Pak in de kleuterklas

Pak in de kleuterklas

Kinderen vanaf zeer jonge leeftijd hebben artisticiteit, omdat elke rol die ze samen met de personages hebben, ze één worden met hun karakter. Misschien is dat de reden waarom kleuterscholen graag nieuwe taken presenteren en matinees en carnaval regelen, de kinderen ontwikkelen en hun fantasie bekijken.

Functies en doel

Dus, je zou moeten beginnen met het voorbereiden van een kostuum voor een kind op de kleuterschool, omdat elk kind zich uniek en anders dan anderen wil voelen.

Het is de moeite waard te onthouden dat rollenspel een zeer nuttige activiteit is voor een kind. Het kind in een dergelijk spel ontwikkelt niet alleen zijn verbeeldingskracht, maar leert ook communiceren, in de maatschappij zijn, en als het spel grondig is voorbereid, leert hij ook te tellen en te schrijven. Natuurlijk is het veel leuker om interessante kostuums te spelen, omdat ze hetzelfde zijn als bij volwassenen of in personages uit favoriete cartoons.

Een pak voor een kind kan uitsluitend uit kleding bestaan ​​en kan bepaalde items bevatten, bijvoorbeeld de koffer van de dokter.

species

Alle kinderen zijn dol op games waarin ze reïncarneren tot volwassenen of bewoners worden van de dierenwereld. Helaas letten ouders vaak niet genoeg op dergelijke spellen en spelen kinderen alleen op de kleuterschool, in kostuums die ze bij deze gelegenheid hebben gekocht. Psychologen en specialisten raden ten sterkste aan de voordelen van dergelijke activiteiten te herinneren en verschillende kostuums voor uw baby te kopen, waarin hij zich altijd en overal kan ontwikkelen.

Rol en plotrol

Plot-role-playing games vonden een enorme set uit. Dit kan worden toegeschreven, en scènes over de winkel, bibliotheek, kapper, school, militaire inlichtingendienst, politie, enz.

Natuurlijk moet het kostuum voor elk personage uit de scène speciaal en heel begrijpelijk zijn. Dus een schoolkostuum voor een kind moet vergelijkbaar zijn met een echt schooluniform, maar tegelijkertijd opmerkelijk zijn voor de lol. Dus, om de klassieke broek passen schattige jarretels. Vergeet de schoolprimer niet, die een absoluut kenmerk is van het schoolbeeld.

Oudere kinderen spelen actief militaire inlichtingendiensten. Om een ​​dergelijke afbeelding opnieuw te maken, hebt u een pet, camouflagekleding en wapens nodig.

De gebruikelijke rollenspel kostuums, die geen plot dragen, omvatten de kostuums van schattige dieren. Konijnen, cantharellen, eekhoorns, beren en wolven kunnen een harmonieus attribuut zijn van elke matinee.

kapper

Kapperszaak is de plaats waar elk kind moest gaan. Eigen kapsel of de rol van de observator fascineert de baby en veroorzaakt bewondering, omdat zoveel interessante objecten in de bekwame handen van een professional zijn.

Het kostuum van de kapper bestaat uit een cape voor de kapper en een cape, dat wil zeggen, de stof voor de klant die moet worden gesneden. Het materiaal voor het pak is polyester of een ander glad materiaal. Talrijke zakken op de cape zullen een kind van gemak voorzien, daar kun je de schaar vouwen, kammen en spiegelen, omdat de echte meester altijd bij de hand is.

Een interessant detail in sommige modellen van het kostuum was een plaats voor een insigne. Het persoonlijke pak van de professional - is dit niet waar de jonge meester van droomt?

Het pak van zomer, lente, herfst en winter

Kindergarten probeert een kind uitgebreid te ontwikkelen. Seizoenen - een veel voorkomend onderwerp voor matinees.

Selecteer een zomerpak en let op lichte stoffen, bijvoorbeeld chiffon.Een zomerjurk in een vrije snede en een krans met bloemen zijn een goede keuze. Tinten van kleding moeten natuurlijk overeenkomen met de zomerse kleuren. De juiste optie is dus groen, rood en een kleine hoeveelheid geel.

Maar in een herfstkleur wordt de gele kleur maximaal benut. Sundresses en jurken, geborduurd met oranje en rode bladeren, zien er bijzonder harmonieus en nauwkeurig uit met een volumineuze krans van bladeren met lijsterbessen.

Het winterpak is een van de meest herkenbare. Witte en blauwe tinten worden perfect gecombineerd in jassen en jurken met bonttrim. Vergeet het ijzige patroon niet, dat zijn glans bedekt met een jurk en een pet.

De lente daarentegen wordt vaak verward met de zomer. En het ding is helemaal in groen, aanwezig in beide. De juiste optie zou een lichte zomerjurk van hemelse stof zijn, bedekt met een onopvallend bloemmotief. De hele foto moet de indruk wekken van de eerste bloemen tegen de achtergrond van de vertrekkende winter.

Van beroepen

Een kind van de kleuterschool zou de minimale informatie over de beroepen moeten kennen, misschien, dan zal de vraag met wie de ouders werken geen stupor veroorzaken. Bovendien wordt het begrijpen van de betekenis van beroepen voor het kind een basis voor het respecteren van verschillende banen.

Het meest bekende beroep voor de baby is bijvoorbeeld de positie van de verkoper. Het pak voor deze positie bestaat uit een schort en een velddop van soepel en niet-rekbaar weefsel. Let op en de nodige attributen van het beroep. Rekenmachine, scores en schalen - dit is waar een jonge specialist niet zonder kan.

Op een interessante manier zal de kostuumstewardess en stewarte zijn. Een blauw of rood vest en pet zullen een juiste weergave zijn van hun uiterlijk.

De jongens zullen het politiekostuum leuk vinden. Cape and wand - eenvoudig en herkenbaar voor iedereen.

verkoudheid

Ze bieden aan om zichzelf te proberen in de kleuterklas en in niet al te prettige beelden. De verkoudheid is een interessante rol die hoofdpijn bij de ouders veroorzaakt. Wat een kind aankleden? Er moet gezegd worden dat er veel opties zijn.

Dus, een synoniem, als basis genomen, kan een kikimora worden. Haar kostuum bestaat uit vormloze groene en moerasgekleurde kleding en warrig haar.

Een andere manier die begrijpelijker is voor kinderen is verkoudheid, gekleed in een pyjama met een grote thermometer onder de oksel en met een geknoopte sjaal om zijn nek. Het perfecte kapsel is hier ook overbodig, maar een zelfgemaakte slaapmuts past perfect.

theater

Een andere manier om een ​​verbeelding bij een kind te ontwikkelen en concepten van goed en kwaad te creëren, is door een sprookje te vertellen. Maar niet alleen om te vertellen, en aan te bieden om zijn hoofdpersoon te worden.

De bekende Russische sprookjes over Kolobok, Masha en de beren, Ryaba Chicken worden vaak de basis van de producties. Sprookjes zijn niet genoeg zonder Red Riding Hood, Puss in Boots en de Snow Queen.

Het is de moeite waard om te zeggen dat het hoofdelement hier een hoofdtooi is. Een gele volumetrische dop met een vrolijk gezicht toont een afbeelding van een knotje, een hoed met een snavel en ogen in een pokdalige kleur verwijst naar een kip, enzovoort. Alleen kleren aantrekken die bij elkaar passen.

Helden van kinderproducties zijn steeds meer beesten. Het is gemakkelijk om hun kostuums in de winkel te kopen, maar het is nog steeds het mooiste als een afbeelding door jezelf wordt gemaakt onder leiding van een geliefd kind.

koks

Cook - een populaire plot-role afbeelding. Het kind is goed bekend met dit beroep, omdat hij elke dag op de kleuterschool een goede kok ziet, bezig met het bereiden van heerlijke pap en gelei.

De samenstelling van het kostuum bestaat uit een koksmuts, pet, ovenwant, lepeltjes en een pollepel. Vergeet het embleem van deze chef niet.

Indiaas

De horizon van het kind wordt voortdurend uitgebreid. En nu komt het moment dat het tijd is om meer te weten te komen over de volkeren van de wereld. Indiaas kostuum zal het kind een heldere reïncarnatie geven.

Dus, het Indiase kostuum in de versie voor de jongen en het meisje zou een shirt tot op de knieën moeten bevatten, aangevuld met een pony. Er zijn broeken toegevoegd aan het pak van de jongen en er is een verband over de heupen voor het kostuum van het meisje.

Het hoofddeksel van veren van twee verschillende kleuren, bijvoorbeeld blauw of rood, past precies in het beeld.

Van afvalmateriaal

En het kind moet zich bewust zijn van wat ecologie is en hoe belangrijk het is om het te behouden. Geschikt voor matinees uit het afvalmateriaal kan dienen als een duidelijke en interessante les voor de baby.

De populairste kostuums uit deze categorie zijn modellen van plastic tassen. Capes of Koshchey Immortal zijn gemaakt van grote vuilniszakken en er worden kleine slingers, ruches en bloemen op jurken van fashionista's gemaakt.

Een interessante en ongewone optie zijn jurken uit de helften wegwerpbekers. Leg ze op de volumetrische zoomjurk met frame.

Het meest betaalbare pak is een model van snoeppapiertjes. Prachtige kransen op haar en kralen worden gemaakt door eenvoudig snoeppapiertjes te vouwen met een accordeon en ze vervolgens op een draad te rijgen.

Oude kranten zijn een andere snelle manier om een ​​model voor een matinee te maken. Een nietmachine, scotch tape en een groot aantal kranten zijn alles wat nodig is voor een rommel pak.

Kostuumwedstrijd in de kleuterklas - ideeën

In de kleuterschool worden regelmatig competities gehouden van de beste kostuums, en de verbeeldingskracht van ouders is onbeperkt. Sommige moeders en vaders daarentegen zijn aan het raden. We bieden enkele originele ideeën.

Een vrolijke optie zou een Chung-Chang-pak zijn. Deze inwoner van warme landen zal een schitterend hoogtepunt van het kerstfeest zijn. Voor een pak, een korte tutu rok en een zwart gemonteerd top met zwarte panty zijn genoeg. Voor het gezicht en de handen geschikte kindermake-up of nylonkousen. Houd echter bij het najagen van een nauwkeurige manier rekening met het gemak van uw kind.

Als u aan een idee denkt, moet u uw kind om advies vragen. Misschien wil hij in de rol van stripfiguur zijn. De meest eenvoudige en alle geliefde zal het personage Masha zijn. Een rode zakdoek, een Russische zomerjurk en een soort tevreden baby zullen de overwinning behalen.

Matinee voor het nieuwe jaar is onmogelijk zonder een elegante kerstboom. Dus waarom niet gewoon je dochter zijn in deze rol? Kokoshnik in de vorm van een kerstboom en een satijnen lange jurk rijkelijk versierd met kralen, kerstballen en guirlandes zullen vreugde brengen aan de jonge, modieuze vrouw.

Een ander idee van het kostuum zullen de bewoners van het bos zijn. Nee, we hebben het niet over populaire kostuums. Denk aan diegenen wiens kostuums zeldzaam zijn bij de matinees. Een stekelige egel met een mand met appels en paddenstoelen ziet er bijvoorbeeld heel origineel uit. Stekels kunnen onafhankelijk van papier worden gemaakt met behulp van papier-maché en bedekt met zwarte verf.

Wanneer je een kostuum maakt of koopt, wees dan niet bang om grappig en grappig te zijn, want het zijn de creatieve beelden die in het geheugen blijven en het kind de ster van elke matinee maken.

Originele kostuums voor de matinee

Leuke herfstlook zorgt voor een oranje jurk versierd met gedroogde bloemen. Vleugels van bladeren zullen het uiterlijk van een nimf van het herfstbos nabootsen.

Een winterkostuum gemaakt van een jurk met pelsafwerking, aangevuld met een patroon in de vorm van sneeuwvlokken en een bontmuts, versiert elk kerstfeest.

Dappere en behendige kat in laarzen - een afbeelding voor een jongen. Rode hoed en laarzen in toon zijn de vereiste attributen van het kostuum.

Een kerstboomkostuum gemaakt van een jurk met ruches en een hoofdtooi met een groene sluier belichaamt de nieuwjaarslook.

Moderne cartoons staan ​​ook vol met kleurrijke personages. De grappige en vriendelijke vrolijke kerel Shrek zal tot leven komen in een groen pak met hoorns.

Een wit zacht en pluizig poeskostuum, bestaande uit een hoofdtooi in de vorm van een snuit en een pluche rok, versiert de matinee in elk onderwerp.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses