Stijlvolle jurk naar school

Stijlvolle jurk naar school

Elk meisje wil opvallen tussen leeftijdsgenoten in een onderwijsinstelling, zelfs als haar outfits moeten worden beperkt tot de strikte grenzen van haar schooluniform. Het is jammer dat het schooluniform nu voor velen een grijze en onopvallende kleding lijkt, die zelfs de geringste hints van originaliteit volledig wist. Maar wees niet gehaast om boos te worden, want de vorm, die zich alleen onderscheidt door onopvallendheid, is voor altijd in het verleden.

Nu worden schoolkleren de belangrijkste trots van meisjes, een jurk die in staat is om een ​​gevoel van smaak te vormen en hun eigen visie op kledingstijl. Hoe verschillen moderne schooloutfits van vorige?

Een beetje geschiedenis

De officiële datum voor de invoering van het schooluniform van het meisje in Rusland is 1896. Het werd pas 62 jaar na de officiële introductie van een uniform voor jongens goedgekeurd, wat verband hield met de snelle ontwikkeling van meisjesschoolonderwijs. Het is interessant dat jonge dames van verschillende leeftijden naar school gaan in drie versies van een nogal strikte en beknopte outfit:

  1. Een jurk gemaakt van voldoende dik wollen materiaal en een zwart schort gemaakt van dezelfde stof waren bedoeld voor dagelijks gebruik op school.
  2. De ceremoniële kleding voor een bezoek aan het theater en de kerk, evenals plechtige gebeurtenissen, bestond uit dezelfde wollen kleding, maar al een wit schort en een relaxte kanten kraag.
  3. Meisjes konden een jurk van elk type dragen en knippen voor dagelijks gebruik, maar niet elke ouder kon zich op dat moment zulke luxe veroorloven.

Maar de kleuren van de jurken konden compleet anders zijn en afhangen van de leeftijd van de dames en de school zelf. Meisjes - gymnasiums tot 12 jaar oud droegen jurken van donkerblauwe kleur, jonge dames van 12 - tot 14 jaar oud - waren turkoois en jurken met een bruine tint waren bedoeld voor afgestudeerden.

Studenten van het Smolny-instituut die de leeftijd van 6 tot 9 jaar bereikten, droegen bruine of koffietinten, meisjes van 9 tot 12 waren blauw, van 12 tot 15 waren grijs en van 15 tot 18 waren wit.

Het goedgekeurde schooluniform bestond 22 jaar, tot de Russische revolutie, die plaatsvond in 1918. Daarna volgde een periode van dertig jaar van zogenaamde "vormloosheid". Ongetwijfeld begonnen meisjes hun uniformen pas in 1949 te dragen, al in de Sovjet-Unie.

USSR

In de Sovjetjaren bestond het schooluniform van de meisjes weer uit grof gehaakte jurken, die op weekdagen werden aangevuld met zwarte schorten en witte op feestdagen. Ook in de plechtige dagen moest het witte panty dragen.

Sinds lang is de vorm van meisjes niet veranderd, in tegenstelling tot de jongensachtige, vindingrijke jonge dames die het zelf origineel wilden maken. Casual schorten waren gemaakt van dunne wol en feestelijke schorten waren gemaakt van glimmende zijde, batist en kant.

In de jaren tachtig veranderde de lengte van de jurken enigszins. Als voordat de zoom de schenen bereikte, begon ik nu mijn knieën lichtjes te openen. Het moderne schooluniform is van uiterlijk en snit veranderd, maar sommige kanonnen zijn nog steeds hetzelfde gebleven.

kenmerken

Het belangrijkste kenmerk van de schooljurk, die niet is veranderd, is de lengte, hij reikt nog steeds tot aan de knie. Echte rebellen kunnen outfits vinden met rokken en korter, maar het zal ongepast zijn in een onderwijsinstelling en zelfs meer ongemakkelijk tijdens het zitten aan een bureau. De hals van een jurk kan open zijn, bedekt met een kleine kraag - een kleine standaard of een kraag.De jurk kan zonder mouwen zijn, met volumineuze mouwen - zaklampen, ingekorte of nauwsluitende mouwen.

Hoe te kiezen

Kies een schooluniform, in de eerste plaats moet je in omvang. Veel moderne moeders hebben de gewoonte om door de Sovjetouders kleding voor groei te kopen. Maar het feit is dat in tijden van schaarste mensen op een of andere manier moesten uitstappen en de aankoop van grotere kinderkleding een absolute noodzaak werd. Nu, wanneer de winkels letterlijk worden overspoeld met verschillende soorten schooluniformen, is deze behoefte volledig uitgeput. Het enige dat in dit geval mogelijk is, is een kleine lengtemarge te laten in de periode van intensieve groei van het kind.

Het is beter om natuurlijk materiaal te kiezen - wol, katoen, vlas enzovoort. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de kleding de bewegingen van het kind niet belemmert. Een kleine hoeveelheid synthetisch materiaal in de stof maakt het product elastischer, maar als de verhouding van onnatuurlijke vezels de 30% overschrijdt, kan de outfit irritatie van de huid van het meisje veroorzaken. In het selectieproces is het ook de moeite waard om te onthouden dat voor kleine schoolmeisjes te strak zittende kleding onpraktisch is. Maar middelbare scholieren kunnen zich al zo'n plezier veroorloven.

Prachtige stijlen en modellen

Omdat er in moderne scholen geen vaste regels zijn met betrekking tot de keuze van kleding, kunnen meisjes jurken naar hun smaak kiezen, gewoon zich richten op de bekende canones van de dresscode. Vanwege het feit dat meisjes vanaf jonge leeftijd niet alleen originele, maar ook mooie, kleding willen kleden, staan ​​moderne fabrikanten klaar om verschillende universele jurkenstijlen aan te bieden die op elk moment relevant zijn.

Tulpjurk

Deze jurk is perfect voor meisjes - middelbare scholieren met een rechthoekige figuur, evenals jongere meisjes. Deze optie is goed omdat het geen bewegingen vasthoudt en u volume aan de heupen kunt toevoegen, die ofwel geen tijd hadden om af te ronden, ofwel niet van nature zijn. Taille ten koste van een visuele toename in lagere volumes ziet er veel dunner uit, wat vooral belangrijk is voor het harmoniseren van verhoudingen. Maar meisjes met te dikke of massieve heupen beter om zulke jurken te vermijden.

Basken

Een andere outfitoptie voor slanke meisjes. Het voordeel van deze jurk is dat deze visueel lijkt op een tweedelig pak, dat bestaat uit een rok en een jasje (blouse), zodat het perfect past binnen het kader van de schooldresscode. Deze jurk is geschikt voor zowel meisjes van de middelbare school met een gebrek aan volume in de heupen en meisjes van jongere leeftijd. Het is de moeite waard om te overwegen dat in een jurk voor oudere meisjes een volumineuzere Baskisch mogelijk is, terwijl jongere meisjes er beter aan doen een outfit te kiezen met een kleinere hoeveelheid plooikraag in dit gebied.

aanhalig

Jurk met uitlopende rok is zeer geschikt voor meisjes in de leerplichtige leeftijd, omdat het elegant de nadruk legt op vrouwelijkheid, terwijl de nasmaak van een bepaald kinderachtigheid behouden blijft. Afhankelijk van de mate van schittering van de rok, kan de jurk er zowel plechtig als alledaags uitzien. Modellen voor jongere meisjes kunnen geplooid worden. Vaak worden deze jurken aangevuld met een stijlvolle riem om de verfijning en harmonie van het silhouet te benadrukken, en vaak komen dergelijke modellen met een hoge taille.

trapeze

De schooljurk in de vorm van een trapeze ziet er het meest efficiënt, stijlvol en elegant uit. Het past perfect bij meisjes met volumes die nog niet zijn afgerond, daarom wordt het meestal gekocht voor jongere schoolmeisjes. Op middelbare scholieren met een slank uiterlijk ziet zo'n outfit er ook erg goed uit. Zo'n snit is anders voor de meeste klassieke designerjurken, dus als een meisje verliefd wordt op deze stijl uit de kindertijd, kan met vertrouwen worden gezegd dat een vrouw met een onberispelijke smaak uit haar zal groeien. Een jurk van een dergelijke snit wordt vaak aangevuld met opgestikte zakken.

sundresses

Jurk op de riemen is een klassieke versie van schooluniform, dus het verdient speciale aandacht. De eerste functie die het uiterlijk van een zonnejurk kan veranderen, is een rok. Het kan wijd uitlopend of smal zijn, aangevuld met plooien of recht, maar hierdoor verandert het uiterlijk van de jurk dramatisch. Het tweede kenmerk is de halslijn, die vaak erg diep is. Het kan halfrond, ovaal, V-vormig, vierkant of rond zijn, zodat je deze outfit kunt combineren met blouses, truien, truien, coltruien en T-shirts.

Lange mouw

Deze jurk is perfect voor een koude periode. Het is interessant dat de breedte van de hoezen compleet anders kan zijn. Het kan de arm volledig omsluiten of enigszins los zijn. Voor de winterperiode is het het beste om jurken met manchetten op de mouwen te kiezen. Ze zullen niet laten bevriezen, maar tegelijkertijd zullen ze je toestaan ​​je op je gemak te voelen, omdat ze geen bewegingen vasthouden. Mouwen kunnen de hand niet altijd naar de hand bedekken. Ze kunnen slechts lichtjes worden ingekort, wat ook in de winter mogelijk is, vooral als je bedenkt dat studenten het grootste deel van hun tijd binnenshuis doorbrengen.

Vol

Een zonnejurk is een win-win-optie voor schoolkleren voor meisjes met overgewicht. Om buitensporige volumes van het silhouet te verbergen, is het wenselijk om een ​​trapeziumvormige vorm te kiezen. Je kunt ook kiezen voor een getailleerd model, maar met een uitlopende rok. De touwtjes aan de achterkant maken het figuur eleganter en spannen de outfit lichter op het silhouet als het kind gewicht verliest. Decoratief element in de vorm van een mooie broche zal u toelaten om de aandacht af te leiden van overmatige volledigheid. Jurk rok kan zowel recht als geplooid zijn. Een optie met een hoge taille is ook mogelijk.

Met een witte kraag

Deze jurk is perfect voor speciale gelegenheden op school, evenals de eerste bel. De witte kraag kan worden geregen of satijn, hartvormig, driehoekig of ovaal. De kraag kan stevig zijn en rond de hals over de jurk worden vastgebonden of worden genaaid en bestaan ​​uit twee afzonderlijke delen. Vaak hebben jurken met witte kragen meer manchetten op de mouwen en riemen van dezelfde tint.

Bij het laatste gesprek

Onlangs, kiezen meisjes vaak klassieke schooljurken, aangevuld met witte schort, die meisjes tijdens het Sovjettijdperk droegen, als outfits voor de laatste bel. Het grootste deel van de afbeelding vormt slechts een schort. Het kan doorschijnend en kant zijn en harmonieus de schaduw van de jurk afgeven. Er zijn ook opties met satijnen schort, die geplooid bandjes verschillen. Als de school voor de laatste oproep niet de vorm van zo'n outfit is, kun je veilig kiezen, omdat hij niet saai is voor anderen.

Kleuren en prints

De school behandelde prints op jurken altijd strikt genoeg en in het kader van de dresscode waren het meestal monochrome outfits. Maar hun kleurenbereik is niet onderhevig aan enige beperkingen. Het enige dat moet worden overwogen bij het kiezen van een jurk is dat het niet te fel moet zijn. Anders kun je een volledige verbeeldingskracht laten zien en jezelf laten experimenteren met het schoolbeeld. Welke kleur jurken zijn de meest modieuze vandaag?

Blauw en donkerblauw

Deze versie van de jurk is nobel en veelzijdig. Hij is niet zo streng als een zwarte outfit, maar hij heeft genoeg terughoudendheid om zich natuurlijk op school te voelen. Bovendien, volgens psychologen, hebben de blauwtinten het meest gunstige effect op de psyche, en volgens wetenschappers stimuleren ze zelfs de hersenactiviteit. Misschien is dat de reden waarom blauwe schooljurken nu zo populair zijn.

zwart

De klassieke schaduw past bij meisjes van elke leeftijd en maakt elke vorm elegant.Het grote voordeel van deze tint is dat deze niet-strepend is, dus je kunt zo'n jurk veilig kopen, zelfs voor de meest rusteloze schoolmeisjes. Ja, en wissen van zo'n outfit zal veel minder vaak voorkomen dan andere, dus het zal de aantrekkelijkheid van het uiterlijk langer behouden.

grijs

Een van de meest succesvolle kledingopties voor school is een jurk van grijze kleur. Deze schaduw is een van de meest rustgevende en vooral praktische. Grijze kleuren worden perfect gecombineerd met een ander bleek palet, wat mogelijk is in schoolkleren - zwart, wit, donkerblauw, groen, lichtroze.

bruin

Een jurk van deze kleur kan worden gekozen door die meisjes die vinden dat de grijstrap te saai is. Het is interessant dat nu meisjes voor elke kleur van bruin kunnen kiezen, variërend van koffie en chocolade, tot kastanje en bruin.

In een kooi

Een van de weinige patronen die schooluniformen mogelijk maakt - geruit. Het is interessant dat de cel verschillende vormen en typen kan hebben. Het is mogelijk om verschillende tinten in een patroon te combineren. De meest populaire is nu de print tartan, die rood, wit, groen en grijs combineert.

materialen

Voor het naaien kunnen schooljurken een verscheidenheid aan stoffen worden gebruikt. Fabrikanten besteden speciale aandacht aan hun hygroscopiciteit, duurzaamheid, bruikbaarheid en kleurechtheid. En laat het verkieslijk zijn om voor het kind de vorm van natuurlijke stoffen te krijgen die niet altijd passend is. De grootste moeilijkheid ligt in het feit dat kleding gemaakt van natuurlijke stoffen duur is en, hoewel aangenaam voor het lichaam, het niet altijd praktisch is. Dat is de reden waarom ze tegenwoordig de voorkeur geven aan het maken van schooljurken uit modernere materialen.

gebreid

Jurken uit deze stof zijn goed omdat ze perfect opwarmen in het koude seizoen, terwijl ze een vrij licht gewicht hebben. Modellen van dunner gebreide kleding zijn ontworpen voor een warm buiten het seizoen en stellen u in staat om een ​​optimale lichaamstemperatuur te handhaven, vanwege de hygroscopiciteit.

viscose

Ondanks het feit dat viscose met kunstmatige middelen wordt gemaakt, kan het geen synthetisch materiaal worden genoemd. Volgens zijn eigenschappen lijkt het meer op katoen, en het is gemaakt van een natuurlijk materiaal - hout. Alleen de verwerking is kunstmatig, dus de stof is ongelooflijk aangenaam voor het lichaam en bovendien hypoallegrisch.

lengte

Er is altijd speciale aandacht besteed aan de lengte van schooloutfits en tot nu toe hebben ze niet geadviseerd om af te stappen van universele normen. En zelfs niet omdat een bepaalde versie van de lengte past in het kader van fatsoen, maar in de eerste plaats omdat het optimaal is.

lang

De minimaal mogelijke lengte is naar het midden van de knie. Een langere rok is het beste om niet te kiezen uit praktische overwegingen. Dit kan meisjes met lange benen verkiezen en met een voldoende lang, omdat het deze optie is die het silhouet het best harmoniseert.

kort

De maximale lengte is mogelijk, waarbij de knieën en enkele centimeters van de heup volledig worden geopend. Jurken van deze lengte kunnen door jongere meisjes worden gedragen. Dit is te wijten aan het feit dat ze het meest actief zijn, en een dergelijke lengte belemmert beweging niet.

Wat te dragen

Je kunt schooljurken aanvullen met stijlvolle capes in de vorm van vesten, jassen en jasjes. Het is beter om in het voorjaar en de herfst kniehoog op de benen te dragen en in de winter een panty. Schoenen moeten ook het seizoen kiezen. Voor het laagseizoen zijn gesloten sandalen, schoenen en ballerina's geschikt, en voor winterschoenen of halve laarzen.

Stijlvolle afbeeldingen

Haarspelden, rezinochki en hoepels, evenals een heldere rugzak zullen helpen om het beeld stijlvoler te maken voor jongere meisjes. Meisjes - oudere leerlingen kunnen het imago van elegante sieraden aanvullen in de vorm van oorbellen, hangers en horloges. Aktentas is beter om een ​​elegante, maar ruime handtas te vervangen.

Overzicht van gloednieuwe producten

De moderne, modieuze samenleving is al heel lang bekend met handelsmerken die niet alleen hoogwaardige maar ook stijlvolle schoolkleren voor kinderen creëren.

Een van de meest populaire is het Wit-Russische handelsmerk Silver Spoon, in de collecties waarvan er gebreide sarafans zijn met geplooide rokken, evenals blouses voor meisjes. Onder de Russische fabrikanten zijn er ook merkproducten.

knap

In de collecties van het merk zijn stijlvolle jurken van topklasse, die zich onderscheiden door de ernst en de beknoptheid van de snit. Jurken zijn alleen gemaakt van natuurlijke materialen en in het kleurenschema heerst blauw, zwart en grijs.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses