80s make-up

80s make-up

Make-up is een helder complementair en soms leidend detail van elke stijl en tijd. Dertig jaar geleden is actueel schilderen voor ogen en lippen vandaag zo teruggekeerd dat elke vrouw van de mode artistieke beelden op het gezicht van haar voorgangers van de vorige eeuw wil herhalen.

Disco-stijl en zijn functies

Natuurlijk, de helderheid in alles - dit is een speciaal kenmerk van deze stijl. Eerder manifesteerde het zich in sappige roze en rode tinten met parelmoerstippen, parelmoer en ultramarijne schakeringen. Eyeliner werd spaarzaam gebruikt, zwarte mascara was bewaard gebleven van de klassieke make-up uit de jaren 60. De ongewone trend van mode in die tijd is dun, wenkbrauwen plukken de snaar. De wenkbrauwen waren zo gevormd alsof hun ogen verbaasd waren.

We plaatsen accenten

Er moet aan worden herinnerd dat een dergelijke make-up alleen geschikt is voor een avondje uit, vakantie, nachtclubs, maar niet voor dagelijks werk op kantoor. In het licht van moderne trends moet één ding worden onderscheiden: de ogen of de lippen. De schoonheidsindustrie biedt ons veel make-upproducten om een ​​afbeelding te maken die past bij een specifiek geval. Wees er klaar voor om nieuwe make-upproducten te kopen om zo een volledig beeld te krijgen dat het onweerstaanbaar is op het feest dat je te wachten staat.

De ogen, als het hoofdaccent, vielen in die jaren op, en zelfs nu heel helder. Het is toegestaan ​​om alle kleuren en schakeringen van de regenboog naar eigen smaak te gebruiken. In de regel schilderen ze over het gehele bovenste deel van het ooglid met kleur en om het effect van kleur te versterken, wordt ook een zogenaamde natte applicator gebruikt.

We selecteren kleuren en middelen

Het eerste dat je in make-up moet doen is een tonale basis, het is beter dat het hydrateert. Omdat de make-up in de stijl van "disco" veel cosmetica op het gezicht bevat, moet je een concealer gebruiken. Het verbergt alle hobbels en roodheid van de huid. De mode voor geplukte kleine wenkbrauwen is nu verdwenen, dus creëer je een make-up uit de jaren 80, tint je je wenkbrauwen met een natuurlijk kleurpotlood.

Ook wangen worden niet genegeerd, maar de jukbeenderen. We poederen ze met ofwel kruimelige blos of blozen met een romige textuur. Beide opties zijn uitstekend om op de huid te houden, niet gedoucht en besmeurd.. De gebruikelijke kleuren van moderne cosmetica zijn warmbruin, de kleuren van de zomertint, maar deze optie is geschikt voor een disco uit de jaren tachtig iets minder dan roze, nog meer rode tinten. Wil je opvallen op het feest, kies dan voor koele kleuren.

Lipsticks voor lippen worden ook in alle strepen gebruikt:

 • Red.
 • Coral.
 • Brown.
 • Purple.
 • Met parelglans.

Nagellak, die vandaag nog steeds niet relevant is, kopen we om te passen bij onze lippenstift. Let op de kleurverhouding hoeft niet noodzakelijk, terwijl de hausse in helderheid en incompatibiliteit van kleuren in volle gang was, dus nagellakken in andere sappige kleuren zijn welkom.

Stapsgewijze acties

Geduld is je assistent in zo'n geval. Als je een echt vet, mooi beeld wilt hebben en niet het gezicht van een geschilderde Russische pop, zou je tijd moeten besteden aan het consequent toepassen van cosmetica.

 • We zetten een tonale basis.
 • Teken kleine pijlen langs de contouren van de bovenste cilia.
 • We tekenen een hoek aan de rand, die dichter bij de rand ligt, een "cat's-eye" -effect creëren (als dit soort aerobatics nog niet voor u beschikbaar is, selecteert u de ogen met heldere schaduwen).
 • Pas een schaduw toe zonder duidelijke randen (het is beter om 2-3 tinten te kiezen) voor de wenkbrauwen. Het geheim dat iedereen kent, maar slechts weinigen gebruiken het: maak de helderdere toon van de neusbrug, ook onder de wenkbrauw, en donkerder aan de buitenkant.
 • De onderste oogleden worden niet verlaten zonder schaduwen.Breng ze aan langs de wimpers.
 • Verven zorgvuldig over wimpers.
 • We schilderen lippen met een lipkleur.

In de volgende video - een voorbeeld van make-up in de stijl van de jaren 80, gemaakt door de toonaangevende Dior-visagist in Rusland, Vyacheslav Sasin.

Make-up nuances

 • Zet schaduwen op, vergeet niet om ze te verduisteren, zodat ze niet op de ogen lijken als gekleurde verfbeelden.
 • U kunt aubergine schaduw gebruiken. Het is ongebruikelijk in zijn schaduw en zal de weg naar je ogen zijn, welke kleur ze ook hebben.
 • Zwarte eyeliner op het binnenste ooglid mag alleen in extreme gevallen worden gebruikt (avonduitgang), omdat dit niet geschikt is in de afbeeldingen van de 21e eeuw.
 • Moderne technologie heeft voor u gezorgd en optie met valse wimpers. Als je niet genoeg tijd en vaardigheden hebt voor een sterke make-upwimper, gebruik deze dan. Valse wimpers benadrukken gunstig de ogen, en de nadruk zal liggen op hen.

Heldere vertegenwoordigers van de discostijl

Madonna - vandaag een van de meest populaire zangers ter wereld. Ze is altijd beroemd geweest vanwege haar roekeloosheid, grenzend aan waanzin, scherpe en kardinale beeldenwisseling. Op het moment van de enorme populariteit van de discostijl was ze nog geen dertig, dus we noemen haar vrijmoedig in de lijst van volgers van deze stijl. Misschien was zij het die degene was van wie de sociale massa een voorbeeld begon te nemen, waaronder veel van haar bewonderaars.

In Rusland was de sterke ster van de jaren 80 natuurlijk Alla Borisovna Pugacheva. Natuurlijk verandert de stijl van de Russische prima donna letterlijk elk decennium, maar aan het begin van haar carrière was de stijl precies "disco". Op dat moment kwam informatie over modetrends uit het buitenland nauwelijks naar ons land. Jonge vrouwen uit de mode probeerden elke slag in het beeld van een populaire zanger te volgen. Haar onderscheidende kenmerk en tot op de dag van vandaag is een krullend kapsel dat curvy is zoals het nieuws van die tijd. Maar in de jaren tachtig werden ook extravagante outfits en opvallende make-up aan het kapsel toegevoegd.

Het is vermeldenswaard dat lang donzig haar of haarstijlen met een fleece erg populair waren onder Sovjet-vrouwen uit die tijd. De opvallende make-up kon slechts een zeer dappere vrouw veroorloven, maar vaker wel dan niet, natuurlijk, een jong meisje. Voor de jongere generatie is make-up en verkleden altijd de manier om op te vallen tussen de massa.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses