Lip make-up

Lip make-up

In de kunst van make-up wordt lipmake-up beschouwd als de moeilijkste techniek, maar elk meisje kan het onder de knie krijgen.

Voor- en nadelen

Met make-up lippen kun je de vrouwelijke afbeelding aanvullen of het hoofdaccent maken. Een van de kenmerken van dit type make-up zijn de volgende:

 • Hij maakt elke make-up af - geen afgewerkte ui kan het zonder lippenstift;
 • Hiermee kunt u de vorm en het volume van de lippen visueel aanpassen;
 • Spreekt over het verzorgen van een vrouw of een meisje;
 • Er zijn verschillende technieken in make-up, bijvoorbeeld theatraal "ombre" of elke dag "naakt", "zwarte lippen";
 • Rode lippen worden herkend als een klassieke make-up en zijn geschikt voor zowel publicatie als weekdagen.

Keuze van fondsen

pommade

Onder de kenmerken van dit decoratieve product, merken we de noodzaak om een ​​borstel te gebruiken voor het aanbrengen van heldere, sappige, donkere tinten (de kleur van Marsala, bordeaux, rood, bruin en alle matte texturen). Matte en meestal felle lippenstift droogt vaak de huid en benadrukt de onvolkomenheden van de huid - rimpels, scheuren, peeling. Het onbetwiste voordeel van lippenstift is de keuze uit verschillende texturen van klassiek vast in stick tot vloeistof (iets als glans met rijke kleuren en hoge duurzaamheid), een andere afwerking - glanzend, mat en andere.

By the way, parelmoer coatings zijn beter om te worden uitgesteld vandaag - mat en natuurlijke naakt lippen zijn in de mode.

glans

Kies vaak jonge meisjes of vrouwen die liever comfortabel dragen en een gevoel van vocht. Uit de praktijk is bekend dat schijnen verzameld haar vereist, omdat anders vanwege de wind algemene make-up risico's onvolmaakt worden en haar onaangenaam plakkerig wordt. Een van hun voordelen is het vermelden waard de lichte tint van het product, de glanzende afwerking (lees - de visuele toename in het volume van de lippen), huidverzorging, en het wordt vaak gebruikt in Aziatische make-up.

Overzicht potlood

Benadrukt de natuurlijke vorm van de lippen of vergroot deze visueel. Vrouwelijke cosmetica van vandaag zal niet zonder een potlood op een schaduw van donkerdere natuurlijke kleur van de lippen - het past bijna elk naakt (lichaamskleur of licht roze) en meer gepigmenteerde lippenstift (binnen bruin).

De voordelen van het potlood liggen voor de hand: het creëert een nieuwe of benadrukt de natuurlijke contour, houdt de lipstick of glans op zijn plaats (laat niet toe dat deze zich verspreidt), verhoogt de duurzaamheid van de coating, is zuinig in gebruik.

Er zijn nog steeds veel decoratieve producten om make-up te maken:

 • vernis - vloeibare lipgloss met absoluut glanzende afwerking en hoge weerstand tot 6 uur;
 • marker - Iets tussen gewoon potlood en lippenstift. Ze kunnen een contour creëren en de ruimte van de lippen vullen, bovendien is het ongelooflijk resistent;
 • grondverf - make-upbasis. Het heeft een lichte, meestal romige textuur en vult rimpels perfect, hydrateert de huid en verlengt de levensduur van de lippenstift.

Toepassingsregels en technieken

Om ervoor te zorgen dat de lipmake-up persistent is en er perfect uitziet, moet je de volgende techniek toepassen:

 • Vochtinbrengen is de eerste stap. Breng de gebruikelijke balsem aan, laat het 3-5 minuten weken en verwijder het overtollige met een servet;
 • Gebruik een speciale primer om de huid en make-up persistentie of een druppel foundation te hydrateren - het zal een solide basis vormen voor decoratieve cosmetica;
 • Omcirkel de omtrek met een potlood. Als ze smal zijn, overschrijd dan de natuurlijke limieten met 1 mm; als ze te breed of volumineus zijn, rijd dan recht over de lippen;
 • Breng lippenstift aan met een borstel en leid deze vanuit het midden naar de hoeken;
 • Poeder de lippen en dep met een servet (kus haar licht);
 • Breng een tweede laag lippenstift aan met dezelfde borstel helemaal rond;
 • Fixeer de make-up met glitter of een speciale fixeerspray, je kunt thermaal water gebruiken en het licht over je gezicht spuiten, en overtollig vocht vervolgens met een servet wegblazen;
 • Vergeet niet om de onvolkomenheden te nemen - een gewoon wattenstaafje of een tandenstoker zal helpen om extra potlood- of lipsticklijnen te verwijderen.

Als we het hebben over het aanbrengen van gloss, vernis of vloeibare lipstick, is het belangrijk om een ​​contour te maken (zodat de cosmetica niet lekken \ niet uit de contouren komen als geheel). Het is niet nodig om twee lagen van het product aan te brengen, in te weken en te poeder. Maak een complexe make-up met wijn of rode tinten, fuchsia kleur - pak een potlood op dat bij de lippenstift past en maak de lippen van te voren een schaduw, pas dan pas lippenstift toe. Gebruik beige kleuren - kies een potlood op een tint donkerder dan lippenstift of gloss.

Als u de asymmetrie wilt verbergen, krijgt u twee kleuren make-up - pas de kleinere lip aan met lichte lippenstift en breng een pigment een of twee tinten donkerder aan op een volumineuzere lip.

blijvend

technique "3D-make-up"Impliceert de introductie in de huid van pigmenten dichtbij de natuurlijke schaduw van de lippen. Tegelijkertijd worden in plaats van één ongeveer 5 kleuren geïntroduceerd om een ​​natuurlijk palet op de lippen te creëren en een gemiddelde contour zonder bevedering te voorkomen. Permanente make-up in een unieke nieuwe technologie "3D-make-up" verbetert visueel de lippen, creëert hun contour, die niet merkbaar is voor anderen. Het pigment valt op het hele oppervlak, de meester verdeelt zijn tinten gelijkmatig om een ​​natuurlijk effect te verkrijgen, dat overigens verjongt.

types

donker

Creatieve make-up omvat het gebruik van elke donkere lipstick van bruin, marsala, wijn tot ultrazwart. De echte trend is zwarte (of een andere donkere) lipstick met een matte afwerking.

 • Breng hydraterende balsem aan, dep het na 3-5 minuten met een servet;
 • Breng een kleine foundation of lipprimer aan om een ​​permanente coating zonder gebreken te bieden. De tonale basis of primer zal het oppervlak van de huid egaliseren, rimpels zullen opvullen;
 • Maak een contour met een potlood (een gewone voering voor de ogen zal het doen);
 • Strijk het oppervlak met een potlood;
 • Verwijder het overschot van de eerste laag met een doek - dep je lippen af, breng de laatste laag aan met een penseel om ze zo precies mogelijk uit te lijnen en beschilder de hoeken voorzichtig.

Donkere lippenstift met een matte of glanzende afwerking wordt geleverd in een onmisbare set met een perfecte huid en verzameld haar, anders loop je het risico belachelijk en slordig te zijn als je een rode huid of puistjes op je wangen hebt of bijvoorbeeld een briesje op los haar blaast en die gemakkelijk lippenstift op smeren onder ogen zien.

Als zwarte lippenstift in het arsenaal van cosmetica niet is gevonden, kunt u een gewoon lippotlood gebruiken. De dekking met hem is van korte duur, maar voor een fotoshoot komt deze methode uit. Breng een potlood aan, vermeng met een wattenstaafje en bevestig met een transparante glans. Zwarte lippen maken voor make-up Onderwerp vereist verzorging, met de geringste fout, kunt u een wattenstaafje gebruiken (overtollig product verwijderen en de vorm aanpassen) en concealer - aanbrengen op een dunne borstel en eroverheen de contouren van de lippen.

naakt

Mooie make-up komt neer op het creëren van een natuurlijke look - kies lichtroze, lichaamstinten die ideaal kunnen worden gecombineerd met huidtinten en oogkleur. Het voordeel van dit type make-up kan worden beschouwd als een visuele toename van het volume vanwege het heldere pigment van lippenstift, dus het is ideaal voor van nature dunne lippen. Geleidelijk aan is deze make-up als volgt:

 • Maak een driedimensionale contour, kies een potlood één op één voor lippenstift of een tint donkerder dan de natuurlijke kleur van de lippen;
 • Selecteer het vinkje boven de lip en loop licht langs de bovenrand;
 • Lip op de lippen en overlapping van de contouren van het potlood;
 • Bovendien kunt u de glans van de kleur van lippenstift gebruiken - glanzende afwerking voegt bovendien volume toe.

Natuurlijke naaktmake-up is geschikt voor het creëren van een romantisch, zakelijk en elk ander beeld. Nude is een nieuwe klassieker.

stabiel

Semi-permanente make-up heeft uithoudingsvermogen, en wat het precies zal zijn - u beslist.

 • Een grondlaag of een basis met regelmatige tonen biedt een stevige basis en coating tot 12 uur - breng een druppel van het product aan op voorbevochtigde lippen;
 • Er moet niet veel foundationcrème of foundation zijn - een kleine erwt is genoeg die op de lippen moet worden geschaduwd en enigszins buiten hun contouren moet komen;
 • Poeder het oppervlak met regelmatig poeder;
 • Maak een contour en kleur het oppervlak met lippenstift, dep een laag af met een servet;
 • Breng nogmaals een beetje poeder aan;
 • Op het einde - de afwerkingslaag.

Als de lippenstift ongelijkmatig op het poeder valt, kruipt hij ineen en ziet er niet erg aantrekkelijk uit, sprenkel je lippen met water (zodat de make-up niet druipt) en dep met een servet. Of verminder de hoeveelheid poeder - het mag niet op gips lijken.

ombre

De techniek van schaduw maakt het mogelijk om de vorm van de lippen visueel aan te passen, groter of kleiner te maken, variatie aan de make-up toe te voegen of het onderste deel van het gezicht een accent in de afbeelding te maken. Ombre kan verticaal en horizontaal zijn.

Verticaal ombre betekent het aanbrengen van schaduwen van rechte verticale lijnen op de onder- en bovenlip.

 • Een verticale strook van lichte schaduw in het midden van de lippen vergroot ze visueel;
 • Als je een strook donkere lippenstift op een lichte lippenstift legt, vermindert dit visueel de lippen;

Horizontaal ombre gebruikt verschillende tinten op de boven- en onderlip.

 • Balance-lippen helpen de techniek van het aanbrengen van donkere lippenstift op de contouren van de lippen en het licht - in hun midden. Dan zullen ze volumineus zijn.
 • Als u zich op de bovenlip wilt concentreren, kan deze in een uniforme donkere tint worden gekleurd, u kunt een lichte lipstick op de onderlip plaatsen en de eyelinerlijn aan de onderkant tekenen met de eerste kleur.

Voor dagelijkse make-up raden make-up artiesten aan om tinten in hetzelfde kleurenschema te gebruiken, maar op een andere toon: lichtroze en donker, beige en bruin. Voor een feestelijke make-up, rood en zwart zijn geschikt - verf lippen met rode matte lippenstift, breng zwarte pigment aan op de hoeken van je lippen (eyeliner zal doen) en meng het naar het midden. Met de ongebruikelijke ombre-techniek kun je zowel theatrale als alledaagse make-up maken, het hangt allemaal af van de gekozen tinten.

Beginners moeten niet meer dan twee kleuren in één gebruiken of een sjabloon gebruiken om meerdere pigmenten te verdelen.

Sculpting Secrets

Het probleem van kleine dunne lippen is gemakkelijk op te lossen met behulp van beeldhouwkunst - het opleggen van donkere en lichte tinten correctors op bepaalde delen van het gezicht. Make-upartiestengeheimen en walkthrough:

 • Deze techniek zal visueel de lippen volumineuzer maken: spreid de markeerstift uit boven de bovenlip, schets de sponzen boven en onder de contour, selecteer het vinkje;
 • Breng een kleine markeerstift aan op de onderste delen, onder de lippen, zonder het midden en de hoeken te beïnvloeden;
 • Om de lippen rijker te maken, brengt u een kleine markeerstift in het midden aan: maak een "eend" en plaats een vinger met een markeerstift in het middengebied;
 • Glanzende glans kan sappigheid geven - breng het alleen in het midden aan, zonder over de hoeken te schilderen;
 • Om de asymmetrie van de lippen glad te strijken, beschildert u de kleinere met een lipstick die wat lichter is dan de hoofdtint.

Laten we het nu eens hebben over de correctie in het algemeen:

 • Donkere lipliner helpt om mollige lippen visueel minder te maken - hun hoeken donkerder;
 • Visueel verkleinde lippen helpen lippenstift met een matte afwerking. Hoe donkerder de kleur, hoe kleiner de lippen verschijnen.

Met het contourpotlood kunt u de natuurlijke vorm en het volume wijzigen. De hoofdregel is om de contour zorgvuldig te verduisteren zodat deze onzichtbaar is. Bij het tekenen van de contouren van de lippen, niet meer dan 1 mm uitsteken - dit zal voldoende zijn, en laat u niet meeslepen door de onderste lip te trekken, het is beter om het volume van de bovenste toe te voegen.

Paarse make-up is op het hoogtepunt van populariteit en de belangrijkste focus is matte afwerking. Rood is een oude nieuwe klassieker, vandaag is matte en glanzende afwerking (inclusief een semi-glans) relevant. Het dragen van rode matte lippenstift is bijzonder geschikt gedurende de dag, evenals karmozijnrode, lila, roze en beige kleuren in combinatie met lichtbruine, blonde en donkere krullen. Make-up in gouden tinten - een geweldige kans om de donkere of gebruinde huid te benadrukken, geeft de charme van een aristocratische uitstraling. Goud moet niet alleen op de lippen zijn, maar ook ogen en jukbeenderen.

Professionele make-uptips

Volg de onuitgesproken regels van specialisten visage om de make-up van de lippen goed uit te voeren:

 • Maak een of twee keer per week een lichte scrub: bewaar producten, een mengsel van honing en suiker, of een gewone tandenborstel (masseer je lippen ermee terwijl je tanden poetst). Het is noodzakelijk om vlak voor de make-up een peeling te maken - het zal de verhoornde cellen verwijderen en het huidoppervlak glad maken;
 • Bevochtig de huid dagelijks met een balsem en ga niet naar buiten zonder het toe te dienen;
 • Alvorens make-up te maken, adviseren deskundigen u om een ​​lichte vochtinbrengende balsem toe te passen, deze 3-5 minuten te houden en af ​​te drogen met een servet.

De regels die moeten worden overwogen bij het maken van make-up - van naakt tot fataal:

 • Gebruik een potlood. Het is gemakkelijk voor hen om de natuurlijke vorm aan te passen of aan te passen - volume toevoegen, asymmetrie verwijderen. Teken een potlood langs de natuurlijke contour of iets daarachter, om de lippen een beetje kleiner te maken, teken ze er direct op (net boven de natuurlijke contour).
 • Potlood kies je uit voor de lippenstift om een ​​klassieke make-up te creëren.
 • Breng lippenstift aan vanuit het midden naar de hoeken.
 • Nog een lifefack - poeder de huid voor het aanbrengen van de contour - dit laat het potlood een verzadigde en resistente lijn achterlaten. Je kunt de sponzen opnieuw poederen na het aanbrengen van de eerste laag lipstick voor de tweede laag.
 • Lippenstift met een glanzende afwerking helpt om een ​​volumetrisch effect te bereiken. Vergeet het potlood niet - pas het toe, een beetje sprekend voor de natuurlijke contour.
 • Donkere tinten van lippenstift "opeten" het volume van de lippen.
 • Echte professionals passen lippenstift of gloss toe met een penseel: het is handig voor haar om pigment in de hoeken van haar lippen te plaatsen en gelijkmatig in het midden te verdelen, bovendien regelt de borstel de hoeveelheid lippenstift en laat het niet overdrijven.
 • Om roze lippenstift te kiezen, richt je je op de schaduw van je eigen tandvlees.
 • Om visueel je mond groter te maken, schilder je over de hoeken. Als de lippen breed zijn van de natuur, teken dan een onderste en bovenste lijn met een potlood tot het einde.

Bij het maken van make-up professionele make-upartiesten wenden zich tot de ovaal van het gezicht: als het gezicht rond of ovaal is, hebben de afgeronde lijnen niets meer nodig - trek "rechte" lippen zonder overdreven vormen. Een magere rechthoekige of driehoekige persoon, integendeel, gebogen lipvormen zijn de manier, zoals een afwerkingsglans. Modetrends bestaan ​​ook voor make-up: tegenwoordig is er in een trend een combinatie van rood en zwart, bijvoorbeeld scharlaken lippen en zwarte eyeliner op de ogen of vice versa - een rode voering en zwarte matte lipstick. Het is verrassend dat de modieuze lipkleuring in natuurlijke tinten nog steeds wordt bewaard op de catwalk en in het leven.

Concealer helpt om de nasolabiale plooien te verbergen: breng het aan op de probleemgebieden van het gezicht en lipgloss of lippenstift met een lichte textuur en een subtiele tint. Trouwens, donkere en zware lippenstift benadrukt vaak onvolmaakte proporties en gezichtscontouren, dus ze zijn niet altijd geschikt voor anti-age make-up.

Met behulp van een competente make-up kun je herpes verbergen: gebruik licht ondoorzichtige lippenstift, als een wond op het oppervlak van de lip en een extra foundation ontstaat, als deze verder gaat dan de contouren.

In deze video-tutorial leer je hoe je lippen gemakkelijk en visueel vergroot met make-up.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses