Make-up na 50, die jong is

Make-up na 50, die jong is

Leeftijdsmake-up is een speciale kunst. Het stelt een vrouw in staat om er mooi en aantrekkelijk uit te zien, door de leeftijdsgebonden veranderingen van de huid visueel te verbergen door de juiste toepassing van cosmetica. Make-up na 50, die jong is, verschilt van de gebruikelijke make-up en laat zien hoe goed verzorgd de vrouw is.

Eenvoudige regels make-up

Leeftijdsmake-up vereist een speciale benadering voor het creëren van een elegant en verzorgd uiterlijk. Het is geen geheim dat de huid na verloop van tijd zijn elasticiteit verliest. Er verschijnen rimpels, pigmentvlekken, de vorm van het gezicht verliest helderheid en schoonheid. De moderne cosmeticamarkt biedt veel cosmetica, waarmee u de stijl kunt diversifiëren en de jeugdige huid van het gezicht kunt laten zien.

Wat goed is voor een jong meisje, past echter niet bij een vrouw boven de 50. Bovendien zijn de ingrediënten voor huidverzorging vaak opgenomen in de voorbereidingen. Daarom is cosmetica voor verschillende leeftijden anders. Cosmetica voor het vervagen van de huid moeten zacht zijn om het verouderingsproces niet te versnellen.

Bij het doen van ouderdomsscreatie is het de moeite waard om als vanzelfsprekendheid te nemen: welke make-up er ook is voor vrouwen van boven de 50, een gezicht moet er natuurlijk uitzien, zonder een maskereffect. Hiervoor is één make-upproduct niet genoeg: zorgvuldig en dagelijks werk aan huidverzorging is nodig. Het is haar toestand die de doorslaggevende factor zal zijn: hoe beter en jonger je huid eruit zal zien, hoe perfecter je make-up zal zijn.

Met de leeftijd moet je een intense bruine teint vermijden, die de huid van het gezicht droogt, ouder wordt en het gezicht van aantrekkelijkheid berooft.

Het is moeilijker om met de jaren mooi en modieus te zijn, maar het is een echte taak die elke vrouw na de vijftig jaar aankan. Ervaren make-upartiesten benadrukken een aantal regels voor jonge make-up voor vrouwen van middelbare leeftijd:

 • grondige voorbereiding van de huid van het gezicht en de hals vóór make-up;
 • het gebruik van een minimum aan kleurtools;
 • gezicht contour opheffen;
 • kalm en gedempt kleurenpalet van cosmetica (afwijzing van blauwe, paarse kleuren, waardoor het gebied rond de ogen een soort blauwe plekken en rood wordt, waardoor de ogen ziek, betraand en gezwollen zijn);
 • verplichte wenkbrauwvormgeving (epileren, vormgeven om het effect van de naderende eeuw kwijt te raken);
 • schaduwen met een lichte satijnglans zijn toegestaan, de textuur met paarlemoer en glitter is uitgesloten: dergelijke schaduwen verhogen de ernst van rimpels (een druppel markeerstift onder de wenkbrauw is het maximum dat u zich kunt veroorloven);
 • uitsluiting uit de make-up tas met scherpe accenten (voering, voeringen): als je ze weigert is het moeilijk, je moet het zwarte potlood, schaduwen en mascara vervangen door analogen van bruine kleur;
 • gebruik niet meer dan twee lagen mascara op de bovenste wimpers met daaropvolgende kammen van de wimpers (het ontdoen van het slordige effect van vastzittende wimpers);
 • één nadruk op het gezicht (alleen ogen of lippen);
 • taboes op de giftige en heldere kleuren van lippenstift, evenals de olieachtige glans van hun textuur;
 • het gebruik van cosmetica met betrekking tot leeftijd, die naast de decoratieve, verzorgende functie;
 • toepassing in het werk, niet alleen van de handen en de spons, maar ook van de vingertoppen (voor het egaliseren van de toon van het gezicht).

Rekening houdend met de kennis van de regels voor het uitvoeren van leeftijdsopbouw, zal het niet lang duren voordat ik de make-upprocedure zelfstandig kan uitvoeren.

types

Vrouwelijke make-up, ongeacht leeftijd, heeft verschillende variëteiten:

 • dag;
 • alledaagse;
 • 's avonds;
 • feestelijke;
 • professional.

Dagelijkse en dagelijkse make-up vrouwen op middelbare leeftijd worden als neutraal beschouwd.In dit geval wordt een minimum aan cosmetica gebruikt om de gezondheid te accentueren: ze scheiden een egale en getinte huid uit.

Avond en feestelijke make-up laat het gebruik van accenten toe (potlood, meer verzadigde schaduwen en lippenstift), zonder het gezicht van natuurlijkheid te overschrijden. Deze afbeelding is ontworpen voor een speciale gelegenheid (voor een bruiloft, jubileum), het geeft enige vrijheid bij het kiezen van cosmetica, waardoor de schaduw van middelgrote en donkere tonen, zwarte inkt, potlood. Deze make-up moet de schittering van de ogen benadrukken en alle aandacht naar hen aantrekken.

Professionele make-up gebruikt voor fotoshoots. Dit is een speciaal werk van een visagist. Deze visie is fundamenteel anders dan andere en heeft als doel een vrouw perfect te maken voor de camera. Het maakt gebruik van speciale cosmetica gemarkeerd met HD, wat een natuurlijk effect creëert met elke laag van toepassing. Dit is een rijke make-up waarmee een vrouw in het beste licht kan kijken.

walkthrough

Om make-up perfect te maken, moet je eerst de huid voorbereiden. Dit omvat het gebruik van reinigingsmiddelen en een lichte moisturizer. De belangrijkste vijand op weg naar succes is geen pigmentvlekken of acne: het is veroudering van de huid. Verslappend ooglid, nasolabiale plooien, wangen met het effect van "bulldog" - dit is wat cosmetica de aandacht zou moeten afleiden.

Om leeftijdgerelateerde veranderingen van de dermis te compenseren, is het noodzakelijk dat het schoon en gelijkmatig is. Om dit te doen, gebruiken vrouwen cosmetische producten met een liftend effect, verzachtende en vochtinbrengende crèmes, maskers. Huidverzorging is de hoeksteen van deze tijd. Verleng de schoonheid van het ovale gezicht, je kunt een speciaal korset gebruiken dat 's nachts wordt gedragen.

Make-up mag niet ouder worden, de lichtheid en doorschijnendheid van tonen en lagen cosmetica is welkom. Dit is wat zal helpen een gevoel van natuurlijkheid en natuurlijke vrouwelijke schoonheid te creëren. Stap voor stap instructie bestaat uit de volgende stappen:

 • Dagcrème met een hydraterende werking wordt aangebracht op een schone huid, neemt zeer weinig geld op en spreidt het uit met een dunne, bijna transparante laag totdat het volledig is opgenomen.
 • Als de crème niet de functie van de basis heeft, wordt deze daarna aangebracht, zodra de crème is opgenomen. Door deze stap over te slaan, kan persistentie van de make-up lijden.
 • Na de basis wordt het gezicht getint met een lichte vloeistof, waarna donkere kringen onder de ogen worden gemaskeerd met behulp van een corrector.
 • Met een poederkwast matigt het de toon van het gezicht, waarna een vleugje blush de huid een fris, uitgerust uiterlijk geeft.
 • Basis onder de schaduw - een noodzakelijke voorwaarde voor mooie ogen. Het wordt aangebracht met een dunne laag op het bovenste ooglid.
 • Het juiste aantal schaduwen is niet meer dan twee (licht en donker). In eerste instantie worden de ogen geaccentueerd met een lichte tint (niet lichter dan de huidskleur), dan schermen ze de buitenste hoek af, waardoor het ooglid doorhangt.
 • Lippen moeten in de schaduw blijven, het is onmogelijk dat ze het accent van het oog onderbraken. Je moet ze niet meer traceren dan een natuurlijke contour: het is lelijk en kan de juiste plaatsing van accenten onderbreken.
 • Als je geen aandacht besteedt aan de wenkbrauwen, kun je de hele make-up bederven: met de leeftijd worden wenkbrauwen minder algemeen en verliezen ze een mooie buiging. De uiteinden van de wenkbrauwen mogen niet verder dan de buitenste hoeken van de ogen gaan, het is onaanvaardbaar dat de vorm een ​​seniele boog was.

Hoe leg je het thuis goed op?

Maak elke leeftijd stap voor stap elke vrouw kan. Om dit te doen, is het niet nodig om de salon te bezoeken: modieuze en jonge make-up is mogelijk thuis.

Voordat u cosmetica aanbrengt, moet u het type make-up kiezen (casual, zakelijk, feestelijk) en een kleurenpalet kiezen. Vaak is het nodig om het bestaande arsenaal te herzien, omdat het zijn relevantie verliest.

Om make-up goed aan te brengen, moet u speciale borstels gebruiken:

 • grote ronde (voor poeder);
 • klein met afgeschuinde rand (voor wenkbrauwvorming);
 • kleine ronde (voor schaduwen schaduwen);
 • smal smal (om de ciliaire lijn te onderstrepen).

Oogmake-up wordt uitgevoerd in de richting van het binnenoog naar de buitenrand.Tegelijkertijd zijn scherpe overgangen van toon of gebrek aan schaduw onaanvaardbaar. Als de make-up te veel is, vult deze de vouwen van de rimpels.

Lippenstift wordt aangebracht met een dunne laag. Als de textuur vettig of vol met glitter is, is het de moeite waard om het overtollige te bevochtigen met een papieren servet of wattenschijfje.

Masterclasses

Om een ​​leeftijdsmake-up te maken, moet je rekening houden met de kenmerken van de kleur van de huid, ogen, haar. Als brunettes op deze leeftijd een gevarieerder kleurenpalet hebben, is het aan te raden dat blondines zich houden aan lichte en natuurlijke tonen van cosmetica om er passend uit te zien.

Voor brunettes

Donkerharige vrouwen zijn gemakkelijker in het maken van een perfecte ouderdomssamenstelling. Wat er aanstekelijk uitziet op blondines lijkt natuurlijker op brunettes. Als de kleur van de schaduwen echter samenvalt met de kleur van de ogen, is deze make-up gedoemd te mislukken. Oogleden zien er moeilijker uit, zien er vermoeid en saai uit.

Bij het maken van make-up moet je onthouden: de wenkbrouwen van de brunettes zijn altijd lichter dan hun natuurlijke haarkleur. Zorg ervoor dat u de lege delen van de wenkbrauwen schildert, als de wenkbrauwen zeldzaam zijn. Anders zien de ogen er scherp uit en is het algemene beeld onafgewerkt.

Leeftijd make-up brunette is als volgt:

 • na een visuele "aanscherping" van het gezicht met een tonale tool en poeder, zet een basis onder de schaduwen op de bovenste oogleden;
 • om oogkleur een helderheid te geven, teken een dunne, doffe lijn langs de rand van het bovenste ooglid, zonder een pijl te tekenen, maar lichtjes de lijn vanaf de buitenste hoek naar boven te verhogen;
 • op basis van twee tonen van dezelfde kleur, in contrast met de kleur van de ogen, passen ze eerst een lichte toon toe en vervolgens (dichter bij de basis van de wimpersgroei) donker, waarbij kleuren worden gecombineerd volgens het ombre-effectprincipe;
 • het is onwenselijk om de oogleden helemaal tot aan de wenkbrauwen te schilderen: het is niet in de mode, en het uitzicht zal angstaanjagend zijn;
 • als na het mengen de make-up bleek lijkt, kunt u het accent van de buitenste hoek met een potlood iets vergroten, zodat het er niet uitspringt;
 • het nemen van mascara, verven en kammen van de bovenste wimpers, waardoor ze een perfect uiterlijk krijgen;
 • om de rimpels in de buitenste hoek van het oog te verbergen, kunt u, naast de schaduwen, de onderste wimpers enigszins van onderaf (in de hoek) tintelen.
 • het kiezen van een nude tint van lippenstift voor het benadrukken van de ogen, het wordt aangebracht op het midden van de lippen en wordt gearceerd met een borstel, waarbij de randen van de lippen lichtjes worden opgetild.

Voor blondines

Blondjes moeten speciale aandacht besteden aan de kleurkeuze en het beeld van cosmetica niet overdrijven. Nadat de toon van de gezichtsaccenterende ogen is uitgelijnd:

 • een beige tint over het bovenste ooglid en niet te vergeten de bevedering;
 • als er geen donkere vlekken onder de ogen zijn, kun je het onderste ooglid enigszins benadrukken met dezelfde schaduw van de schaduw;
 • in toon donkerder accent externe hoek, soepel combineren van twee tinten;
 • langs de ciliaire lijn van het bewegende ooglid, teken een contour met een potlood, dan schaduw;
 • gebruik een platte borstel om de rand van het onderste ooglid enigszins te onderscheiden;
 • Bruine mascara in één of twee lagen op de bovenste wimpers maakt de nadruk van de ogen compleet.

Een lichte, donkere omtrek zal de oogkleur visueel opvrolijken. Om make-up niet schoonheid te verliezen, moet je de lijn van de wenkbrauwen hieronder benadrukken met lichte schaduwen. De toon van de wenkbrauwen van blondines moet iets donkerder zijn dan de haarkleur. Je moet geen wenkbrauwen fel tekenen: het is voldoende om ze een of twee tonen donkerder te maken. Voor make-up overdag is het wenselijk om de natuurlijke kleuren van het oog en wenkbrauwschaduwen te observeren: dit zal het effect van natuurlijkheid vergroten.

Omdat de lipcontour wazig wordt met de leeftijd, is een correctie nodig: een potlood van de kleur van de geselecteerde lipstick. De lijn moet helder zijn, maar onzichtbaar tegen de achtergrond van lippenstift. De toon van de lippenstift is om een ​​licht te kiezen, zo dicht mogelijk bij het natuurlijke: zo een schaduw accentueert de schoonheid en charme van de ouderdomsmake-up.

Rode, kersen en andere felle lippenstiften zijn gecontra-indiceerd voor blondines: dergelijke make-up is smakeloos. Gebruik geen lichtroze tinten: roze is de kleur van jong.

Handige geheimen

Correcte gezichtscorrectie met decoratieve cosmetica wordt bereikt rekening houdend met eenvoudige technici van make-upartiesten:

 • het egaliseren van de toon van het gezicht (met dichte pigmentatie) zorgt voor een translucente laag tonale middelen, die met uw vingertoppen in de huid worden gedreven (deze laag zal minimaal zijn en zal geen rimpels accentueren);
 • om de aandacht af te leiden van ouderdomsvlekken, rimpels, donkere kringen rond de ogen, kunt u de basis van een warme toon in de huidskleur gebruiken;
 • los poeder creëert een doorschijnende, natuurlijke tint van het gezicht, waardoor de huid mattert;
 • in het ideale geval wordt poeder aangebracht op het T-vormige gebied, waardoor de glans wordt geëlimineerd;
 • die huid leek jonger, een schaduw van blos is bij voorkeur licht, zo dicht mogelijk bij een natuurlijke blos;
 • de vorm van de wenkbrauwen is van belang: het uiteinde van de wenkbrauwen moet hoger zijn dan de binnenzijde, poeder en een paar slagen met schaduwen zullen hen helpen volume te krijgen;
 • het verjongende effect van vochtige, frisse lippen wordt gecreëerd door een glans aan te brengen op het midden van de onderlip, gevolgd door schaduw;
 • de perfecte toon van lippenstift is natuurlijk, natuurlijk en zonder paarlemoer;
 • om rimpels, donkere kringen onder de ogen niet te benadrukken en niet om de ogen kleiner te maken, is het beter om een ​​potlood te gebruiken in plaats van een eyeliner.

Bij het maken van een leeftijdssamenstelling moet men niet vergeten dat de oplopende lijnen van wenkbrauwen, ogen en lippen een gevoel van strakke huid creëren. Neerwaartse slagen voegen een paar jaar aan de leeftijd toe.

Nog een geheim: make-up zal dubbel effectief en verjongend zijn als, naast cosmetica, een vrouw aandacht besteedt aan haar haar. Uitgeschakeld lang en steil haar. Het perfecte kapsel met anti-aging effect wordt uitgevoerd op kort haar.

Veelgemaakte fouten om te vermijden

Vaak komt het gemaakte beeld niet overeen met wat was bedoeld. De reden voor de mislukte make-up, wanneer hij niet jong is, maar leeft van de vrouw, is onbekwaam werk met cosmetica. Make-upartiesten hebben vaak fouten gevonden die voorkomen in leeftijdgerelateerde make-up:

 • dichte en ongelijke laag toonmiddelen (maskereffect);
 • een te lichte foundation (waarbij de nadruk wordt gelegd op rimpels en eventuele, zelfs kleine gebreken in de huid van het gezicht worden benadrukt);
 • een overvloed aan poeder op het gezicht (theatraal make-upeffect);
 • poeder aanbrengen op de wang en rond de ogen (het effect van de gedroogde huid);
 • roze, rood, oranje of bruin blozen ("Marfushi" -effect en visuele veroudering van het gezicht);
 • een dunne lijn van wenkbrauwen zonder ze te vullen met schaduwen en tekenvormen;
 • lippenstift, gebrek aan lipcontour of contour te uitgesproken (slordigheid);
 • mascara op de onderste wimpers (het effect van "panda" en vermoeidheid);
 • pijlen met eyeliner, vooral op een vast ooglid (het voorrecht van de jongen, de vermindering van de ogen);

Leeftijdsmake-up - de juiste make-up. Hoe nauwkeurig een vrouw de technieken van make-upartiesten gebruikt, hangt af van de onberispelijke beeldkwaliteit.

Hoe je na 50 jaar de juiste make-up kunt maken, zie de volgende video

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses