Zijden jurk

Zijden jurk

Zijden jurk

De moderne verscheidenheid aan natuurlijke en kunstmatige stoffen maakt het mogelijk om aan de meest veeleisende smaak te voldoen bij de keuze van een jurk. Zijden jurk neemt een speciale plaats in. Het ziet er niet alleen luxueus uit, maar heeft ook unieke eigenschappen die gunstige effecten op de menselijke gezondheid mogelijk maken.

Materiële functies

Zijde, zoals elk natuurlijk materiaal, heeft zijn voor- en nadelen. Het heeft een hoog ademend vermogen en biedt comfort op de warmste dagen. Zijde absorbeert niet alleen perfect vocht, maar verdampt het ook snel. Hij verwerft onmiddellijk lichaamstemperatuur en veroorzaakt daardoor geen ongemak. Zijde is bestand tegen organische oplosmiddelen.

Het is niet geëlektrificeerd, heeft een hoge sterkte en een lange levensduur. Bovendien wordt kleding gemaakt van zijde niet uitgetrokken en gaat niet zitten. Zijde stof is erg licht en valt goed in. Maar het is vooral de moeite waard om de voordelen in verband met de samenstelling van zijde te vermelden.

Rijk aan eiwitten, aminozuren en eiwitten, het zijden materiaal heeft genezende en verjongende eigenschappen. Het heeft een gunstig effect op het spijsverteringsstelsel en verbetert de doorbloeding. Zijdeproteïnen vertragen het verouderingsproces van huidcellen en houden vocht vast. Ze maken rimpels glad en hebben een genezend effect.

Zijde heeft een positief effect, niet alleen op de huid, maar ook op het haar. Het herstelt de haarstructuur en beschermt tegen negatieve externe invloeden. Bovendien voorkomt zijde stofmijten en meeldauw, wat het leven gemakkelijker maakt voor mensen met allergieën en astma.

Onder de nadelen van zijde kan worden opgemerkt dat het instabiel is voor hoge temperaturen. Duurzaam in gunstige omstandigheden, zal het bij temperaturen boven afbreken 110 ° C en met directe langdurige blootstelling aan ultraviolette straling. Veel soorten zijde kreukelen gemakkelijk en waterdruppels die erop vallen, laten vlekken achter. Een ander nadeel is de zeer hoge prijs, die gerechtvaardigd is vanwege de arbeidsintensiteit van de productie.

Zijde rassen

Veel soorten zijde waren al lang voor onze jaartelling bekend in China. Onder hen zijn gas zijde, dichte zijde, zijde van complexe weven en met verschillende patronen. Momenteel zijn er een groot aantal variëteiten. Onderscheid dichte en dunne zijde, nat en geoogst. Het kan verschillende externe kenmerken en kwaliteit hebben, afhankelijk van het land van herkomst.

De grootste leveranciers op dit moment zijn China, India, Oezbekistan en Japan. In verschillende perioden van de geschiedenis groeide de zijdeteelt in afzonderlijke landen, of verloor de productiekracht ervan. Echter, zijde verliest nooit de relevantie ervan. Hij heeft een verbazingwekkend verhaal dat een eerbiedige houding tegenover hem vertoont, zowel in de verre periode als in het heden.

natuurlijk

Zijde had de meest waardevolle waarde in de tijd van de oude beschavingen en de beginperiode van de Middeleeuwen. Ze leerden hoe ze het in China moesten produceren en gedurende lange tijd voor het bekendmaken van informatie over de manier waarop het werd ontvangen, werd de persoon geconfronteerd met de doodstraf. De bron van zijden draad waren zijdewormen, die het isoleerde na het eten van moerbeibladeren. Ze vormden er een cocon van, die later werd afgewikkeld en ging naar de productie van zijde.

In die tijd konden alleen rijke mensen zijden stoffen gebruiken. Zijde bracht enorme winsten naar China, doorverkocht tussen landen voor een hogere prijs, wat de kooplieden alleen maar kon bedroeven. Deze omstandigheid stimuleerde diplomatieke onderhandelingen en de vorming van de Zijderoute.Hij rekte zich uit tot Byzantium en stond haar toe stoffen te kopen zonder extra marges.

Er zijn legendes over hoe we het geheim van het maken van zijde hebben ontdekt. Dit gaf een impuls aan de ontwikkeling van de zijdeteelt in verschillende landen tegelijk. Geen van hen slaagde er echter in China uit deze industrie te verdrijven. Natuurlijke zijde is een uniek materiaal waarvan de productiemethode gedurende duizenden jaren niet verandert.

kunstmatig

De meeste natuurlijke materialen hebben een synthetische tegenhanger. Silk is geen uitzondering. De creatie ervan werd bedacht in de 17e eeuw, maar pas aan het einde van de 19e eeuw. Rayon wilde zo dicht mogelijk bij de natuur komen. Aangezien natuurlijk zijde uit cellulose bestaat, duurde de beslissing om hetzelfde te maken, maar kunstmatig, niet lang.

Dientengevolge ontvingen we een stof met de gebruikelijke naam viscose of acetaatzijde. Hij kon niet alle kenmerken van natuurlijke zijde herhalen, maar sommige eigenschappen overtroffen de praktische eigenschappen ervan. Viscose is een zacht, glad, glimmend materiaal. Het is vergelijkbaar met natuurlijke stoffen doordat het lucht binnenlaat en vocht absorbeert. Viscose kleding kreukt niet, ze zijn duurzaam en niet duur.

nat

Natte zijde is een dichte zijden stof met een mat, fluweelachtig oppervlak. Bij de vervaardiging met behulp van natuurlijke of synthetische vezels. Bronnen van natuurlijk materiaal zijn Chinese en Japanse zijde. Onder hen zijn populair: dupont, charmeuse en fi.

Natuurlijke, natte zijde is milieuvriendelijk. Het is duurzaam, lichtgewicht, goed gedrapeerd. Maar het is een vrij duur materiaal dat snel rimpelt, kleur verliest wanneer het wordt blootgesteld aan direct zonlicht en zeer kieskeurig is. Natte zijde kan niet worden gewassen en otparivat, het wordt gegeven aan een stomerij. Je kunt met een strijkijzer strijken met een warm strijkijzer.

Rayon is gemaakt van polyestervezels. Deze stof is zacht, duurzaam, kreukt niet en behoudt zijn vorm. Bovendien is het veel goedkoper, hoewel het geen goede hygroscopische eigenschappen heeft.

dik

Onder de dichte zijden stoffen die voor jurken worden gebruikt, kunnen we toile, satijn, satijn, crêpe en taffeta onderscheiden. Tual is een briljant materiaal dat zijn vorm goed behoudt. Satijn - glad, glanzend en zijdeachtig materiaal. Atlas heeft vergelijkbare eigenschappen en uiterlijk met satijn. Crepe - ruig, met een lichte glans, kreukt niet en valt goed in. Taffeta is stijf, plastic.

Compressed

Geoogste zijde wordt geproduceerd door langdurige persactie op het materiaal. Dientengevolge vormt het weefsel een groot aantal vouwen. De vouwen worden bewaard op de stof en geven het een verkreukelde uitstraling. Voor de vervaardiging ervan met dunne soorten zijden stof. Jurken van de geperste zijde zijn jeugdopties voor een dagelijkse cocktail, avondjurk of trouwjurk. Vanwege de complexe textuur van de stof, houdt de jurk gemaakt van geplette zijde zijn afstand tot de huid, waardoor hij beter kan ademen en sommige figuurfouten kan verbergen. Het kan niet worden gestreken en je moet het in een gedraaide vorm bewaren.

dun

Chiffon, gas en organza behoren tot dunne soorten zijde. Chiffon is een ruwe, matte stof die goed valt. Organza is transparant en stijf. Het gas is licht, transparant, glanst niet en behoudt zijn vorm perfect.

coupon

Couponzijde is een materiaal met een gedrukt patroon. De grootte van het patroon op de stof varieert afhankelijk van de locatie. Hoe dichter bij de rand, hoe groter het is. Het patroon kan abstract, geometrisch of bloemig zijn. Door de verschillende soorten stof voor het patroon kunt u verschillende opties voor jurken creëren.

Couponzijde is zacht, hygiënisch, glinstert prachtig en is bestand tegen hoge temperaturen. Vanwege de gemiddelde dichtheid van het materiaal valt het goed in. De jurk van couponzijde ziet er stijlvol, vrouwelijk uit en creëert het belangrijkste accent in het beeld. Daarom kiezen accessoires voor hem monofonisch en trekken ze geen speciale aandacht.

Italiaans

Italiaanse zijde verschilt van de zijde van andere fabrikanten in een grote verscheidenheid en van goede kwaliteit. Deze voordelen werden al in de 13e eeuw kenmerkend voor hem. Zijde Italiaanse stof is een van de elite materialen. Jurken van Italiaanse zijde zijn duurzaam, lichtgewicht en hygroscopisch. Italiaanse zijde wordt gekenmerkt door een hogere dichtheid en een elegant uiterlijk.

De zijteelt aan het begin van de vorige eeuw was een belangrijke tak van de landbouw in Italië. Echter, concurrentie met Japan, de brede distributie van materialen uit synthetische vezels had een impact op deze industrie. Momenteel wordt de zijdeteelt alleen in bepaalde delen van Lombardije bewaard.

Oezbeeks

Het aandeel van de Oezbeekse zijde op de wereldmarkt is ongeveer 3%. Bij de productie worden oude methoden van weven en verven gebruikt. Dankzij handmatige productie wordt het als uniek in de wereld beschouwd. Bovendien zijn alleen natuurlijke kleurstoffen betrokken bij de kleuring. Het instituut voor zijdeproductie, gelegen op het grondgebied van Oezbekistan, ontwikkelde nieuwe rassen van zijderups en moerbeibomen.

Chinese

Chinese zijde is de oudste ter wereld. Het heeft een gladder oppervlak. China is de onbetwiste leider in de productie van zijde. Het aandeel is ongeveer de helft van de wereldproductie. Zijteelt is een belangrijke industrie voor verschillende regio's van China. Hoogwaardige zijde is te vinden in Shanghai, Suzhou en Hangzhou. De beste van zijn soort gaat naar de productie van brokaat.

Maar met dit alles is niet alle in China geproduceerde zijde van goede kwaliteit. Dezelfde dingen zijn met India, Oezbekistan. Op dit moment wordt ruwe zijde uit China geïmporteerd in Italië. Hoewel de producten van de Italiaanse productie in de regel een hogere kwaliteit hebben. De beste zijde ter wereld wordt geproduceerd in Engeland en Frankrijk.

Hoe te kiezen

De keuze voor een zijden jurk, zoals elke andere, moet gebaseerd zijn op de kenmerken van de figuur. Omdat zijde glanzend of mat, vloeiend of zeer dicht kan zijn, kunt u voor elke vrouw de meest winstgevende optie kiezen.

De glanzende stof voegt volume toe, dus voor een volledig figuur is het beter om een ​​jurk te kiezen die is gemaakt van matte stoffen. In dit geval, als een vrouw een goed gedefinieerde taille heeft, kan de stof stromen. Deze jurk benadrukt de zachtheid en vrouwelijkheid van het silhouet. Als de taille niet wordt uitgedrukt, moet de stof zijn vorm behouden. In dit geval wordt de taille noodzakelijkerwijs aangeduid met een riem of riem.

Met jurken in de taille kun je een kwetsbaarder silhouet creëren, dus deze jurken kunnen ook worden aanbevolen voor vrouwen met een volledig figuur. Draperie aan de bovenkant van de jurk past het silhouet van vrouwen aan met een peerachtige figuur en onderaan - een omgekeerde driehoek. Vrouwen met brede schouders moeten jurken weigeren met een asymmetrische top. Deze jurk is geschikt voor dames met brede heupen.

Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan de kwaliteit van het materiaal. Het uiterlijk van natuurlijke zijde kan gemakkelijk worden onderscheiden van kunstmatig. De natuurlijke zijdestructuur is ongelijk. Glitter in natuurlijke stof varieert in verschillende hoeken. Bij het verbranden smelt de zijden draad niet, maar brandt. Tegelijkertijd heeft het een karakteristieke geur, zoals die van een brandend haar of wol.

Elegante en mooie stijlen en modellen

Dankzij de tederheid van zijde zien de jurken er bijzonder vrouwelijk uit. Ze stromen, overlopen. Ze worden aangevuld met net zo delicate inzetstukken van kant, waardoor een harmonieus beeld ontstaat. Jurkoverhemden en combinatiejurken winnen steeds meer aan populariteit.

Op dunne banden

Jurken op dunne bandjes zijn gemaakt voor sensuele vrouwen, ze tonen de schoonheid van de schouders. Deze jurken kunnen worden bedoeld voor publicatie, vooral als het beeld wordt aangevuld door een elegante cape. Het is de moeite waard om te overwegen dat deze avondjurk geschikt is voor een slanke vrouw met driehoek en zandloperlichaamstypen. Van een dergelijke jurk is het weigeren van vrouwen met een rechthoekig type en een omgekeerde driehoek.Dunne riemen zijn in staat om de lijn van de schouders te maximaliseren, soms zelfs evenredige vormen vervormen.

Jurk combinatie

De jurkcombinatie is een versie van een zijden jurk met dunne bandjes. Het hoort bij de huidige linnenstijl en wordt steeds populairder. Zo'n gewaagde beslissing kan een meisje met een goed figuur veroorloven. Omdat combinatiejurken een strakke pasvorm suggereren, zullen eventuele gebreken in de figuur erin zichtbaar zijn.

overhemd

Het overhemd, in een ander dress-shirt, heeft een vrije snit, middellange lengte en opstaande kraag. Dit is een handige alledaagse optie voor verschillende seizoenen, afhankelijk van het materiaal. De jurk kan monofonisch of met een patroon zijn. Als de jurk een tekening is, mogen de accessoires geen aandacht trekken. En in tegendeel, de monophonic jurk zal worden toegevoegd door een originele tas of ander, niet minder interessant accessoire.

Lange mouw

Zijden jurk met lange mouwen kan asymmetrisch, contrast, slank en los zijn. Het is discreet en laat u de schoonheid van de stof demonstreren. Een zijden jurk met een accent op de taille en lange mouwen is perfect voor vrouwen met een rechthoekig type, evenals voor dames met een goed gedefinieerde taille.

Met kant

Zijden jurken met kant behoren tot de cocktail- en avondjurkopties. Kant in deze jurken dient als inzetstukken. In combinatie met zijde zien jurken met kanten inzetstukken aan de achterkant, hals of aan de onderkant van het product er prachtig uit.

Zijde en chiffon

De combinatie van zijde en chiffon in een jurk zorgt voor een luchtig, vliegend beeld. Zijde is het belangrijkste materiaal, waarvan de snede het silhouet herhaalt. Chiffon is een aanvulling op de jurk, creëert volume, omhult als een wolk, een rok en een lijfje van een jurk. Deze jurk ziet er duur uit en zal eventuele onvolkomenheden van de figuur verhullen.

lengte

De lengte van de jurk kan lang en kort zijn.

  • lang

Riep lang geleden een jurk op de grond. Deze avondjurkoptie voor dagelijks gebruik of speciale gelegenheden.

  • kort

Kort - dit is elke andere versie van de jurk. Dit kan een casual zomerjurk zijn of een cocktailjurk op weg naar buiten.

Werkelijke kleuren

In het nieuwe seizoen blijven traditionele kleuren relevant: zwart, wit, blauw, rood. Daarnaast blijven roze en groen populair. Animalistische en plantaardige prints, geometrische prints en mozaïek zijn in de mode.

Polka dots

Polka dots - een klassieke print, vooral als het gaat om dameskleding. In het nieuwe seizoen zijn de erwten heel divers. Het kan groot en klein zijn, traditionele kleuren of helder. In een jurk kunnen verschillende soorten erwten gecombineerd worden. Daarnaast kan hij met cirkels of knoppen aan de compositie deelnemen.

zwart

Zwarte jurk wordt beschouwd als de meest elegante sinds Chanel. Het heeft zijn relevantie in de moderne tijd niet verloren. De zwarte jurk zal het slanke figuur benadrukken en het silhouet strakker maken. Het geeft een teken van mysterie, ontoegankelijkheid en past bij elke vrouw.

rood

Een rode jurk past bij vrouwen met een heldere, contrasterende uitstraling. Het laat je op jezelf letten, is een symbool van passie en doorzettingsvermogen. Een man vertegenwoordigt een vrouw in een rode jurk opgewekt en vrolijk.

blauw

De blauwe jurk trekt geen verhoogde aandacht van anderen aan. Het past zich aan aan de zakelijke manier. Sommige blauwtinten creëren echter een aura van romantiek. Vrouwen die een blauwe jurk verkiezen, zijn verantwoordelijk en geduldig.

roze

Roze jurk kan een vrouw met een slank figuur veroorloven, omdat deze de neiging heeft om te voltooien. Deze jurk zorgt voor een vertrouwelijk gesprek, verheffend.

groen

Een groene jurk met rijke tinten past bij rustige vrouwen die een afgemeten leven leiden en niet alles trachten te veranderen. Groene kleur geeft energie en helpt angsten te overwinnen.

Met bloemenprint

Bloemenprint - een van de meest voorkomende jurken voor dames.Hierdoor kan een vrouw zich helder, vaak origineel en weerloos voelen. Het is onwaarschijnlijk dat kleine wilde bloemen overeenkomen met modetrends. Bloemen moeten helder, groot en realistisch zijn. Er moeten nobele soorten bloemen worden gekozen: rozen, pioenen, lelies.

Afbeeldingen kunnen wazig zijn, waardoor een zachter uiterlijk wordt verkregen.

Wat te dragen

Een zijden jurk is een mooie mix van kleding. Daaroverheen kunt u dragen:

  • Lederen of denim vest;
  • Leren of denim jasje;
  • Denim shirt;
  • Klassiek of sportief jasje;
  • Bont vest;
  • Schapenvacht of pelsjas.

In de zomer met een jurk kun je sandalen en schoenen dragen met hakken of wiggen. In het laagseizoen en in de winter - hoge laarzen met hakken. Tegelijkertijd moet je niet vergeten dat een panty bij de schoenen past.

Stijlvolle nieuwigheden en afbeeldingen van 2017

Met jurken in 2017 kun je verschillende soorten zijde, andere materialen combineren, al dan niet bekend. De jurk kan bont, veren, leer versieren. Podiums veroverden zeemeerminjurken, ingekort of op de grond, gemaakt van dik textiel of doorschijnend. Zulke jurken kunnen een halslijn hebben - een boot, een V-vormige halslijn of een bende.

Een andere trend van het seizoen: jurken met een asymmetrische onderkant. De zoom van deze jurk is aanzienlijk anders. Kortom, één rand komt overeen met de lengte van de mini, de andere - maxi. In het nieuwe seizoen, kunt u het zich veroorloven om jurken te dragen met een volledige rok, met een hoge of standaard taille. Op de manier van elke vorm van uitsparingen, clubversies van jurken en doorschijnend.

Zijden jurk behoort tot de categorie van die dingen die niet alleen prettig om te dragen zijn, maar ook handig. Een zeldzaam ding kan zo'n lijst met positieve eigenschappen dragen. Jurken van zijde worden niet elk seizoen genegeerd door modeontwerpers en bekende fabrikanten, wat hun constante relevantie bevestigt. Dus, correct gekozen kleding zal niet een seizoen dienen.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses