Hoe maak je een jurk van een heren hemd?

Hoe maak je een jurk van een heren hemd?

Waarschijnlijk zijn er in elke herenkledingkast een paar overhemden die uit de mode zijn of wachten op hun "speciale" gelegenheid. Het shirt is een universeel ding in de garderobe van mannen. Daaruit kun je een jurk, een rok en zelfs een tas naaien!

Het naaien van een jurk van een hemd is helemaal niet moeilijk, zelfs als je het minste idee hebt om te naaien in het algemeen. Als je een oud herenhemd hebt aangepast, krijg je een uitstekende, modieuze en, dat is veel belangrijks, een unieke jurk!

Hoe te maken

vrouwen

Laat u niet intimideren voordat het lange proces van slopende handwerk op u wacht. Naaien zal zijn, maar het is zo klein dat het veranderen van een shirt in een nieuw product een zeer opwindende activiteit zal blijken te zijn.

Dus, om te beginnen zullen we beslissen wat je nodig hebt voor werk. Natuurlijk is het hoofdonderdeel van het naaiproces het herenoverhemd zelf, bij voorkeur met knopen. Voeg daarnaast nog 3-4 toetsen toe. Natuurlijk zullen een naald en draad, een meetlint, een pen, een schaar en pennen ook nuttig zijn. U kunt iemand vragen om u te helpen. Het wordt makkelijker en leuker.

Laten we verdergaan met de stapsgewijze instructies voor het naaien van een jurk van een herenoverhemd.

De eerste fase. Zoek het juiste shirt.

Zoek een oud shirt, als het er niet een blijkt te zijn, of je wilde het gewoon niet weggeven - raak niet van tevoren van streek. Veel verschillende en, bovendien, hoogwaardige shirts zijn te vinden in stockwinkels of in tweedehandswinkels. Om een ​​shirt van de juiste maat voor een jurk op te halen, maak je de kraag vast met een paar knopen onder je oksels, zodat je hem op je borst hebt. Als je je comfortabel voelt en nergens op drukt, heb je het "zeer" shirt gevonden! Het zou beter zijn als de ondersnijdingen niet op de schouders van het shirt zitten, maar op de achterkant.

De tweede fase. Kies een stijl van kleding.

Trek een shirt aan zodat de kraag op de borst ligt, maak hem van achteren vast. Als de mouwen lang zijn, kun je ze achter je rug vastbinden. Als je wilt, kun je ze inkorten of zolang laten staan. Bepaal ook of je de halsband wilt verlaten of beter afknippen.

De derde fase. Snijd het teveel af.

Voor deze fase heb je een 'tweede paar handen' nodig. Knopen, pin op de juiste plaats mouwen, al deze taken assistent. Als je besluit de halsband af te snijden, doe het nu. Als het shirt lange mouwen heeft en je hebt besloten ze af te knippen, doe het dan op zo'n manier dat de mouwen enkele centimeters achter je rug kruisen. Op dit punt zal er een gesp zijn. Het shirt met korte mouw, de kans dat je ze moet knippen, is erg klein.

Vierde fase. Sleeve indienen.

Om te beginnen, knip de mouwen af, en stel ze vervolgens gerust en zig zachtjes zodat ze niet worden verward in het proces van sokken. Het is het beste om het op een naaimachine te doen, maar het ziet er ook met de hand mooi uit.

Vijfde fase. We maken lussen en naaien knoppen.

Maak lussen rond de rand van de bijgesneden mouw. Probeer lussen over de volledige breedte van de mouw te maken. Nu is het tijd om knopen aan te brengen op de tweede mouw. Als je een jurk voor jezelf naait, doe je hem aan en vraag iemand om je te helpen. De assistent moet de mouwen achter de rug aftrekken zodat de jurk niet naar beneden valt en de beweging niet overdreven belemmert. Vervolgens moet hij, door elke lus met een pen, de plaats markeren waar de knoppen worden genaaid. Verwijder de jurk en naai de knopen op de daarvoor bestemde plaats. Als je een jurk voor iemand naait, dan zul je al dit werk doen.

De zesde fase. Laatste.

De jurk is bijna klaar, je kunt alleen de lengte inkorten of de zoom van een halve cirkel maken. Alles is klaar! Nu kunt u gaan en opscheppen met uw vrienden, of een andere doen.

Om een ​​spijkerjurk te naaien heb je een spijkerblouse nodig. En al die naaigarens die vroeger een eenvoudige jurk naaiden. Je hebt ook stof op de onderkant van de jurk nodig.

Splits de mouwen op aan het shirt en bepaal vervolgens de hoogte van de taille van de jurk. Knip het overbodige deel van het shirt af. Naai de stof vervolgens aan de rest van het shirt. Dat is het, de jurk is klaar!

baby

Laten we nu eens kijken hoe we een babyjurk kunnen maken van een hemd voor heren. Als u besluit om een ​​jurk van het overhemd van uw echtgenoot te naaien voor uw dochter of een ander shirt, moet u erop letten dat u vrij veel naait. Maar het resultaat is het waard.

Om een ​​jurk te naaien heb je een heren hemd nodig. Het is beter om een ​​licht shirt te dragen of met heldere tekeningen. Naaiaccessoires en het patroon van het model dat je leuk vindt, komen ook van pas. In principe kan het patroon voor naaien op dezelfde manier worden toegepast als voor een volwassen jurk. Maar laten we de versie van een jurk met mouwen overwegen.

Om te beginnen zonder mouwen en kraag langs de schouderlijn. Bevestig vervolgens het patroon en breng het over naar het materiaal en knip het uit. Het afsnijden van de mouwen zal ook voor ons nuttig zijn. Snijd ze doormidden, draai de bovenste delen binnenstebuiten en breng het patroon van de mouw erop over (vanaf de bovenkant van de mouw van het shirt zal het een zaklamp blijken te zijn). Vouw vervolgens alle delen van de jurk en mouwen op, naai op een typemachine.

Er is nog een optie eenvoudiger. Pak een groot shirt en maak de jurk van een dochter in het midden vast. Omcirkel de jurk en knip dan. Naai over delen van het product. Je kunt de jurk versieren met verschillende lichte strikken of applicaties.

Modieuze afbeeldingen

  • Als u een jurk wilt naaien voor een zakelijke of informele sfeer, kies dan een shirt gemaakt van katoen of stretch.
  • Als u een avondjurk wilt naaien, kiest u zijden overhemden. Ze zullen er perfect uitzien op elk feest.
  • Je kunt een jurk van een shirt dragen, samen met verschillende riemen, ze zullen de taille benadrukken. Deze jurk past schoenen met hakken en schoenen op lage snelheid.
  • Als de jurk is met mouwen - u kunt ze omwikkelen en om de afbeelding meer casual te maken, wikkel de mouwen boven de ellebogen. Sieraden, tassen maken je look alleen maar af en maken hem uniek.
Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses