"Rokerige ogen"

Rokerige ogen

In de moderne wereld blijven vrouwen met een enorme keuze aan make-upstijlen trouw aan de klassiekers, waarvan de standaard lange tijd de "rokerige ogen" -make-up is geweest. Hij is laconiek in elke situatie en benadrukt de schoonheid van een vrouwelijk gezicht van verschillende typen.

Wat is "rokerige ogen"?

Gebaseerd op de naam, die uit het Engels vertaalt als "rokerige look", is een levendige nadruk op de ogen een integraal kenmerk van deze make-upstijl. Dankzij een speciale techniek om schaduwen toe te passen, wordt een effect van een aantrekkelijke look gecreëerd. Het trekt de aandacht vanwege de soepele gradatie van kleuren van een kalme tot een rijke donkere of heldere schaduw. Heldere toon benadrukte gebieden van de binnenhoek van het oog en onder de lijn van de wenkbrauwen. De rest van de opvulling bevat meer verzadigde kleuren van het geselecteerde palet.

Uiterlijk geschiedenis

De stijl van rokerige ogen verscheen in de jaren 20 van de XXe eeuw als gevolg van stille films. In de naoorlogse jaren was dit genre populair in veel landen. Het was toen dat de actrices een heldere oogmake-up begonnen te maken. Het hielp om de gevoelens en emoties van de personages uit te drukken, maakte een sterke indruk op het publiek en creëerde een dramatische sfeer. Overvloedige bevedering rond de ogen en rode lippenstift in de vorm van een hart werd het kenmerk van het decennium en de oorsprong van de stijl die al vele jaren bekend is. Voor zwart en wit cinema was blozen niet nodig. Wenkbrauwen werden aan de buitenranden geplukt en neergelaten.

Na de jaren 30 van de XX eeuw heeft make-up veel veranderingen ondergaan. Maar in de jaren '70 droegen sociale omwentelingen en de opkomst van het feminisme bij aan een herhaalde rokerige hausse. De meisjes verklaarden zichzelf en vertoonden in hun extravagante make-up een eigenaardige kreet van de ziel van een aanzienlijk deel van de vrouwelijke bevolking van een rusteloos tijdperk. Hij werd gesteund door vertegenwoordigers van de rockindustrie die zich in die jaren ontwikkelden. Ze introduceerden stijl in het dagelijks leven en populariseerden rokerig als een trendy versie van avondmake-up.

In de 21e eeuw is de neiging teruggekeerd om de aandacht te trekken met behulp van de ogen, verzadigd met schaduwen. Kijk, "gehuld in nevel" in verschillende tinten is nu te zien in veel Hollywood-sterren, socialites en mode-iconen. Maar de rest van de eerlijke seks blijft niet achter bij beroemdheden en past actief de 'rokerige ogen'-make-uptechniek toe en verbetert deze.

Functies en voordelen

Het belangrijkste kenmerk van de rokerige make-up is veren. Elke component, beginnend met een potlood en eindigend met schaduwen, moet soepel worden verdeeld over het oppervlak van het ooglid, waarbij scherpe grenzen tussen tinten worden vermeden. Zachte overgangen van de ene kleur naar de andere - de basis van make-up. Ze zijn nodig om het effect van waas te creëren.

Make-up "rokerige ogen" wordt gedaan met behulp van een breed palet van kleuren in aanvulling op grijs en zwart. Maar de basis is altijd drie vooraf geselecteerde tinten die in harmonie zijn met elkaar. Ze worden geselecteerd in overeenstemming met de kenmerken van huidtint, haar, oogstructuur en andere gelaatstrekken. Zo zijn beige, goud en chocolade tonen perfect gecombineerd, geschikt voor meisjes met een blanke huid en groene ogen. Door de "rokerige" stijl te gebruiken, kunt u de vorm van de oogleden en de grootte van de ogen visueel aanpassen, waardoor de kleur van de iris dieper en rijker wordt.

Het onderste ooglid moet langs de contour worden geschetst. De verzadiging van de gearceerde cosmetica in de binnenste ooghoek moet veel minder zijn dan in de buitenste. Twee of drie lagen donkere mascara is een belangrijk onderdeel van een avond rokerige diva look. Een uitzonderlijk kenmerk van make-up is de vervanging van rode, roze, koraal, oranje lippenstiften met pastels.Transparante of lichte lipgloss kan als alternatief voor lippenstift worden gebruikt. Zo'n contrast helpt om de ogen te benadrukken en de vulgariteit in het beeld te vermijden.

Het onbetwiste voordeel van "rokerige ogen" is het vermogen om mollige wangen te verbergen. Met intens gemarkeerde ogen neemt het volume van het gezicht visueel af en wordt het veel eleganter. Deze techniek wordt door veel smokey make-up fans gunstig gebruikt.

Soorten make-up

Voor een modern meisje zijn er geen strikte regels over het feit dat Smokey alleen 's avonds of plechtig gedragen kan worden. Er zijn twee hoofdtypen klassieke rokerige make-up - het is overdag en 's avonds. De basis van make-up voor elke dag is helder, pasteltinten. Rokerig in natuurlijke kleuren vormt een perfecte aanvulling op het bedrijfsimago en zal in combinatie met lichtroze blos elke zomerboog perfect versieren. De avondversie verdunt de stijl met rijke kleuren, intens gemarkeerde oogleden geven een deel van charme.

Naast de dagelijkse stijl worden rokerige ogen actief gebruikt door vertegenwoordigers van verschillende muzikale subculturen, beginnend met emo en klaar en eindigend met de grunge-stroom. Kenmerkend voor de gotische variant is de dominantie van zwarte en donkergrijze kleurencombinaties in de make-up. Vertegenwoordigers van de emocultuur gebruiken, naast het donkere, kleurvariaties - gouden, roze of paarse tinten. Lichte make-up met glitters en parelmoer is inherent aan de glamour. Verwaarloosbare make-upstreken zijn typerend voor de grunge-industrie.

Maar verslaving aan "rokerige ogen" wordt niet alleen gedicteerd door het verlangen naar zelfexpressie. Afhankelijk van de vorm van de ogen, kiezen meisjes schaduwen die gebreken verbergen. Met een kleine ooggrootte of een enigszins overhangend ooglid, worden koude tinten van violet of blauw gebruikt in "rokerige ogen". Bovendien kunt u de groeizone van wimpers benadrukken en elegante pijlen tekenen met de eyeliner. Een paar lagen karkas zullen uiteindelijk helpen om de ogen wijd open te maken en het hangende ooglid te maskeren.

Een aparte kunstvorm van modern gezicht wordt beschouwd als "rokerige ogen" voor een bruiloft. Het hoofddoel bij het creëren van het beeld van de bruid is het benadrukken van het contrast tussen de diepte en rijke oogkleur en de delicate jurk van een lichte toon. De karakteristieke kleuren zijn hier beige, koffie, parelmoer. Het contourpotlood neemt absoluut een beetje deel aan een make-up om een ​​teveel aan donkere kleuren te voorkomen. De bruid, die zo'n make-up heeft gekozen, kan er zeker van zijn dat hij haar imago alleen zal verfraaien, en dat op alle trouwfoto's haar ogen hun expressiviteit en uitstraling zullen behouden.

Wie is geschikt?

"Smoky eyes" is een van de weinige make-upopties die voor bijna iedereen geldt, ongeacht kleurtype, gezichtsvorm en -grootte, kenmerken van nationale kenmerken en huidskleur. Maar elke vrouw moet rekening houden met de details van haar uiterlijk bij het kiezen van kleuren voor make-up. Het is belangrijk om uw ogen goed op te stellen om u te concentreren op hun kleur, helderheid en zeggingskracht te geven.

Grijze ogen zijn universeel voor decoratieve cosmetica in alle tinten. Kolen en loodschaduwen zullen de blik dieper maken. Deze kleuren zien er bijzonder voordelig uit in combinatie met chocolade of agaattinten van mascara. Meisjes met bruine ogen zijn een perfect donker schaduwpalet, inclusief koffie en olijfkleur, het is toegestaan ​​om lila en lila tinten te gebruiken. Gouden en smaragdgroene kleuren zijn een goede keuze om de schoonheid van groene ogen te benadrukken, terwijl blauwogige kleuren beter af zijn bij het kiezen van warme kleuren.

Het aanpassen van de grootte van de ogen is een hele kunst die herhaaldelijk tot leven kan worden gebracht met de hulp van "rokerige ogen". Eigenaars van kleine ogen moeten het slijmvlies van het onderste ooglid met lichte tinten verven. Ze geven de blik van openheid, terwijl het donker - zelfs nog smaller de incisie. Koude en warme kleuren zijn geschikt voor het Aziatische type, maar rode en nabije tonen moeten worden vermeden. Ze geven de ogen het effect van ontsteking en tranen.

Bij het maken van een rokerige make-up moet zwart heel voorzichtig zwart zijn of moet deze worden vervangen door een beige, bruine of grijze kleur. Ze zullen het beeld natuurlijker maken. Donkerharige meisjes daarentegen moeten niet bang zijn donkere kleuren te gebruiken en wimpers benadrukken met mascara met het effect van volume. In de aanwezigheid van een warme schaduw van schaduwen in een make-up, is lippenstift voor lippen met een koele bordeauxrode kleur toegestaan. Gembermeisjes zouden bruine tinten liever hebben als hun make-up donker is en koele tinten kiezen voor rokerige kleuren.

firma

Fabrikanten van cosmetica produceren een groot aantal producten die speciaal zijn ontworpen voor de make-up "rokerige ogen". Concurrerende bedrijven zoals Max Factor, Oriflame, Faberlic en anderen produceren volledige lijnen van cosmetische producten voor maximaal gemak bij het maken van een rokerige make-up: oogschaduw, rekening houdend met de compatibiliteit van kleuren, decoratieve penselen, mascara's, potloden en eyeliners, tonale gereedschappen en lipsticks voor elke smaak. Elk bedrijf heeft de onderscheidende kenmerken van de voorgestelde cosmetische producten.

vennootschap Bourjois en L'Oreal Ze staan ​​bekend om een ​​brede selectie parelmoeren tinten, perfect geschikt voor het maken van een avond Smokey-meyk. Kenmerk van het bedrijf ArtDeco - palet perfect matte tinten voor rokerige ogen, die geschikt zijn voor de ogen en wenkbrauwen. Ninelle creëerde een palet van schaduwen in onopvallende tonen, ideaal voor rokerige alledaagse make-up.

Het bedrijf is vooral populair in de cosmetische markt. Mary kay. Op de website van de winkel ziet u een hele lijst met de benodigde hulpmiddelen om een ​​"rokerige blik" te creëren en aanbevelingen over het gebruik van elk product. Onder de schaduwen worden zowel flikkerende als matte tinten aangeboden. Met een rijk palet kunt u de schaduwen kiezen die geschikt zijn voor elk huidtype. Met een lichte textuur blijven ze lang op de oogleden liggen en rollen ze niet naar beneden.

Hoe aanvragen?

Onder de vele make-upopties zijn 3 schema's te onderscheiden: van licht naar donker, pijlen en "rokerige ogen". Al deze opties kunnen met elkaar worden gemengd, maar u kunt altijd begrijpen welk algoritme eraan ten grondslag ligt. De keuze voor een rendabel schema hangt volledig af van de structuur van de oogleden. In de kunst van visage is make-up "rokerige ogen" het meest winnende schema.

Voordat u cosmetica gaat toepassen, moet u eerst onderzoeken hoe het ooglid werkt. Het bestaat uit de bovenste en onderste delen. Het bovendeel bevat een beweegbaar ooglid, gelegen tussen de ciliaire contour en de scheidende vouw en stationair, gelegen in het gebied van de vouw tot de wenkbrauwen.

Bij het maken van een smokey eyes make-up, is het noodzakelijk om rekening te houden met 3 hoofdcriteria - kleur van haar, huid en iris. De combinatie van deze factoren is het belangrijkste principe bij het kiezen van een palet voor make-up. Wanneer u hebt besloten over tonen, moet u ervoor zorgen dat u alle benodigde cosmetica hebt. Hun lijst is als volgt:

 • schaduwen 3 tinten door u geselecteerd;
 • mascara met effect verhoog het volume van wimpers;
 • poeder;
 • blozen;
 • een potlood voor ogen;
 • oog borstels (plat, sponsachtig, afgeschuind);
 • spons;
 • toon- ijs;
 • grote borstel voor blozen;
 • concealer;
 • lippenstift of gloss voor de lippen van je gekozen toon;
 • de basis in de schaduw.

Geleid door stapsgewijze instructies, kunt u zelfs thuis make-up doen door de volgende stappen geleidelijk uit te voeren:

 1. Verwijder voorzichtig de huid van het gezicht van vuil, breng de sponsbasis aan en verspreid deze.
 2. Gebruik concealer, om de verdonkering onder de ogen te verbergen.
 3. Om de teint gelijk te maken, poeder op de fundering aanbrengen. Het is belangrijk om te onthouden dat er geen significante verschillen zijn tussen de tint van de foundation en de natuurlijke tint van uw huid.
 4. Basis onder de schaduw is vereist voor de kracht van de make-up. Het is noodzakelijk om de basis op het mobiele ooglid te leggen.
 5. Teken een brede lijn potlood langs de bovenste wimpers.
 6. Bestrijk het potlood tot aan de kromming van het mobiele ooglid met een afgeschuinde borstel.
 7. Maak een zachte kleurverloop. dichtbij de buitenranden van de eeuw.
 8. Breng aan met een platte borstel. langs de potloodlijn, een laag donkere schaduwen of een andere kleur naar keuze, waardoor een uniforme overgang tussen het potlood en de schaduwen ontstaat.
 9. De rest van het mobiele tijdperk bedek met schaduwen. Breng bij de wimpers de donkerste tint aan, en onder de lijn van de groei van de wenkbrauwen - het meest lichte.
 10. Om er schitterend uit te zien, kies parelmoer kleuren voor de binnenhoek van het oog en het gebied onder de wenkbrauw.
 11. Borstel voorzichtig met een borstel. tussen de schaduwen van verschillende kleuren.
 12. Cirkel potlood slijm onderste ooglid en gebied tussen onderste wimpers.
 13. Een borstel langs het onderste ooglid breng een dunne lijn van schaduwen aan, bereik de binnenste hoek niet.
 14. Volledige oogmake-up mascara of valse wimpers aanbrengen.
 15. Maak je lippen licht lippenstift of gloss.
 16. Pas desgewenst op jukbeenderen toe. een kleine hoeveelheid rouge van je gekozen toon.

Als uw ogen zich dicht bij elkaar bevinden, kunnen lichte schaduwen op de binnenhoek van het oog de afstand tussen hen visueel vergroten. Donker potlood daarentegen moet alleen dichter bij de buitenhoek worden aangebracht.

Meisjes met Aziatische uiterlijk moeten een roze palet met poeder en blozen uitstellen. Shades met een gouden of bronzen tint zijn veel beter geschikt.

In de beginfase van het bestuderen van de functies van Smokey Make-up, kun je een paar veelgemaakte fouten maken. Overmatige hoeveelheden korenblauw, blauw of lavendel in de ogen kunnen de ogen pijnlijk doen lijken. Een soortgelijk effect kan zijn met een overvloed aan robijn- en koraaltonen. Een te dikke lijn zwart potlood of eyeliner kan leiden tot een 'panda-effect'. Vanwege het contact met de tonale basis kunnen zwarte schaduwen verder vervagen, waardoor het hele beeld vies wordt.

Een belangrijke toevoeging aan de Smokey-make-up zijn nette wenkbrauwen met een duidelijk geaccentueerde vorm. Ze mogen niet te licht of dun zijn. Zelfs als je blond haar hebt, is het aan te bevelen om de wenkbrauwschaduw minstens een toon donkerder te maken. Elk meisje kan de kleur van de wenkbrauwen snel en gemakkelijk veranderen met behulp van matte schaduwen of een speciaal potlood van de gewenste kleur.

Het aanvullen van het beeld met kunstwimpers is het meest relevant bij plechtige gelegenheden. Voor overdag make-up, overbelast deze optie de ogen en ziet er onharmonisch uit met de rustige tonen van de hele make-up. Vergeet niet dat het succes van het resultaat afhangt van de kwaliteit van de gebruikte cosmetica.

Door de basisprincipes en het advies te volgen, leert u hoe u de perfecte "rokerige ogen" voor verschillende gelegenheden kunt creëren en ontdekt u de mogelijkheid van eindeloze experimenten met een verscheidenheid aan kleuren - van klassiek zwart tot excentrieke en heldere tinten.

Tips voor make-upartiesten

Om een ​​hand in de uitvoering van rokerige ogenmake-up te krijgen, moet je de techniek geleidelijk aan scherpen. In tal van workshops door professionele make-upartiesten worden veel tips voor beginners en stapsgewijze creatie van een mooie make-up "rokerige ogen" gepresenteerd.

Sommige make-upartiesten adviseren om de make-up te diversifiëren door pijlen langs de groeizijde van de wimpers toe te passen met een kleurpotlood (groen, turquoise, paars) in plaats van het klassieke zwart. Het wordt aanbevolen om overtollige cosmetica op de oogleden te verwijderen met een kleine hoeveelheid poeder.

Professionals op het gebied van make-up houden zich aan het principe van verplichte focus op de lijn van de groei van wimpers. Oriëntaalse "rokerige ogen" worden beschouwd als winnend, wanneer verduistering alleen optreedt op de bovenste beweegbare en onderste beweegbare oogleden. Dit type make-up is te zien in de sterren Nicole Scherzinger, Cameron Diaz, Aishwarya Rai.

Masters benadrukken de eerste stap - het grondig voorbereiden van de huid voor het aanbrengen van make-up. Ze adviseren het gebruik van een lifting-masker dat zorgt voor een volledige reiniging van het gezicht. Om magnetisme aan het oog te geven, wordt het aanbevolen om de onderste cilia met mascara te schilderen en een sjabloon te gebruiken voor de nauwkeurigheid van dit proces.

De meeste stylisten en make-up artiesten houden zich aan de klassieke regels over de kleur van lippenstift en adviseren u om rustige, lichte tinten te kiezen. Door rekening te houden met de opvattingen van de meesters en regelmatig zelfstandig te oefenen, kunt u uw eigen unieke make-upstijl "rokerige ogen" creëren, altijd zelfverzekerd zijn en zelfs een nieuwe trend in de mode maken.

Als de ogen een spiegel van de ziel zijn, dan zijn "rokerige ogen" een soort rand. Het geeft je mening in het gunstigste licht, benadrukt de waardigheid en vakkundig verbergt het gebreken. In jouw handen de mogelijkheid om het frame zo te modelleren dat de spiegel van de ziel altijd schijnt.

In de volgende video - les over de make-up "rokerige ogen".

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses