Soorten make-up

Soorten make-up

Cosmetica - dit is wat alle meisjes helpt mooi en spectaculair te blijven. Met de hulp van goed geselecteerde cosmetica ziet u er altijd goed uit. Make-up helpt om gebreken te verbergen en maakt het mogelijk om enkele kenmerken van hun uiterlijk te veranderen. In dit artikel leert u welke soorten make-up er bestaan ​​en hoe u cosmetica op de juiste manier gebruikt om er altijd goed uit te zien.

types

strobing

Dit type make-up werd voor het eerst gebruikt door make-upartiesten. Heel lang bleef het alleen als podiumopstelling worden gebruikt. Strobing veranderde het uiterlijk van het gezicht en trok de kijkers van het publiek aan. Aan de ene kant leek een dergelijke make-up onopvallend en natuurlijk, maar aan de andere kant maakte het gezichtsuitdrukkingen mooi en zo expressief mogelijk.

Het geheim van deze spectaculaire exclusieve make-up verspreidde zich snel onder visagisten. Zoveel beroemdheden begonnen de strobechniek te gebruiken om de gelaatstrekken aan te passen. Deze make-up is erg sexy en effectief.

Make-up in deze stijl geeft u het effect van gezond en stralend op de aard van de huid. Om het uit te voeren, hebt u een zachte borstel en een hoogwaardige markeerstift nodig. Over het algemeen hoef je niet eens veel te oefenen. Oefen een beetje, en je kunt eenvoudig een spectaculaire make-up maken in de stijl van strijken.

Met behulp van de markeerstift kunt u de benodigde zones selecteren die er goed uitzien. Uitstraling op de huid concentreert zich op dit deel van het gezicht. Andere zones die dit product met succes kan verbergen. Aangenaam tevreden met het feit dat het maken van zo'n make-up nogal wat tijd kost. En toch kun je zowel in de namiddag als 's avonds ongeacht de situatie op zo'n manier worden geschilderd.

Zelfs als je denkt dat deze make-up er vulgair uitziet, is dit helemaal niet het geval. In feite ziet het er allemaal heel natuurlijk uit, mits correct uitgevoerd en in overeenstemming met de instructies.

dag

Een van de meest populaire make-updagen. Het is het meest neutrale en onmerkbaar. De takken van deze make-up zijn zakelijk (of kantoor), naakt en klassiek. Deze stijl kenmerkt zich door het gebruik van lichte neutrale kleuren. Dagelijkse make-up wordt ook vaak "make-up zonder make-up" genoemd, omdat het zo onopvallend mogelijk moet zijn. Dagmake-up is ontworpen om geen aandacht te vestigen op uw imago, maar om een ​​aantal tekortkomingen te verbergen.

Met de hulp van goede make-up ziet u eruit alsof uw uiterlijk van nature natuurlijk en mooi is.

Voor een dergelijke make-up is een lichte foundation voldoende die past bij de toon van je huid, een nude palet van schaduwen en mascara. Met behulp van deze basisproducten kun je de perfecte make-up creëren, die 's avonds kan worden omgezet in iets opvallender en spectaculairder.

avond

In speciale gevallen kunt u de kenmerken van hun uiterlijk benadrukken en enkele heldere kleuren gebruiken. Maar nog te ijverig is ook niet aan te raden. Over het algemeen kan avondmake-up worden omschreven als helder en pakkend. Het wordt gebruikt als u er bijzonder mooi wilt uitzien.

De hoofdregel van zo'n make-up is om de kleuren te kiezen die je echt wilt, en tegelijkertijd niet bang te zijn om te experimenteren. Je kunt je afbeelding gemakkelijk een beetje helderder maken dan normaal. Het belangrijkste is dat alles er harmonieus uit moet zien en met elkaar moet worden gecombineerd. Het is ook belangrijk dat de make-up past in het thema van het evenement.

Er moet ook speciale aandacht worden besteed aan de verlichting, vooral als u van plan bent om foto's te nemen tijdens dit evenement. Als de verlichting kunstmatig is, kies dan een tint die iets donkerder is dan de kleur van je huid.Bij daglicht moet je de meest natuurlijke schaduw gebruiken die het best op de huid lijkt.

"Smokey eyes"

Met dit type make-up kunt u zich concentreren op de ogen. Daarom geven ze de uitstraling van seksualiteit. Dit soort make-up kan heel goed in verschillende kleuren worden gemaakt. Wees niet beperkt tot klassieke donkere tonen. Het hangt allemaal af van wat je kleurtype is.

Het belangrijkste kenmerk van deze make-up is vloeiende lijnen en goed gevederde kleuren die veranderen van lichter naar donkerder. Rokerig effect is perfect voor avondmake-up.

"Toggle"

Tumblr-make-up omvat het gebruik van felle kleuren, sprankelende en ongewone details. Deze stijl was vooral populair aan het begin van dit decennium. Maar nu schilderen de meisjes hun ogen graag met pasteltinten en lijmsteentjes op de huid. Deze make-up lijkt, zoals het lijkt, veel op de pop-up make-up.

etnische

Ziet er interessant uit en make-up in etnische stijl. Velen hebben nu interesse in het verleden. Meisjes experimenteren met verschillende stilistiek en voegen constant iets nieuws toe aan hun klassieke boog. Bijvoorbeeld nu in de trend van spectaculaire patronen in de stijl van de Indianen, die het gezicht sieren in plaats van de klassieke grafische pijlen. Zo'n make-up past bij heldere en kleurrijke jurken in boho-stijl.

hijs-

Make-up met een lifting-effect heeft veel gemeen met de strobechniek. Dit type wordt nu vaker gebruikt door volwassen vrouwen om de gebreken die op de huid verschijnen met de leeftijd te verbergen. Deze make-up wordt ook vaak anti-aging genoemd. Om dit te doen, gebruikt deze techniek een bronzer, markeerstift en eenvoudige matte schaduwen.

Met deze basisset kun je jezelf een paar jaar verjongen.

bruiloft

Bruiloft is een speciale gebeurtenis. Op deze dag wil elk meisje er spectaculair en aantrekkelijk uitzien. Bruiloft make-up, evenals 's avonds, kan een beetje helderder en expressiever dan normaal. Maar tegelijkertijd moet het bij u passen. Voor zo'n plechtige gebeurtenis gebruiken ze in de regel lichte kleuren, paarlemoeren tinten en lichte glitters. Ze zullen het best gecombineerd worden met een weelderige witte jurk.

Maar je moet toch niet blindelings de regels volgen en een standaard make-up kiezen die zonder uitzondering past. Gefocust op hun verdiensten, kun je de perfecte make-up krijgen en echt een van de mooiste bruiden worden.

retro

Als je een strik in retrostijl maakt, dan zul je de bijbehorende stijlvolle make-up leuk vinden. Levendige accenten zijn typisch voor een dergelijke make-up. Het kunnen duidelijke pijlen, ongebruikelijke gekleurde oogschaduws of mooie rode lippen zijn.

Mooie lippenstift is de gemakkelijkste manier om je te concentreren op de aantrekkelijke eigenschappen van je uiterlijk. Hoe rijker je eigen uiterlijk, hoe opvallender make-up. Hetzelfde geldt voor de ogen. Je moet niet worden beperkt tot de klassieke zwarte voering. U kunt bijvoorbeeld pijlen in blauw of paars uitvoeren. Het ziet er erg indrukwekkend uit.

Populaire retro-make-up kan worden gedaan door Twiggy-stijl na te bootsen. Als je dit dunne meisje leuk vindt met haar speciale en unieke stijl, dan kun je het herhalen. Om eruit te zien als een beroemde vogel, moet je je huidskleur gelijkmatig maken en lichter maken. Wimpers moeten worden benadrukt met verschillende bewegingen van de mascaraborstel. Heldere focus om te doen op de lippen.

In de stijl van "Vamp"

Make-up in de stijl van "Vamp" is een combinatie van heldere kleuren en duidelijke lijnen. Het ziet er interessant en ongewoon uit en is geschikt voor bijna elk type persoon. In tegenstelling tot de nu populaire naaktmake-up gaat het om het gebruik van felle kleuren en duidelijke accenten. Een donkere "lus" op de ogen, verfraaid met een penseel, ziet er dramatisch uit en is geschikt voor een avondje uit.

Het grote voordeel van deze make-up is dat je in deze vorm zelfs op het meest extravagante feest kunt verschijnen.

Zo'n make-up wordt perfect gecombineerd met een open avondjurk of een sexy broekpak.

In de stijl van "Chicago"

Voor rumoerige partijen is make-up gemaakt in de stijl van "Chicago" perfect. Scharlaken lippen, mooie heldere pijlen en sprankeling op de huid - dit is wat make-up maakt in deze stijl. Het is effectiever dan de klassieke Franse of Europese make-up en het complexe kleur- en schaduwontwerp is zeker niet geschikt voor dagelijks gebruik.

Functies en voordelen

Verschillende soorten make-up hebben verschillende voordelen. Maar er zijn enkele hoogtepunten. Dus, elke correct geselecteerde make-up stelt u in staat om uw uiterlijk meer bij benadering te laten lijken op het ideaal. Je kunt de ogen groter maken, open kijken, het ooglid laten zakken of het tandvlees mollig maken en de neus lang maken. Combineer de juiste kleuren en technieken en je zult er altijd spectaculair uitzien.

De nadelen van make-up kunnen worden toegeschreven aan het feit dat als u iets verkeerd doet of cosmetica van slechte kwaliteit gebruikt, dit de situatie alleen maar verergert.

Hoe cosmetica te kiezen?

Cosmetica van hoge kwaliteit kunnen in elk prijssegment worden gepresenteerd. Denk niet dat goedkopere cosmetica altijd slecht is. Er zijn betaalbare merken waarmee je jezelf mooi kunt maken, zelfs voor mensen die niet zoveel geld hebben. Laten we eens nader bekijken hoe u producten kunt selecteren die bij u passen.

toon

Om de gedetailleerde beschrijving te beginnen is het noodzakelijk met een make-basis-toon. Er zijn verschillende soorten tonale bronnen die meisjes kunnen gebruiken met zowel de vette als droge huid. Als u een droge opperhuid heeft, koop dan een product met een hydraterende werking. Maar visagisten raden sterk aan om crèmes af te stoffen voor eigenaren van een vette huid. Met hen kun je de noodzaak vergeten om de huid constant te laten uitpoederen.

Als de foundation slecht op de huid ligt, voortdurend naar beneden rolt of niet op het gezicht blijft plakken, dan hebt u een goede basis nodig voor de toon. Het is de moeite waard om het op hetzelfde principe op te pakken. Dus, als je een te droge of natuurlijk droge huid hebt, kies dan een eenvoudig product met een licht hydraterende werking. Voor meisjes met een vette huid is een dichtere basis geschikt, wat een licht mat effect geeft.

Het is ook heel goed mogelijk om eventuele gebreken in je uiterlijk te corrigeren. Maar hiervoor, in de regel, niet genoeg eenvoudige toon. Het is noodzakelijk om de puistjes aan te doen en een beetje concealer uit te zetten. Hetzelfde geldt voor de kringen onder de ogen, die verschijnen door vermoeidheid of gebrek aan slaap.

Concealer moet een huidtint of een beetje lichter kiezen, zodat alles er natuurlijk uitziet.

Blozen en markeerstift

Blush moet afhankelijk van het kleurtype worden gekozen. Hoe bleker je huid, hoe helderder en rouge. Laat alleen die tonen achter die u het beste passen. Wat de markeerstift betreft, deze moet helder zijn en niet erg glimmend.

Kleine glinstering op de huid is volledig natuurlijk en creëert het effect van de natuurlijke gloed van een gezonde huid.

schaduw

Schaduwen - dit is het product dat verantwoordelijk is voor de schoonheid van uw ogen. Hoe goed de schaduw wordt gekozen, hangt af van hoe helder en effectief uw ogen zullen zijn. Stylisten raden aan om matte schaduwen te nemen om dagelijkse afbeeldingen te maken. Schaduwen met een glans kunnen het best worden achtergelaten voor speciale gelegenheden.

Houd rekening met de kenmerken van uw kleurentype bij het kiezen van een kleurenpalet. Elke make-uptas mag niet de lichtste tint toepassen, die goed wordt gecombineerd met andere tinten. Meestal is het een klassiek beige of champagne. Het wordt aangebracht op het hele mobiele ooglid en zelfs licht onder het voorhoofd.

Iets donkerdere schaduwen in klassieke make-up worden verdeeld over het midden van de eeuw. Het ziet er goed uit. In dit geval moet je zelfs geen make-up potlood toevoegen.Je kunt de groeirelijn van de wimpers accentueren met schaduwen en deze gladmaken.

In de plooi van de eeuw worden koude tonen toegepast. Als je echter een warm kleurtype hebt, moet je niet blindelings de mode volgen. U kunt de toon kiezen die bij u past. De buitenste hoek van het oog is het gedeelte dat meestal wordt verdoezeld. Je kunt de donkerste kleur van de vier kiezen, zelfs in de klassieke make-up.

Lippenstift of gloss

In je dagelijkse make-up kun je zowel lippenstift als gloss gebruiken. De voorkeur gaat meestal uit naar lichtere kleuren. Mooie nude lippenstift op de lippen ziet er natuurlijk uit en laat je de voordelen van je uiterlijk benadrukken.

Naakt lippenstift is nu in de trend. Om de perfecte tint te kiezen, adviseren make-upartiesten om naar de binnenkant van hun lippen te kijken en een tint donkerder te nemen.

Hoe aanvragen?

Hoewel de keuze van ideale en hoogwaardige cosmetica erg belangrijk is, speelt de technologie van uitvoering een even belangrijke rol. Je moet in staat zijn om cosmetica correct toe te passen, zodat de make-up eruit ziet alsof deze is gemaakt door een professionele visagist. Laten we eens kijken naar de technieken van het toepassen van verschillende cosmetische producten in verschillende stijlen, van basic tot en met de stijl van emo.

dag

Als je van lichte make-up houdt, die bijna onmerkbaar is in het gezicht, dan moet je de techniek van het maken van basisdagmake-up beheersen. Kies natuurlijke lichtschaduwen die eruit zien als een spectaculaire vlinder die met zijn vleugels de oogleden raakt. Het is wenselijk dat je in deze stijl hebt geselecteerd dat de schaduwen mat waren. Voor dagelijks gebruik is deze optie het meest geschikt.

Overdag zijn de meest populaire tinten nog steeds zulke naakttinten als beige, ivoor, champagne of lichtbruine tinten. Gebruik een of twee basistonen, waarbij u ze onderling combineert en goed beschaduwt. In een klassieke make-up zou een mooie bruine mascara geschikt zijn. Dit geldt vooral voor meisjes met een licht kleurentype en tarwe of blond haar.

In zo'n make-up is het erg belangrijk om wenkbrauwen mooi te maken. Ze moeten een natuurlijke vorm en natuurlijke kleur hebben. Als je van nature lichte wenkbrauwen hebt, is het de moeite waard om een ​​potlood of een te matchen kleur op te nemen, en niet te verduisteren, en trends te volgen.

Als je wilt, kun je ook een lijn van de cilia-groei tekenen met een bruin of grijs potlood. Deze kleuren worden veel vaker gebruikt in naaktmake-up dan in andere. Wat betreft lipsticks, ze moeten niet te opvallend en helder zijn.

Het is mogelijk om hygiënische lippenstift of lichte glans te beperken zonder grote glitters.

avond

De techniek om avondmake-up toe te passen is veel gemakkelijker. U kunt opvallendere kleuren, glitters en markeerstiften gebruiken. 'S Avonds zijn bijna alle accenten toegestaan.

In de samenstelling van de ogen kunt u bijna alle versies van kleuren en kleurencombinaties kiezen. Ziet indrukwekkende overgangen van verschillende tinten. Bijvoorbeeld donkerder in licht of koud in warm. Maar de grens moet worden overschaduwd. Dit is een van de belangrijkste regels die niet mag worden vergeten. Voor de rest zijn er geen aanvullende regels en beperkingen.

'S avonds make-up is ook een felle lippenstift. De lippen moeten gezwollen en sexy zijn. Experimenteer met lippenstiften die je leuk vindt. Vertrouw niet op enige beperkingen, met het argument dat bordeauxrode lippenstift alleen voor de herfst een optie is.

"Smokey eyes"

Nu zeer populaire make-up in de stijl van rokerige ogen. Een dergelijke make-up is geschikt voor bijna iedereen. Om make-up in deze techniek uit te voeren, heb je een klassieke eyeliner, mooie schaduwen en caial nodig. Dit is een dik, dik potlood, dat heel gemakkelijk in de schaduw staat en geen duidelijke sporen achterlaat.

De allereerste fase van het doen van deze make-up - contouren. Met behulp van een duidelijke lijn kun je de vorm van het gezicht veranderen en mooier maken. Gebruik hiervoor Kayal.Met dit potlood kun je veilig een lijn tekenen zonder bang te zijn fouten te maken. Het is een feit dat je op elk moment alles kunt verduisteren en allerlei onregelmatigheden kunt verbergen. Voor bevedering moet het product een speciale borstel gebruiken.

Nadat u de basis hebt toegepast, kunt u schaduwen gebruiken. Ze worden onmiddellijk in meerdere lagen aangebracht. Bovendien moet u lichte en donkere tonen met elkaar combineren. Ze moeten goed gearceerd zijn zodat er geen grenzen zijn. Een mooie waas op de ogen maakt je look mysterieus en sexy.

Omdat de ogen in zo'n make-up erg fel zijn, moet je extra heldere accenten op de lippen vermijden. Anders ziet het er vulgair uit, vooral als je een scharlaken lippenstift kiest die te uitdagend is. Stylisten raden aan om neutrale matte lippenstift te gebruiken. Dat het er het beste uitziet op de lippen.

Make-upartiestengeheimen

Als je je eigen make-up wilt doen, kom je een handje met tips die professionele stylisten geven.

Allereerst moet je alle modetrends en kenmerken van elke stijl specifiek voor zichzelf aanpassen. U moet altijd rekening houden met uw eigen nadelen en voordelen en deze corrigeren met cosmetica. Een eenvoudige markeerstift is genoeg om je neus minder opvallend te maken en met behulp van een bronzer maak je de contouren van je gezicht helder en mooi. Markeer de jukbeenderen, benadruk de kin en het gezicht wordt zoals u nodig hebt, maar zonder bewerkingen en beugels.

Onthoud ook dat make-up een geweldige manier is om jezelf opnieuw te ontdekken. Als je al lang iets in jezelf wilt veranderen, is het gebruik van cosmetica de gemakkelijkste manier. Een lichte aquarel make-up of een complexe make-up in een romantische stijl kan je in een ander licht plaatsen.

Met de hulp van correct geselecteerde kleurencombinaties, kunt u zich een hippie- of een koningin van de bal voelen.

Een andere belangrijke tip is om de producten die je hebt te gebruiken. U hoeft geen complete make-uptas met merkproducten te hebben. Sommige hulpmiddelen kunnen tegelijkertijd voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Met behulp van bijvoorbeeld lippenstift of lipgloss, kunt u uw uiterlijk een natuurlijke glans geven en ze als een blos gebruiken. Vervang de markeerstift kan de lichtste schaduw van de schaduwen in het palet. Dit kunnen parallelle schaduwen zijn die goed voor je zijn.

Je hoeft niet verslaafd te zijn aan make-up. Als je bang bent om naar buiten te gaan zonder make-up - verander iets in relatie tot jezelf, en niet in welke cosmetische producten die je gebruikt. Make-up voor jou moet een manier van expressie zijn, niet een manier om jezelf te veranderen.

Selecteer de soorten make-up- en kleurencombinaties die voor u geschikt zijn en maak geen keuze ten gunste van trends die u niet aangaat.

Leer om lichte dag make-up te maken met Maybelline. Over dit - video.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses