Jurk in de stijl van "The Great Gatsby" - de luxe van de jaren 20

Geweldige Gatsby-jurk - de luxe van de jaren 20

Mode houdt altijd gelijke tred met de tijd. Zodra de publieke smaak verandert, krijgen modetrends momentum en reïncarnatie, waardoor de stijl van de wereld wordt beïnvloed. De mode van de 20e eeuw is bijvoorbeeld radicaal anders dan de werkelijke silhouetten van de 21e eeuw. Kledingmodellen zijn vereenvoudigd, worden comfortabeler en veelzijdiger, maar op elke pagina van het modeboek is er een verhaal, zijn eigen stijlidealen en unieke silhouetten.

Denk aan de jaren 20 van de vorige eeuw. Het tijdperk van jazz en stille films. Zo'n dramatische verandering, zoals in die tijd, heeft de wereld mode nog niet moeten ervaren. Nu verschijnen in de meidenkasten pluizige jurken en rokken met veel ruches en franjes steeds minder vaak, vaker - broeken en pakken. Heldere kleuren en prints verliezen hun relevantie met de komst van de naoorlogse tijd.

De mooie helft van de vloer geeft de voorkeur aan een comfortabele, praktische kleding, geen beperkende beweging. Lichaam-gebonden korsetten en riemen zijn verzonken in de vergetelheid. Jurken van een eenvoudige, gratis snit zoals 'hoes' komen op de markt. Sierlijke diepe sneden trekken de ogen, en neutrale, rustige tonen "tekenen" een echt vrouwelijk silhouet - dit is hoe een nieuwe extravagante art deco-stijl wordt geboren.

De kleding van deze tijd personifieert beknoptheid, aristocratie en elegantie. De cultroman 'The Great Gatsby' behield vele jaren het onnavolgbare silhouet van een damesjurk. Dit zijn de karakteristieke elementen:

 • De kroon van het model is gratis, niet gemonteerd (rechthoekig);
 • De lengte van de jurk bereikt de knie. De jurk zelf kan van korte lengte zijn, waardoor de verschillende draperieën visueel worden vergroot, waardoor de jurk iets tot onder de knie kan eindigen;
 • Op de rug of borst - diepe splitsing;
 • De jurk wordt gekenmerkt door de afwezigheid van mouwen, en als de mouwen er nog steeds zijn, dan zijn dit mouwen met mouwen die het beeld niet drukken;
 • De patronen zijn op de jurk met kralen of strass-steentjes genaaid;
 • De zoom is geplooid of omzoomd.

Zulke beroemde modeontwerpers van de 20e eeuw, zoals Paul Poiret, Coco Chanel en Jean Patou, creëerden met hun eigen handen de geschiedenis van de wereldstijl, waarbij ze de strenge canons van modieuze jaren 20 in kleding en demonstraties observeerden, maar over de hele wereld nieuwe stijlen van chic jurken. De taille van een jurk in elke stijl was nog steeds ingetogen, alleen elementen zoals de lengte, banden, variaties in de inrichting, de locatie en de vorm van de hals konden veranderen. Deze dure, prachtige, echt vrouwelijke boog liet nog steeds niemand onverschillig.

In jurken van het tijdperk van de Great Gatsby, zal een meisje van een heel ander type figuur er geweldig uitzien, maar een jurk van zo'n snit past echt bij magere meisjes van een jongensachtig figuur - "slanke kolom" of "rechthoek".

De rechthoekige stijl helpt om veel gebreken te verbergen: "verwijdert" de buik, geeft evenredigheid aan de figuur. Voor meisjes die borstvolume willen verbergen of visueel willen toevoegen, wordt de optie van een jurk met een boa of een boa aangeboden. Gedifferentieerde pony, vaak gebruikt bij het aanpassen van de jurk, dus je kunt het ongewenste volume van de heupen verbergen.

Jurken op spaghettibandjes of met vleugelmouwen laten de handen van vrouwen open. Soms droegen meisjes lange handschoenen die langer waren dan de elleboog om bij de jurk te passen. Het beeld was seculair, aristocratisch en tegelijkertijd zag de vrouwelijke figuur er keurig uit, miniatuur. De lengte van de jurken nam elk jaar af. Aan het begin van de jaren twintig verschenen vrouwen in de mode op feestjes in jurken die de enkel bereikten, waarna de lengte hun knieën slechts licht bedekte, en in 1927 bereikte het nauwelijks de knielijn.

De emancipatie van vrouwen, die in die tijd koorts werd voor de mooie helft van de seks, veranderde het gebruikelijke ideaalbeeld van een meisje.Het is niet verrassend dat vrouwen herenkleding leenden, moeilijke, 'niet-meisjesachtige' beroepen onder de knie hadden en korte kapsels droegen.

Het zijn deze kapsels en personifiëren het imago van het tijdperk van de 'Great Gatsby'. Het haar werd in kleine golven gelegd. Soms maakten meisjes nette krullen bij de slapen. Volumineuze, volumineuze hoeden zijn nu verleden tijd - ze werden vervangen door elegante bandages ingelegd met glaskralen, veren en inlays van satijnen stof, evenals stola's van vilt, klokvormig. Ze zijn de verpersoonlijking van minimalisme en beknoptheid van stijl.

Zijde, chiffon, fluweel en kant dienden als materiaal voor zulke dure uien, maar in de jaren 20 van de vorige eeuw kwam ook gebreide kleding in de mode. De tinten en kleuren van de stof waren kalm, pastel. Accessoires op de stof van dergelijke neutrale tinten leken erg voordelig. Lange parelkettingen, een symbool van die tijd, werden door geen enkele fashionista vergeten te dragen.

Tassen in de handen van meisjes dienden eerder als onderwerp dan als iets met de oorspronkelijke functionele taak. Een kleine clutch, handtas of handtas is ook bezet met steentjes en stenen die passen bij de stijl van de jurk.

Schoenen uit die tijd waren heel comfortabel, want het was bedoeld voor dansavonden. De hak van elegante schoenen is altijd klein en stabiel geweest. Populair in die tijd waren, en zogenaamde schoenen, schoenen met hoge tenen.

Make-up in de stijl van "Gatsby" is een helder gemarkeerde ogen, perfecte huidtint van het gezicht (bij voorkeur - bleek) en onderstreepte lippen. De wenkbrauwen van de meisjes waren gewelfd. Blozen werd zelden gebruikt. De ronde vorm van de ogen werd in die tijd als populair beschouwd en een deel van het ooglid dichter bij de neus was merkbaar donkerder. De kleur van de lippenstift is donker gekozen, met een mat effect.

Het recreëren van het silhouet van het tijdperk van de Great Gatsby is niet erg moeilijk, het is voldoende om de basiselementen van het beeld te observeren. Minimalisme en elegantie zijn de belangrijkste criteria die moeten worden gevolgd.

 • Als je geen kort kapsel draagt, verzamel je haar in een strakke knot en vult je het haar met lak. Je kunt haar ook verbergen onder een speciale mesh;
 • Hoofdbanden met grote broches en veren zijn perfect gecombineerd met de jurk van de stijl van het begin van de 20e eeuw; sierlijke hoofdbanden; zijden sjaals, gebonden rond het hoofd; cloche hoeden;
 • Kies naar uw smaak een boa-jurk, een bontboa of een licht gewaad;
 • Wees niet bang om het te overdrijven met accessoires - de stijl van de jaren 20 is duur en aristocratisch;
 • Bij het aanbrengen van make-up geen medelijden met mascara en eyeliner om de ogen te markeren. Vergeet niet om een ​​spons "boog" te trekken;
 • Schoenen op een kleine hak met afgeronde neuzen passen perfect in het beeld.

Het beeld voor de bruid op de bruiloft zal ook voldoen aan de basiscriteria van het silhouet van de jaren 20:

 • Jurk - uitgerekt in de vorm van een cilinder;
 • Kleur - naast wit kan de bruid kiezen voor een romige, romige of lichtroze tint;
 • Vleugelmoffen vullen het lichte, luchtige beeld perfect aan;
 • Een diepe hals aan de achterkant, omlijst met steentjes of parels, ziet er geweldig uit;
 • Versier een netjes gebonden kapsel met een witte of romige dressing met een elegante broche;
 • Maak de look af met lange kanten handschoenen;
 • De riemen van witte schoenen kunnen worden beplakt met stenen. En een kleine vaste hiel is zo'n leuke kleine ding voor een bruid, is het niet?

Wees niet bang om deze geest van de "fatale 20's" in jezelf te voelen door een luxe jurk te proberen in de stijl van "The Great Gatsby". Wie weet, misschien ben jij dezelfde Daisy?

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses