om het even welk tijd van jaar en weersomstandigheden worden gekozen.

lengte

 • Korte geplooide rokken zijn overwegend gemaakt van dikke stoffen. De standaardlengte van dergelijke minirokken is 10-12 centimeter. Veel pluche mini-minirokken creëren een associatie met school-miniskirts, en voor sommigen zal het een onbetwistbaar voordeel zijn bij het kiezen van een model.
 • Midi-rokjes met plooien zijn meestal gemaakt van chiffon en vergelijkbare stoffen, of van dichte materialen. Lengte meestal op het niveau van de knie of net onder de knie, de stijl is semi-gegoten.
 • Lange geplooide rokken zijn meestal gemaakt van chiffon gevoerd over de gehele lengte van de rok of tot aan de knie.

Wat te dragen

De geplooide rok is een vrij opvallend en opvallend kledingstuk, dus het is niet altijd de moeite waard om een ​​afbeelding te overbelasten die is gebouwd op een geplooide rok. Maar de riem is in veel gevallen niet overbodig. Dit kan een dunne riem zijn die ontworpen is om de taille te benadrukken, en een brede riem (het is beter om deze onder de taille te plaatsen).

Voor een minirok met geplooide schoenen, kies schoenen of sandalen met hakken. Om de rok van gemiddelde lengte, kunt u kiezen als schoenen met een hak, en balletschoenen of sandalen op een platte zool. Ook voor een midi-roklengte in het koude seizoen zijn hoge laarzen en zelfs grove laarzen in herenstijl perfect. Voor een geplooide maxi-rok, kunt u zowel hakken als platte schoenen kiezen.

Platform en wig zien er goed uit met geplooide rokken van verschillende lengtes.

U kunt een plooirok voor een zakelijke stijl combineren met coltruien, overhemden en een jas of jas.

Creëer een stijlvolle urban casual-afbeelding met een geplooide rok en versla hem, bijvoorbeeld, met een leren jas en een volumineuze tas. Voor een zachtere look in een casual stijl, is een vest perfect.

Voor avonduitgangen kan de plooirok gecombineerd worden met verschillende topjes, geborduurd en versierd met strass steentjes, pailletten, stenen. Sommige geplooide rokken zien er goed uit met korsetten. Als u op zoek bent naar een casual wandeling, kunt u een geplooide rok dragen met een dunne trui, zonder hem in een rok te stoppen.

Met blouse

Om kantoorboog te creëren Bind een effen blouse in een geplooide rok. De optie met de meeste voorkeur in dit geval zou een rok met geplooide midi-lengtes zijn.

Om een ​​romantische look te creëren, bezoeken aan feesten, ontmoetingen met vrienden, wandelingen, je kunt een geplooide rok combineren met verschillende blouses, zowel effen als met een andere lichte print, of zelfs met een kanten blouse. De lengte van de rok kan elk zijn.

Prachtige afbeeldingen

Aangerimpelde rok is perfect voor urban casual, en geef hem zelfs een speciale chic. In de gepresenteerde afbeelding kunt u bijvoorbeeld naar het kantoor gaan, door de stad lopen of een evenement bijwonen, zoals een tentoonstelling. Een romig vliegend rokje in een plooikleurige tot halflange lengte past goed bij een witte blouse en een lichtzwart jasje, waarin ook een dunne zwarte riem is geselecteerd. Het beeld wordt aangevuld door een zilveren armband, een lange vergulde hanger en een zwart-witte zonnebril. De schoenen zijn gemaakt in een interessante "vlekkerige" print, maar niet in heldere, rustige bruin-witte bloemen.

Een uitstekend alledaags levendig beeld - een blauwe blouse in strakke, witte rok in een smalle geplooide knie-lengte en wit-blauwe sandalen. Het beeld verdunt en voegt er de helderheid van een dunne bruine riem aan toe.

Het laconieke plechtige beeld voor avondafsluitingen werd gecreëerd door een lange crèmekleurige rok met een dunne vouw, een licht-beige kanten blouse en lichtbeige schoenen met hoge hakken en een verborgen platform.

Heldere, ondeugende, deels "rocker" herfstboog - felblauwe rok in een brede vouw plus schoenen met bijpassende hakken. Het geheel is verdund met zwarte panty's, een zwart leren jack en een zwarte clutch, evenals een grijze top met zwart kant. Het beeld ziet er fris en jeugdig uit, maar niet somber, ondanks de overvloed aan zwart.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses