Oogvorm make-up

Oogvorm make-up

De ogen zijn de spiegel van de ziel. Vaak valt de nadruk in de samenstelling op hen, maar het is niet altijd passend. De huidige trend in make-up duwt de ogen achter de achtergrond, waardoor er ruimte is voor de lippen en vooral de wenkbrauwen, maar ze zijn het erover eens dat geen make-up kan ontbreken zonder aan oogleden en wimpers te werken. Make-up in de vorm van de ogen stelt je in staat de "spiegel" van elke ziel te benadrukken en de gebreken visueel te corrigeren.

Hoe de vorm en positie bepalen?

Neem een ​​spiegel en ga zitten. Het duurt enkele minuten om de vorm, de kenmerken van de ogen te beoordelen en de perfecte make-up te vinden voor de correctie van het uiterlijk.

 • Schat de afstand tussen de ogen (hun binnenste hoeken). Als het minder is dan de breedte van één oog, is er een plaats om een ​​type met een nauwe opening te zijn, als het meer is, is het wijdverbreid. Als de afstand tussen de hoeken ongeveer samenvalt met de breedte van het oog, gaat u verder met de volgende stap.
 • Beoordeel de ogen in termen van de diepte van hun landing. Diep liggend als begraven in de kassen en licht gearceerd ooglid, dat trouwens klein en donker is. Grote uitpuilende ogen hebben een breed ooglid, zijn net als uitpuilend en zichtbaar vanaf het eerste zicht. Als dit item niet over u gaat, raden we u aan door te gaan naar de volgende stap en de oogsectie te bepalen.
 • Vergelijk ze met de lippen. Middelgrote maten lijken op de vorm en de grootte van de mond (kunnen iets kleiner zijn), hebben een ovale vorm. Om de schuine (smalle) ogen te bepalen, slagen alle meisjes of mannen er in één oogopslag uit - ze hebben een kleine breedte en een hangend ooglid. Make-up Mongoloid ogen verschillen aanzienlijk van de ingezonken of gespreide ogen. Laten we het nu hebben over de vorm van de ogen, omdat het niet minder belangrijk is om er rekening mee te houden bij het maken van een make-up.
 • Mono-vormige vorm - de meest voorkomende onder Europeanen. Het onderscheidt zich door de afwezigheid van een opvallende plooi in het bovenste ooglid en een vrij wijd open uiterlijk (waardeer de vorm in een goed verlichte ruimte en in een rechte hoek, dat wil zeggen niet van boven of beneden, maar recht in de spiegel kijken). Open opnieuw je ogen wijd en kijk of de vouw zichtbaar is op het bovenste ooglid. Als het zichtbaar is, dan heb je een "kap" - het wordt meestal verlicht met schaduwen en verhoogd met behulp van schaduwen.
 • Evalueer de hoeken van je ogen en of ze zijn verlaagd of verhoogd. Om dit te doen, volstaat het om een ​​onzichtbare parallel te houden of een potlood (een ander dun lang voorwerp) te nemen en het naar het midden van de pupil te brengen. Als de hoeken hoger blijken te zijn dan de parallel, dan worden de hoeken van je ogen verhoogd en "glimlachen", als ze lager zijn, dan worden ze verlaagd (en "verdrietig"). Het komt voor dat een hoek verhoogd is (bijvoorbeeld uitwendig), de tweede is verlaagd, dan hebben we het over asymmetrische ogen en de noodzaak om ze te corrigeren met een eenvoudige techniek in make-up.
 • De twee belangrijkste oogvormen zijn rond en amandelvormig. Kijk naar je pupil - als je het eiwit erboven en eronder ziet, dan zijn je ogen rond, als het eiwit alleen van links en rechts duidelijk zichtbaar is, dan heb je te maken met de meest voorkomende amandelvormige vorm. De vorm van gezwollen, diepe, verregaande ogen, asymmetrisch, schuin en anderen kunnen worden gecorrigeerd met behulp van make-up. Het zal niet mogelijk zijn om het in 100% te veranderen, en het is goed om te benadrukken - heel echt.

Hoe de vorm te veranderen?

Dit kan visueel worden gedaan met behulp van cosmetica - de kortste en meest betaalbare manier om de ogen te transformeren. Er zijn twee hoofdvormen van ogen - rond en amandelvormig, maar zelfs elk ziet er anders uit, afhankelijk van de vorm en de grootte van het gezicht en de rest van de delen. De ideale vorm van amandelen is elegant langwerpig met verhoogde hoeken, en elke techniek in de samenstelling van het oog heeft de neiging om het te creëren.

De pijlen helpen om de vorm van de ogen visueel te veranderen - zwart, bruin, grijs - selecteer de schaduw van de decoratieve middelen voor de natuurlijke kleur van de ogen en hun grootte.

 1. Voor de correctie van kleine ogen Begin met tekenen van de pijl vanaf het midden van de eeuw - eerst wordt een dunne lijn getrokken, die geleidelijk uitzet en omhoog gaat. Vervang de kolenzwarte eyeliner door een bruine, groene, blauwe, kies mascara integendeel, donkerder en met een glanzende afwerking.
 2. Om grotere en grotere ogen van Aziatische soort te maken, gebruik contrasterende kleuren. Teken voorlopig een lijn met een donker (grijs, bruin) potlood over de vouw van het bovenste ooglid - kijk voor je en herhaal eenvoudigweg de omtrek door het potlood lichtjes in te drukken. Trek vanuit de buitenste hoek een lijntje omhoog met een voering of een potlood en verbind het met de eerste. Dus u maakt een nieuw "open" formulier. Het bewegende oogliddeksel met lichte schaduwen, lager - donker. Vergeet de voering niet, je kunt beginnen de pijl te tekenen vanaf de binnenste hoek (met een brede of middelmatige ooginstelling) of vanaf het midden van de eeuw (als deze smal is).
 3. Om uitpuilende ogen aan te passen, schaduwen moeten worden uitgesteld en gebruik in plaats daarvan voering of voering. Verwijder de dunne pijl en heb geen invloed op het onderste ooglid.

Met make-up kun je de natuurlijke vorm van het oog naar de perfecte amandelvorm brengen, zodat de juiste schaduw elke look zal transformeren.

Correctie met behulp van visage

Kleine ogen

Voor kleine ogen Het wordt aanbevolen om lichte tinten met een parelmoerafwerking of vloeibare tinten met glans te gebruiken. Deze geven een visueel volume. Breng op de binnenste hoeken een druppel witte of lichte parelschaduwen aan en meng ze tot het midden van de oogleden. Breng de schaduwen in de buitenste hoek donkerder aan en meng ze op de slapen en in het midden, maak een lichte waas en een vloeiende overgang van de lichte schaduw van de schaduwen naar de donkerdere. Je kunt eyeliner gebruiken - begin vanaf het midden van de eeuw een lijn te trekken en een duidelijke opwaartse pijl te tekenen, waarbij je de breedte geleidelijk vergroot.

Het is noodzakelijk om donkere, matte structuren op het bewegende ooglid uit te sluiten - ze zullen de ogen nog kleiner maken.

Wat je niet moet doen, is ze omcirkelen met een zwarte contour en vooral om kajal te tekenen - deze techniek maakt ze klein. Om kleine ogen expressiever te maken, schildert u alleen de bovenste wimpers met donkere mascara en verft u de onderste niet.

"Zwaar" ooglid

Met het probleem van de "zware" eeuw Zelfs jonge meisjes met een Aziatisch uiterlijk of meer volwassen personen worden geconfronteerd en op elke leeftijd kan ze worden opgelost met behulp van een correcte make-up. De techniek van het verduisteren van de buitenste hoek stelt je in staat om het hangende ooglid aan te passen - zet er donkere schaduwen op, meng ze en verdonkeren de bovenste vouw - kijk voor je in de spiegel en teken een dunne lijn boven de vouw, meng alle lijnen goed. Alle bewegingen met potlood of schaduwen moeten naar boven worden gericht - hierdoor wordt het gezwollen ooglid visueel opgetild. Make-upartiesten adviseren om de wenkbrauwen verder te verlengen en hun tips niet naar beneden te laten zakken.

"Beneden" hoeken

Ze geven vermoeidheid aan de algehele uitdrukking van het gezicht en de hangende aanblikondanks de hoge geesten. Bij het maken van make-up is het belangrijk om de eyelinerlijn of schaduwen naar de slapen te brengen - dit zal de "neergelaten" buitenhoeken visueel optillen. Zet schaduwen met deze reeks: licht - in de buitenste hoeken, donker - op de buitenkant, ergens tussen - in het midden. De ideale keuze voor meisjes met "droevige" ogen zullen de pijlen zijn, terwijl ze duidelijk kunnen worden gefokt of veren zoals Marilyn Monroe.

Ronde ogen

Het is noodzakelijk om de hoeken van de lijnvoering visueel uit te breiden of door donkere schaduwen te gebruiken die zich buiten de buitenste hoek zullen uitstrekken. In één woord - kies pijlen of schaduw een potlood, schaduwen naar de slapen en vergeet niet om de buitenste hoek donkerder te maken. Verf goed over de bovenste wimpers en draai ze om - ze zullen visueel een amandelvorm creëren.

Diep ingesteld

Het opslaan van de "verzonken" ogen zal een eenvoudige techniek toelaten: breng lichte schaduwen of concealer aan met parelmoerafwerking op het beweegbare ooglid en breng cosmetica een beetje over de natuurlijke grenzen heen. Selecteer de binnenhoek met een licht, bijna wit potlood en voer de pijl naar de tempel uit. De nadruk op de lippen zal helpen om gezonken ogen kwijt te raken - laat ze het "gezicht van het gezicht" worden.

Vergeet de wenkbrauwen niet en teken een natuurlijke brede lijn.

convex

Grote uitpuilende ogen hebben ook correctie nodig. Alleen parelmoeren schaduwen op het mobiele ooglid zullen de ogen nog volumineuzer maken, dus geef de voorkeur aan matte structuren met donker pigment. Teken een lijn van de wenkbrauwen iets verder voorbij de buitenste ooghoek. Onderstreep het op de juiste manier met een wit potlood of een kleine hoeveelheid lichte schaduwen.

Wide set

Je moet je ogen visueel dichter bij elkaar brengen. en observeer de hoofdregel - om de buitenste hoek lichter te maken en de binnenste donkerder te maken. Dit is het geval wanneer de eyelinerlijn helemaal aan de basis van het oog kan beginnen - de binnenhoek en zelfs 1-2 mm verder kan. Pigmentschaduwen starten vanaf de binnenste hoek en hebben schaduw tot het midden van de eeuw, lichte tinten worden op de buitenste hoek geplaatst en hun randen worden gearceerd met een penseel. Om de ogen visueel bij elkaar te brengen, moeten je wenkbrauwen gerangschikt worden - teken een paar extra slagen op hun basis.

Set sluiten

De slimme eigenaar van deze vorm - de beroemde Hollywood-diva Sarah Jessica Parker. Als je aandacht besteedt aan haar make-up, kun je zien dat haar binnenhoeken altijd zijn gemarkeerd met heldere schaduwen met een parelachtige afwerking. In het geval van dicht bij elkaar geplaatste ogen, kunt u het bovenste ooglid volledig donker maken met een glanzende afwerkingsschaduw of een matte textuur selecteren, afhankelijk van de grootte van de ogen. Alle lijnen moeten leiden naar de tempels, de schaduwen, de voering trekken een natuurlijke lijn zonder fanatisme - dit zal het zicht visueel optillen. Een andere belangrijke tip is om de voeringlijn en pijlen ongeveer vanaf het midden van de eeuw te starten.

schuine

Correctie van schuine ogen is beperkt tot minimaal gebruik van cosmetica in dit gebied. - focus op de lippen en werk de rand grondig uit. Benadruk de ogen zelf met lichte, heldere schaduwen en kies een mascara met een natuurlijk draaibaar effect, werk aan de buitenste hoeken en draai er een beetje trilhaartjes in.

Hoe make-up kiezen?

In de make-up stevig gevestigde technieken die stap voor stap en visuele aanpassing van de ogen mogelijk maken en benadrukken de holistische look.

 • Een belangrijke rol wordt gespeeld door oogkleur. - Kies voor moer-kleuren goud, brons en alle bruine schakeringen van schaduwen en eyeliners, voor olijfkleuren - lila en paars (de laatste twee - voor een koude huidskleur) of universele kleuren - groen, bruin. Kies voor blauwe ogen klassieke contrasterende tinten - grijs, donkerblauw en ongewone kleuren - oranje, roze, voor grijze - mauve, koud turkoois en blauw, lichtgrijs en bruin.
 • Kleurtype De zomer accepteert kleurschakeringen van de zee en de lucht - blauw, blauw, lila en grijs, inclusief bruin, wit, zilver pigmento. De hoofdregel is dat ze in de natuur worden gevonden. Lente is alle warme tinten van beige en bruin tot groen, de winter is koud roze (zelfs op de oogleden), grijs, blauw, herfst is rood, bruine pigmenten en zwart.
 • Fox Eyes maken omvat het verwijderen van een lange pijl bijna naar de slapen. Deze techniek is geschikt voor Aziaten en de eerlijke seks met een klein beetje aan de aard van de ogen (inclusief brede en smalle set). Met behulp hiervan wordt het effect van een verlaagde binnenhoek en een verhoogde buitenhoek bereikt, daarom is het voor zijn natuurlijke belichaming de moeite waard om ernaar te streven.

Makeup Artist Tips

 • Bij het nastreven van de perfecte pijl gebruik advies: om je vorm te vinden, sluit je je ogen en ga je verder met de natuurlijke lijn van het oog.Om de lijn duidelijk te maken, plak je een stuk whisky in de buitenste hoek en teken je er een potlood of voering overheen;
 • Praktisch in elke make-up een verduisterde buitenhoek van het oog en een kleine pijl worden gebruikt - dit is de uitweg, als het u nog niet gelukt is om uw type make-up te bepalen;
 • Om de blik open te makenen ogen wijd, plaats een witte stip met een potlood of schaduwen op de binnenste hoek. Deze techniek is niet geschikt voor mensen met veraf gestelde ogen;
 • Als de ogen groot zijn, verf de wimpers helemaal onderaan, als ze klein zijn - probeer niet een beetje op te leggen aan de wortels van de haren, begin met het aanbrengen van mascara, en haal iets terug van de wortels;
 • Dunne lijn eyeliner, gehouden vanaf het midden van de bewegende eeuw, zal elke oogmake-up transformeren en hun vorm aanpassen;
 • Verhoog de schaduwweerstand of de corrector helpt het gebruik van een speciale primer en de toepassing ervan op het onvoorbereide mobiele ooglid;
 • Om de blik helder te maken, Teken een lijn van kajal op het slijm in wit of stevig potlood en dan kun je elke richting en stijl "boetseren", het is belangrijk om de basis voor te bereiden - de ideale vorm.

Hoe de vorm van het oog te bepalen en de correctie uit te voeren - zie de volgende video.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses