Rokken voor meisjes

Rokken voor meisjes

Het is moeilijk om een ​​vrouwelijker kledingstuk te vinden dan een rok. Pluizige rokjes voor meisjes zijn altijd al een favoriet kenmerk geweest van kleding, omdat ze een jongedame van elke leeftijd in een prinses kunnen veranderen. Maar als dit beeld geschikt zou zijn voor kleine meisjes, dan moet je voor meer volwassenen modellen indrukwekkender kiezen.

Met het moderne assortiment weelderige rokken kunnen meisjes van de gelegenheid genieten om op hun eigen manier te experimenteren. Wat is de combinatie van dit vrouwelijke garderobe-element voor meisjes van verschillende leeftijden en wanneer verscheen deze interessante snit?

Een beetje geschiedenis

Fluffy rokken kwamen in de 16e eeuw in zwang, dankzij Spaanse vrouwen. De pracht in die tijd werd beschouwd als het belangrijkste bewijs van rijkdom, omdat de boeven alleen plooirokjes konden veroorloven, waarvoor niet veel materiaal nodig was. Rijke jongedames gaven volume aan hun rokken als gevolg van gelaagdheid. Bovendien gebruikten ze een stijf takjesframe dat aan het korset was bevestigd. Rokken die letterlijk op het bulkontwerp zijn geplaatst en een ongekende diameter bereiken.

Dergelijke rokken versierd met linten en veel edelstenen. Zo'n outfit woog altijd veel, maar schoonheid eiste offers. Na een tijdje konden de Fransen het gewicht van de jurk enigszins verminderen. Ze veranderden het ontwerp en maakten het kegelvormig. Dezelfde rok werd gedragen op het ontwerp onder de jurk.

Van omslachtige ontwerpen die alleen in de 17e eeuw werden geweigerd. Maar de pracht van rokken die meer lijkt op die van de moderne tijd, bleef nog steeds bestaan. Het werd zelfs geaccepteerd om meerdere rokken tegelijkertijd te dragen om volume te geven. In de zomer bereikte het aantal rokken er zes, en in de winter - tot dertien. Het is moeilijk voor te stellen hoe de jonge dames dergelijke kolossale ladingen weerstonden, maar het feit blijft.

kenmerken

De moderne modellen van rokken worden niet gegeven door starre structuren, maar eerder door stijve materialen. En hoe harder ze zijn en hoe meer van hen, hoe luxer de rok eruit ziet. Een integraal onderdeel van elk weelderig model is gelaagdheid en plooien. Het materiaal als de bodembasis is tule of gaas. Bovendien gaat het materiaal altijd vouwen, omdat zonder hen de stijl niet weelderig is, maar eerder uitwaaiert.

modes

De huidige ontwerpers hebben de stijlen van weelderige rokken gediversifieerd tot onmogelijkheid. Elke nieuwe kopie kan verschillen in kleur, materiaal, afdruk, lengte en tenslotte in pracht en praal. Overweeg de stijlen die het populairst zijn bij vrouwen.

Amerikaanse vrouw

Ooit vond zo'n fan de hippies erg leuk, maar nu is hij trendy en zelfs jonge dames die niet tot minderheden behoren, kiezen hem. Deze rokken worden altijd van lichtgewicht stoffen genaaid, dus ze zijn niet warm en zijn ideaal voor de zomer. Het materiaal kan worden gebruikt satijn, zijde, organza, katoen, chiffon. Ze zijn versierd met linten, kant, zodat ze het beeld geven van gewichtloosheid en romantiek. Het is interessant dat korte modellen vaker worden gekozen door jonge romantische personen, maar meer langwerpige modellen kunnen het belangrijkste kenmerk van avondkleding worden.

pak

Eerder was ze exclusief met ballet geassocieerd, maar nu wordt het zelfs in de alledaagse stijl gebruikt. Zo'n rok wordt altijd genaaid van doorschijnende stoffen, zoals chiffon, tule of mesh, en geeft het beeld wat gewichtloosheid. Meestal worden deze rokken dagelijks slechts extravagante persoonlijkheid gedragen, omdat ze er vrij ongewoon uitzien. Maar met het feit dat ze de uitzonderlijke vrouwelijkheid van jonge dames benadrukken, is het ongelooflijk moeilijk om te betogen.

Zeer weelderig

Een rok met meerdere lagen is perfect voor deze beschrijving. Het is interessant dat de gebruikelijke rechte of wijd uitlopende stof, waarop andere, al stijvere materialen worden aangebracht, als basis dient. Het aantal lagen is afhankelijk van de lengte geselecteerd - hoe korter het model, de niveaus zijn minder vereist. Lagen stof kunnen zowel horizontaal als verticaal worden genaaid, en bovendien kunnen de uiteinden ervan in de vouw worden gevouwen, waardoor nog meer volume wordt verkregen. Meer betoverende modellen, "behouden" hun pracht als gevolg van de lijnstof die in de randen is genaaid.

Een ander type zeer weelderige rokken kan worden toegeschreven aan de rok - Tatyanka. Ze was populair in de jaren veertig van de vorige eeuw, maar de beroemde ontwerper Cristian Dior heeft haar dit seizoen weer tot leven gebracht. De stijl van de rok is altijd opgevouwen en deze plooien beginnen vanaf de kraag van de riem. De lengte van de rok kan verschillen. Meer verkorte modellen worden vaak gekozen door jonge meisjes, maar de lengte van midi heeft de voorkeur van dames die indrukwekkender zijn.

De geplooide rokken zijn ook ongelooflijk pompeus, maar in tegenstelling tot het vorige model, de plooien van deze stijl komen uit de taille zelf.. Het is interessant dat hoe vaker de stof in plooien wordt verzameld, hoe luxer het model eruitziet. Zulke modellen worden genaaid uit een nogal dichte stof, dus ze worden meestal gekozen voor het koudere seizoen. De plooien van deze stijl lijken erg op die van de nationale rokken van de Schotten, hoewel de laatste niet bijzonder pompeus zijn.

materialen

Stoffen voor het naaien van rokken kunnen worden gebruikt in verschillende, variërend van banaal katoen, eindigend met prachtige organza en elegante zijde. Voor het naaien van elke stijlrok wordt ten minste een beetje hard materiaal gebruikt, waarvan er één de gebruikelijke tule is.

Van tulle

Het belangrijkste voordeel van fatine is de elasticiteit en kracht met gelijktijdige lichtheid en subtiliteit. Het is interessant dat tule voor naaiende rokken de meest uiteenlopende kan worden gebruikt, van hard tot zacht en medium. Een even belangrijk voordeel is het vermogen van dit materiaal om zijn vorm te behouden. Maar het is de moeite waard om te overwegen dat dergelijke rokken kunnen worden geclassificeerd als niet-standaard en zelfs gespecialiseerd. Ze zijn niet voor alles geschikt en zullen niet overal geschikt zijn.

Wat te dragen

De beste schoenen voor een rok-tutu en elke andere zachte rok zijn klassieke schoenen of sandalen met hakken. Sneakers en sneakers voor deze outfit dragen het liefst meisjes - neformalki. Kleed je onder zulke rokjes en klassieke blouses en tops en voorzien van coltruien. Vaak vullen deze rokken een dunne riem aan en benadrukken zo de subtiliteit van zijn taille.

Werkelijke kleuren

De meest trendy kleuren van dit seizoen zijn wit, blauw, groen, geel, blauw en lila. Modellen van rokken voor kleine meisjes zijn vaak genaaid van tule in verschillende tinten. Het blijkt een vrij origineel en stijlvol effect te hebben. Soms wordt elke laag tule onmiddellijk in alle kleuren van de regenboog geschilderd - een vrij vrolijke combinatie komt naar voren.

Hoe te maken

Om zelf een tulerok te naaien, duurt het best een beetje. Het volstaat om 3 meter materiaal bij de hand te hebben met een breedte van ongeveer anderhalve meter, een breedte gelijk aan de taille en een satijnen lint. Voor het naaien moet al het materiaal in vijftig gelijke delen worden gesneden, die als lagen zullen fungeren. Hun breedte moet 15 cm zijn, de lengte kan variëren.

Om te beginnen moet de vlecht worden genaaid om een ​​stoffen ring te vormen. Verder moet je bij deze ringlet afwisselend stukken stof naaien, na ze dubbel te hebben gevouwen. Het belangrijkste is dat de bocht bovenaan zit en dat de uiteinden van de stof er losjes onder hangen. Aan het einde is het ontwerp van de riem. Dit is meer een decoratief proces, dus je kunt voor dit doel een verscheidenheid aan elementen gebruiken - satijnen linten, kralen, kralen, in het algemeen, het hangt allemaal af van je verlangen.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses