Hoe de schaduw correct toe te passen?

Hoe de schaduw correct toe te passen?

Make-up is een zeer belangrijk onderdeel van elke modieuze vrouwelijke afbeelding. Hiermee kun je het beeld vervolledigen en er vakkundig accenten in leggen. Er wordt aangenomen dat de ogen - een spiegel van de ziel, en daarom is het meestal de make-up van de ogen die de meeste aandacht schenken. Veel vrouwen proberen hun make-up met de hulp van schaduwen te benadrukken - en daardoor hun modieuze imago te diversifiëren. Om het oog goed te maken was mooi en past perfect bij het beeld, je moet weten hoe je de schaduw correct kunt toepassen.

Oogmake-upfuncties

Oogmake-up is een zeer lang en nauwkeurig proces. Het moet correct en zorgvuldig gebeuren, rekening houdend met alle belangrijke regels. Het belangrijkste kenmerk van deze make-up is dat deze kan worden gebruikt om het gezicht visueel te veranderen, de vorm van de ogen aan te passen, ze te transformeren.

 • Ogen kunnen visueel groter of kleiner worden gemaakt.. Vaak gebruiken make-upartiesten verschillende schaduwen om de ogen te vergroten.
 • Ook als je behoorlijk diep in de ogen kijktJe kunt dit ook eenvoudig aanpassen. Met behulp van dergelijke cosmetica kunt u veel visuele effecten bereiken, bijvoorbeeld de locatie van de ogen op het gezicht wijzigen. Corrigeer goed je ogen, je kunt ze visueel rangschikken of juist verkleinen.
 • Nog een make-upfunctie met schaduwen is dat Met behulp van de juiste toepassingstechniek kunt u een dergelijk leeftijdsprobleem verbergen als het hangende ooglid. Het kan worden verborgen en het gezicht zal er jonger uitzien en de huid rond de ogen strak.
 • Make-upfunctie met schaduwen is dat ze moeten worden toegepast op een speciale basis. Dit is een zeer belangrijke regel. Er moet op worden gelet dat de cosmetica niet op de oogleden rolt. Dit geldt vooral voor oogmake-up bij warm weer.

Make-upschaduwen kunnen je uiterlijk transformeren en het uiterlijk drastisch veranderen. Daarom is het belangrijk om alle aanbevelingen van make-upartiesten en de basisregels voor het toepassen van schaduwen te volgen.

Soorten make-up

Met behulp van schaduwen kun je allerlei oogmake-up maken.

Een zeer ongewoon soort make-up is permanente make-up. Deze tatoeagebevedering, die wordt uitgevoerd door een specialist in de salon of kliniek. De functie is duurzaamheid. Een speciale naald onder de huid wordt geïnjecteerd met pigmenten die het kleuren. Je make-up ziet eruit als de meest gewone, maar je hoeft deze niet elke dag te verversen. Je bespaart jezelf op onnodige problemen. Maar deze make-up is niet erg populair, omdat niet alle vrouwen over een dergelijke procedure kunnen beslissen. Dat is de reden waarom velen van hen de gebruikelijke cosmetische schaduwen gebruiken, ze kunnen worden gebruikt om verschillende soorten make-up te maken.

Je kunt schaduwpotlood kopen. Dergelijke gereedschappen zijn erg handig om toe te passen, ze creëren een gevoel van natte make-up. Je kunt ook een heel lichte make-up maken, met broze oogschaduw. Ze zijn erg goed op de huid, terwijl ze helemaal niet rollen, zelfs als je er geen speciale basis voor gebruikt. Ze zijn geweldig voor elke vorm van make-up. Dergelijke producten zijn universeel, maar ze moeten worden aangebracht met een speciale borstel om niet onder de ogen te verspreiden.

De meest populaire oogschaduw make-up is rokerige ogen make-up.. Deze interessante make-up is een combinatie van lichte en donkere tinten, variërend van melkachtig tot zwart (met een overwicht van tonen van de laatste). Zo'n make-up bevat dit specifieke kleurenschema en alle tinten veranderen vloeiend in elkaar. In de regel is het een nogal donkere vorm van make-up, die meestal wordt gebruikt om een ​​stijlvolle avondlook te creëren. Het is perfect voor een feest of andere speciale gelegenheid.

Sommige mensen geven de voorkeur aan monochrome ooglidcorrecties met oogschaduw. Vaak eindigt het met dunne pijlen langs het ooglid. Deze make-up is vrij eenvoudig en veelzijdig. Sommige mensen geven er de voorkeur aan alleen het bovenste ooglid te schilderen, maar alle visagisten raden aan de onderste te schilderen, omdat dit een integraal onderdeel is van oogmake-up met schaduwen. Als u een lichte make-up overdag aan het doen bent, kunt u deze make-up alleen op het bovenste ooglid aanbrengen.

Onder de soorten make-upschaduwen markeert u make-up met verendat is een nette verdeling van kleuren en een verzachting van de grenzen tussen verschillende tinten. Je kunt ook de gebruikelijke make-up benadrukken zonder bevedering, die levendiger en pakkender is. In de regel raden make-upartiesten niet aan de oogleden te schilderen zonder te bevruchten, omdat een dergelijke make-up er niet harmonieus uitziet en alleen geschikt is om een ​​gedurfd beeld te creëren.

Hoe cosmetica te kiezen?

De keuze voor oogschaduw hangt alleen af ​​van uw wens.

Je kunt gebakken schaduwen kopen die een tamelijk dichte structuur hebben. Ze zijn van zeer hoge kwaliteit gecomprimeerd en worden blootgesteld aan verschillende temperaturen wanneer ze worden gemaakt. Dat is de reden waarom ze in de regel nacreous zijn. Ze zijn erg handig en gemakkelijk aan te brengen, ze hebben een textuur waardoor ze niet over de oogleden rollen. De gebakken textuur kan de applicatie heel eenvoudig en snel maken.

Het meest voorkomende type schaduw, dat meestal de voorkeur heeft van vrouwen: poederachtige schaduwen.. In de regel zijn dit driekleurige schaduwen, maar u kunt ook een palet met twee kleuren gebruiken. Meestal worden paletten met twee of drie schaduwen onderscheiden door het feit dat de tonen uit de ene set in een kleurbereik vallen. Ze moeten samen worden gebruikt en vervagen de lijnen daartussen voorzichtig. Er zijn paletten voor make-up voor de dag, maar ook voor avondmake-up. Sommige sets hebben contrasterende kleuren, maar er wordt van uitgegaan dat deze tinten samen worden gebruikt om een ​​helder beeld te creëren.

Veel fabrikanten produceren paletten met 10, 12 of meer tinten. Dit is een zeer veelzijdige kit die je kunt gebruiken om elke vorm van oogmake-up te maken. Poederschaduwen kunnen zowel mat als glanzend zijn.. Het is het beste om de schaduwen met een lichte metaalachtige glans de voorkeur te geven, omdat deze het best op de oogleden worden geplaatst. Sommige meisjes kiezen vloeibare schaduwen, die kunnen worden gepresenteerd in een ronde pot of in een buis met een speciale borstel.

De eigenaardigheid van dergelijke cosmetica is dat voordat het wordt aangebracht, het noodzakelijk is om een ​​basis voor de schaduwen op te leggen. Anders rollen ze heel snel naar beneden, in je oogleden verschijnen er gaten in het veld van plooien. Zulke soorten schaduwen leggen alleen goed uit op een droge ondoorzichtige basis. Ze moeten alleen worden gekozen als u van plan bent een tool te kopen die als basis voor hen zal dienen. In de regel worden dit soort schaduwen weergegeven in verschillende felle kleuren en alle tinten zijn erg mooi en rijk.

Deze cosmetica is perfect voor een speciale gelegenheid.

Hoe aanvragen?

Schaduwen zijn het soort cosmetica dat op de juiste manier moet worden aangebracht om het gewenste resultaat te bereiken. Het is het beste om stapsgewijze instructies te gebruiken en geleidelijk steeds verschillende schaduwen toe te passen. Als u wilt leren hoe u de schaduwen van de ogen mooi markeert, moet u de instructies voor het gebruik van dergelijke cosmetica lezen.

De eenvoudigste toepassingsmethode, die beginners kunnen gebruiken, is om het bovenste ooglid in de buurt van de vouw donkerder te maken. In dit geval worden de binnenste en belangrijkste delen van de eeuw lichter, wordt het uiterlijk meer open en zijn de ogen expressief. Beginners zijn genoeg en een paar tonen van dit soort cosmetica, maar om een ​​betere professionele make-up te maken, moet je drie kleuren gebruiken. Een palet van drie tinten is ideaal voor het maken van avondmake-up.

Om de perfecte make-upschaduwen te maken, moet je je houden aan een bepaald schema..

 • Ten eerste is het noodzakelijk om het basismatte middel op de oogleden aan te brengen. Zijn rol kan een stichting met een dichte textuur, evenals poeder uitvoeren. De basis is ontworpen om het oppervlak van de oogleden waterpas te maken en ze te beschermen tegen glans.
 • Vervolgens moet u de toepassing starten - vanuit de buitenste hoek van het bovenste ooglid (van de lijn die de mobiele en vaste delen ervan scheidt). Het oog moet half open zijn. Hiervoor moet je alleen de beste penselen gebruiken. Dit type make-up wordt aangebracht met speciale penselen of sponzen - langs de gehele vouw. Merk op dat dit het donkerste deel van je make-up is (behalve de pijlen, als je van plan bent ze te tekenen).
 • Daarna is het noodzakelijk om over te schakelen naar het gebruik van een lichtere schaduw van schaduwen, die het midden van de eeuw moeten bedekken. Het is beter als het licht parelmoer schaduw van een basistint zal zijn. Daarnaast is het belangrijk om cosmetica te gebruiken die bij u past bij het uiterlijk. Deze kleur moet de basis vormen voor je oogmake-up. Bovendien moet het worden gecombineerd met de schaduwen die u op de lijn plaatst tussen het bewegende deel van de eeuw en de top. Probeer een kleur te kiezen die helderder is dan de eerste met 1 of 2 tonen.
 • Dan moet je de lichtste schaduwen nemen die in je palet zitten.. Ze moeten het hoekige deel van het oog hanteren dat contact maakt met de neus. Het is ook nodig om ze onder de wenkbrauwen te plaatsen om de blik meer open te maken. In plaats van lichte schaduwen kunt u de markeerstift gebruiken. Schaduwen met glitter kunnen het beste worden aangebracht op het bovenste deel van het ooglid en donkere schaduwen worden aanbevolen om de lijn langs de vouw of de lijn langs het ooglid te schilderen.
 • De volgende stap is om harmonie in je imago te brengen.. Om dit te doen, moet u de schaduwen voorzichtig schaduwen, waardoor de overgangen vloeiend worden en de lijn zachter wordt. Dit zorgt voor een licht verloopeffect dat er vrouwelijk en romantisch uitziet. U kunt de schaduwen naar boven of naar de zijkant uitrekken - afhankelijk van de vorm van de ogen (vooral als u hun vorm wilt aanpassen). Sommige vrouwen passen eerst eyeliner toe, maar dit is verkeerd, omdat het beter is om de oogleden met een potlood over de schaduwen te schilderen. De lijn kan dun en helder zijn, en misschien breder, met bevedering. U kunt de haarkleur en schaduw van het oog benadrukken, waardoor een lijn van dezelfde kleur langs het ooglid ontstaat. Deze optie is perfect voor brunettes en bruinharige vrouwen.
 • Als u een lijn langs het ooglid in de eyeliner hebt geplaatst, kunt u een rokerig effect of rokerige ogen creëren. Deze make-up is erg modieus en relevant, het is perfect voor het creëren van een avondlook. Om de ogen breder te maken en de blik expressiever te maken, moet u ook het onderste ooglid vormen. Het buitenste gedeelte moet ook donkerder zijn (in vergelijking met de binnenste). De lijn langs het onderste ooglid moet erg dun zijn.

Probeer geen zeer felle tinten te gebruiken, anders kunt u last krijgen van vermoeidheid of de aanwezigheid van kringen onder de ogen. Het is noodzakelijk om lichtere en lichtere tinten te kiezen.

 • Daarna kun je mascara aanbrengen en vervolgens - om de lippen te schilderen. Het is belangrijk om de volgende regel in acht te nemen: als u de ogen met schaduwen helder oplicht, is het beter om uw lippen in te stellen met een lichte schaduw. Alle make-upartiesten raden aan om de ogen of de lippen te benadrukken.

Make-upartiestengeheimen

Make-upartiesten gebruiken belangrijke regels waarmee zij zelf echte meesterwerken creëren.

Alle meesters raden aan om schaduwen op de matbasis aan te brengen, omdat op deze manier oogmake-up langer duurt en de make-up gladder ligt en niet overdag naar beneden rolt. Bovendien kunt u met deze basis de schaduwzweem van de schaduwen nauwkeurig overbrengen. Make-upartiesten raden aan alleen hoogwaardige schaduwen van bekende merken te gebruiken, omdat dergelijke gereedschappen niet verkruimelen en geen knobbeltjes vormen.

Een andere regel die moet worden nageleefd is dat de schaduwen moeten worden gearceerd. Dus je kunt de make-up drastisch veranderen en verbeteren. Make-upartiesten geloven dat doezelen de belangrijkste stap is in het toepassen van schaduwen, ze raden het niet aan om te worden verwaarloosd. Een zeer interessant geheim dat visagisten delen: als u niet zeker weet of er soorten oogschaduw worden gecombineerd, kunt u een cosmetica-palet kopen waarin alle kleuren zeker gecombineerd worden. In de regel worden ze gepresenteerd in een palet van twee tot vier kleuren. Make-upartiesten verbieden het gebruik bij het maken van make-up met meer dan 4 verschillende kleuren van de schaduwen. Anders kunt u de make-up bederven, waardoor deze zeer pakkend en vulgair wordt.

De schaduwen moeten dus worden gearceerd en alle randen en overgangen tussen verschillende kleuren moeten zacht en vloeiend worden gemaakt. Deze make-up ziet er terughoudend en harmonieus uit.

Alle make-upartiesten zijn het unaniem om dat te creëren dag make-up perfecte pasvorm compact poeder schaduwenomdat ze een heel lichte textuur hebben. Voor dergelijke make-up zijn perfect en brokkelige schaduwen.

Als je wilt creëren avond kijk, dan is het voor make-up beter om t te gebruikenYeni-potlood of crème-schaduwomdat ze een zachtere textuur en meer uitgesproken tinten hebben. Ze passen goed op de oogleden en laten u een heldere focus op de ogen maken.

Een ander geheim dat make-upartiesten delen, is dat ze geen vloeibare eyelin gebruiken bij het maken van make-up met schaduwen.. In de regel vervangen ze het met eyeliner, omdat het veel handiger is om het toe te passen op tinten met gekleurde oogleden. Bovendien kan het gemakkelijk worden gearceerd, waardoor een waaseffect ontstaat. Dus je kunt de gezwollen oogleden verbergen.

Alle deskundigen raden aan om de schaduwen op te pikken in overeenstemming met het type uiterlijk en om ze voor een bepaalde gelegenheid te kiezen (en u moet beslissen of specifieke tinten geschikt zijn). Make-upartiesten adviseren Neem overdag geen toevlucht tot felle make-upschaduwen, en ook niet om "giftige" tinten te gebruiken. Anders kunt u een pijnlijk uiterlijk creëren en bleekheid aan het gezicht toevoegen. Voor een avondje uit ze raden aan om op te halen glanzende glitters.

Veelgemaakte fouten

Vrouwen die make-up maken voor de eerste keer of in een haast maken vaak fouten bij het maken van een make-up met behulp van schaduwen.

 • Een van de meest voorkomende dergelijke fouten is dat ze niet genoeg schaduw de schaduwen. Dus vrouwen verwennen de make-up, waardoor het vulgair wordt. Het is noodzakelijk om de overgangen tussen tinten te verzachten, de make-up naar het ideaal te brengen. Om dit te doen, moet u een speciale applicator gebruiken - spons, die meestal wordt geleverd met schaduwen (of een speciale borstel).
 • De volgende fout bij het toepassen van schaduwen is die vrouwen kennen de maatregelen niet. Ze leggen veel op aan de oogleden, en hun make-up wordt niet elegant en natuurlijk, maar vulgair en pakkend. Deze regel kan alleen worden geschonden als je naar een themafeest gaat. Niet alleen de dikte van een dergelijke coating, maar ook het oppervlak zal afhangen van het aantal schaduwen. Probeer geen schaduw op de wenkbrauwen te zetten. Het is beter om een ​​kleine opening tussen de ogen en wenkbrauwen te laten, omdat anders de make-up beschadigd raakt.
 • De volgende fout is dat vrouwen laat een zeer duidelijke en nauwkeurige overgang tussen verschillende schaduwen achter. Ze gebruiken contrasterende kleuren, niet gericht op de combinatieregels. Om de schaduw goed toe te passen, gebruiken sommige vrouwen speciale schema's. Maar op deze manier kun je de make-up niet verbeteren en bederven, omdat alle overgangen moeten worden gladgestreken om de perfecte make-up te krijgen. Deze fout is ook te wijten aan het feit dat vrouwen de schaduw heel slecht verduisteren. Alle kleuren moeten soepel van de ene naar de andere worden gewijzigd. Ze moeten worden gecombineerd.
 • De volgende fout die veel vrouwen maken is gebruik van zeer donkere schaduwen op het vaste deel van het ooglid. Ze plaatsen de oogleden boven de vouwen in dezelfde tint als op het bewegende deel, waardoor ze de make-up bederven. Dus ze creëren het effect van pijnlijke ogen. Te donkere schaduwen aanbrengen op het bovenste deel van het ooglid, kunt u creëren en het effect van ingevallen ogen. In geen geval mag een dergelijke fout worden gemaakt, de schaduwen moeten lichter worden in de richting van het bewegende deel van het ooglid naar de wenkbrauwen. Wenkbrauwen zijn het beste om heldere parelachtige schaduwen te gebruiken.
 • De volgende veelgemaakte fout is dat vrouwen te hoog in het onderste ooglid. Het is duidelijk dat het een veel kleiner formaat heeft, dus er moet niet te veel aandacht aan worden geschonken. Anders kunt u donkere cirkels onder de ogen selecteren, zo niet, maak dan een effect. Het is noodzakelijk het onderste ooglid heel dun te brengen en de schaduwen voorzichtig te laten overvloeien.
 • Een andere fout die make-upartiesten bekritiseren is een groot aantal heldere schaduwen aan de binnenkant van de eeuw. De hoofdregel bij het toepassen van schaduwen is hun verduidelijking van de binnenhoek van het oog. Maar veel vrouwen zetten in dit deel zeer heldere schaduwen in grote hoeveelheden, waardoor ze de vorm van hun ogen bederven. Daarom, om een ​​elegante make-up te maken, probeer zo weinig mogelijk schaduwen aan te brengen aan de binnenkant van de eeuw.
 • Sommige vrouwen maken ook de fout van kleur komt niet overeen. Ze gebruiken oogkleurenschaduwen. Dus de ogen worden niet benadrukt - ze zijn verloren in zo'n make-up. Het is het beste om de oogkleur te benadrukken met contrasterende tinten die het uiterlijk expressiever maken.
 • Een andere veelgemaakte fout die, in de regel, bij het maken van oogmake-up wordt toegelaten door jonge schoonheden - gebruik een groot aantal lichte en incompatibele tinten. Deze make-up is niet geschikt voor afbeeldingen overdag en 's avonds. Het lijkt erop dat je een retrofeestje hebt georganiseerd. Probeer harmonie te observeren in een combinatie van tinten en gebruik niet meer dan vier verschillende kleuren, die elkaar moeten aanvullen. Dan zal je uiterlijk gewoon perfect zijn! Je zult niet onopgemerkt blijven en alle verfijning van je imago overwinnen.

Leren schaduwen correct toe te passen - in de volgende video.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses