Gezichtcorrectie make-up

Gezichtcorrectie make-up

Elke vrouw droomt ervan om mooi te zijn, maar helaas kan niet al het schone geslacht opscheppen over het hebben van de perfecte look. Zoals je weet, kan een gezicht verschillende vormen hebben: ruitvormig, rechthoekig, driehoekig, trapeziumvormig, vierkant en ovaal. Vaak is er ook asymmetrie in gelaatstrekken en verschillende nadelen. Om de natuur te misleiden en alles te verbergen, gebruiken de schoonheden verschillende trucjes. Een van de meest effectieve manieren om te camoufleren is make-up te gebruiken.

Correctie van het gezicht met make-up stelt u in staat om alle gebreken visueel te verbergen en benadrukt de vorm ervan positief. Dankzij deze technieken in de cosmetologie, kunt u bovendien snel en eenvoudig het uiterlijk van de eerste tekenen van huidveroudering verwijderen en de natuurlijke contouren van het gezicht herstellen die na verloop van tijd verloren zijn gegaan.

Na zo'n correctie wordt losse en slappe huid elastisch, elastisch en krijgt de vorm van het gezicht een perfecte ovaal.

Wat is het?

Onlangs is make-up erg populair, omdat het de belangrijkste taak is make-up te corrigeren. Onder make-up correctie betekent een reeks van activiteiten gericht op het verbergen van alle zichtbare gebreken in het gezicht. Dankzij het bekwame gebruik van cosmetica, is het gemakkelijk om elke vorm van het gezicht te veranderen, om de schoonheid en het mysterie van een vrouw te benadrukken.

Het aanpassingsproces bestaat uit verschillende stadia, voor elk waarvan het gebruik van bepaalde cosmetica bijzonder is. Een grote rol bij het maken van het beeld wordt gespeeld door correct geselecteerde poeder, bronzer, markeerstift en rouge. Bronzer helpt om de huid een natuurlijke kleur te geven. Het wordt toegepast op bepaalde delen van het gezicht. In de regel heeft dit middel de voorkeur van liefhebbers van een donkere huid.

Er zijn twee soorten bronzer: parelmoer (geeft de huid een mooie iriserende tint) en mat (gekenmerkt door een natuurlijke tint). Om het gezicht te corrigeren is het erg belangrijk om de juiste bronzer te kiezen. Dankzij het donkere kleurengamma kunt u gemakkelijk het voorhoofd, de jukbeenderen, de neus en zonder veel moeite van een volledig gezicht selecteren om een ​​ideale ovale vorm te maken.

Wat de markeerstift betreft, deze wordt gebruikt om bepaalde delen van de huid te corrigeren die moeten worden verlicht. Deze voorbereiding maskeert niet, daarom zal het niet helpen alle gebreken van het gezicht te maskeren, maar het geeft het een stralende en frisse uitstraling, wat erg belangrijk is voor het beeld. Het wordt toegepast op de jukbeenderen, waardoor ze meer sculpturaal worden, onder de wenkbrauwen voor expressiviteit en het vergroten van de grootte van de ogen, op het gebied van de bovenlip om ze volume te geven. Onderscheid maken tussen droge, vloeibare en crème markeerstift.

Elke correctie moet worden opgelost, dus na het proces van toning is de huid gepoederd. Poeder goed lijnt het reliëf van het gezicht, mat het, maakt het gezicht zijdeachtig, glad, stelt u in staat om de heldere tonen van schaduwen en blozen te verduisteren. Voor de correctie van make-up gebruiken kunstenaars het liefst glanzend poeder in de ballen. Een belangrijke plaats in de make-up en bezetten de rouge, ze vullen het beeld van frisheid en ongewone kleuren aan.

Blozen mag uitsluitend op de "appels" van de wangen worden aangebracht en moet rekening houden met de kenmerken van de vorm van het gezicht.

Functies en voordelen

In de moderne wereld van mode en schoonheid kan niet zonder make-up correctie, want het is een unieke tool waarmee je wonderen kunt verrichten. Elk huiddefect of gebrek wordt gemakkelijk verborgen en het gezicht krijgt de gewenste vorm.Dit proces begint met modelleren en nivelleren, daarom herinnert het aan het werk van een kunstenaar die tijdens het schilderen van een foto eerst de canvasprimer uitvoert, vervolgens algemene schetsen maakt en pas dan begint met het tekenen van alle belangrijke details.

Gezichtcorrectie begint ook met een "primer", die wordt gebruikt als een basis- en voedende crème. Deze cosmetica perfect voedt en hydrateert de opperhuid, kunt u kleine gebreken maskeren. "Het algemene plan" wordt uitgevoerd met behulp van blozen en poeder. "Tekenen" van het gezicht moet gedaan worden met een goede toelichting, rekening houdend met de algemene aanbevelingen van de simulatie.

De uitstekende zones zijn onderhevig aan bliksem en alle andere gebieden zijn donker, terwijl het erg belangrijk is om de kleurcorrectie correct te volgen.

Het ovale gezicht wordt beschouwd als de standaard van schoonheid, maar vertegenwoordigers van een rechthoekig of hartvormig gezicht mogen niet van streek zijn, omdat deze vorm snel kan worden vervangen door make-up. Vaak hoeft hiervoor alleen een basisbasis te worden gebruikt en de huidskleur wordt meteen vlakker. Het verkrijgen van de gewenste vorm van het gezicht heeft zijn eigen kenmerken van het aanbrengen van make-up:

 • Ronde vorm. Het langwerpig en langwerpig gezicht is enigszins rond gemaakt met behulp van donkere contouren, ze verdonkeren de rand van de kin, jukbeenderen, slapen en het bovenste deel van het voorhoofd. Alle zijzones zijn iets lichter. Blozen wordt horizontaal in brede lijnen toegepast. Het resultaat is dat het gezicht de noodzakelijke verhoudingen krijgt en visueel uitzet.
 • Voor "veelhoekige" vorm (vierkant of rechthoekig) past een egalisatiecorrectie toe waarbij donkere schaduwen van make-up worden toegepast van rechts naar links en van boven naar beneden met symmetrische lijnen. Het gebied rond de ogen, de neus, het voorhoofd en de kin worden lichter en de jukbeenderen zijn bedekt met blozen. Een vergelijkbare procedure wordt uitgevoerd met zowel een rechthoekig als een vierkant vlak, het enige dat de "vierkanten" donkerdere kleuren vereisen.
 • ruit gekenmerkt door hoge vormen, maar als deze look niet overeenkomt met de aard van de schoonheid, dan kunnen de ruwe contouren van de jukbeenderen gemakkelijk worden gladgemaakt met make-up. Lichte tonen worden over het hele gebied van het voorhoofd geplaatst, in sommige gevallen op de hoeken van de kaken. Tegelijkertijd wordt de blos gearceerd met vloeiende bewegingen van de slapen naar beneden.
 • "Peer" of trapezium. Dit is een gezicht met een grote kaak. Om de verhoudingen tussen de bovenste en onderste delen van het gezicht gelijk te maken, worden de jukbeenderen donkerder, waarna de blusher op de brede lijnen wordt aangebracht. In dit geval wordt het voorhoofd lichter en wordt de kin verkleind door de hoeken van de kaak te corrigeren.
 • Driehoek. De belangrijkste taak van make-up in dit geval is de vernauwing van het brede voorhoofd en de uitzetting van de smalle kin. Een donkere contour wordt op de jukbeenderen en de slapen geplaatst en het gebied van de ogen en het voorhoofd wordt lichter.

Hoe cosmetica te kiezen?

Om het maximale effect van make-up correctie te bereiken, is het niet alleen nodig om het type gezicht te kennen, maar ook om de juiste make-up te kiezen. Dankzij het bekwame spel met bloemen, kun je je voorhoofd verkleinen, je neus opheffen of je gezicht in enkele minuten ronddraaien. Voor standaardcorrectie passen make-upartiesten de volgende cosmetica toe:

 • tonic;
 • Moisturizer voor het gebied rond de ogen;
 • Voedende crème voor het gezicht;
 • primer;
 • markeerstift;
 • concealer;
 • Toon basis;
 • poeder;
 • Blush.

Opgemerkt moet worden dat alle cosmetica zijn geselecteerd, afhankelijk van huidtype en gezichtsvorm. Het ovale gezicht is het meest ideaal, het is perfect proportioneel in zijn verhoudingen en hoeft in de regel niet te worden gecorrigeerd. Voor vrouwen met deze vorm is het voldoende om alleen maar de natuurlijke schoonheid van de rouge te benadrukken, ze worden op de jukbeenderen aangebracht met vloeiende bewegingen. Lichte verlichting van het centrale deel van het gezicht is ook toegestaan. Wat de vertegenwoordigers van het Mongoloïde en peerachtige gezicht betreft, het is erg belangrijk voor hen om de juiste basis, rouge en schaduwen te kiezen.

Dankzij een goede make-up is het mogelijk om alle defecten van de huid en grove vormen te verbergen.Om het maken van een afbeelding tot een uitstekend resultaat te maken, raden make-up artiesten aan om cosmetica te selecteren afhankelijk van het type uiterlijk. Zoals u weet, verdelen make-upartiesten voorwaardelijk vrouwen in vier hoofdtypen: zomer, herfst, winter en lente.

Voor maximale harmonie in het beeld, namelijk in de combinatie van oog-, haar- en huidskleur, moet speciale make-up worden geselecteerd.

Vrouwen "winter"Gekenmerkt door natuurlijke zwarte wenkbrauwen en wimpers, roze lippen en bleke teint. Daarom moeten dergelijke meisjes speciale aandacht besteden aan make-up op heldere en diepe tinten, met uitzondering van de gele kleur. Lippenstift is het waard om verzadigde tonen te kiezen en donkere schaduwen zijn goed voor de ogen.

Veel minder veel voorkomende meisjes "voorjaar". Ze hebben mooie wimpers en wenkbrauwen, bruin haar en een kin met een hart. Voor dit kleurtype gebruikt make-up correctie transparante, delicate tonen. Blozen worden geselecteerd in rode tonen. Het is niet aan te bevelen cosmetica in donkere kleuren, omdat het beeld onnatuurlijk zal worden.

Voor schoonheden met kleurtype "zomer"Gekenmerkt door de aanwezigheid van een mooie rossige huid, grijze ogen en haar van elke kleur. In dit geval wordt de make-up uitsluitend gekozen uit het koude bereik van paars, blauw of grijs. Wat betreft de mysterieuze vrouwen "herfst", Ze onderscheiden zich vooral door hun kleur en expressiviteit. Hun make-up moet strikt uit cosmetica van matte tinten bestaan, het kan niet worden gebruikt voor de correctie van de gezichtsschaduw en blozen met modulaties of glans.

Hoe aanvragen?

Uiteraard kan make-up wonderen verrichten, het helpt om de contouren van het gezicht te benadrukken, het voorhoofd te verminderen, het effect van volle lippen te creëren en de ogen te verruimen. Maar dit alles is alleen mogelijk als de meisjes niet alleen de juiste cosmetica kiezen, maar het ook vakkundig hebben aangebracht. Daarom moet stap voor stap corrigerende make-up worden uitgevoerd. Allereerst moet je de toonbasis kiezen op huidtype. Om af te zien van grote gelaatstrekken en om ideale vormen in het beeld te bereiken, is het aanbevolen om verschillende tinten crème aan te brengen - lichte tinten passen bij het gehele oppervlak van het gezicht, maar die delen die enigszins moeten worden verkleind, zullen worden bedekt met donkere tinten.

Houd er rekening mee dat elke huidskleur een eigen toon heeft. Voor de juiste toepassing van make-up moet hiermee rekening worden gehouden. Lichte huid wordt goed gecombineerd met natuurlijke en roze kleuren van de tonale basis, donkere huid is in harmonie met gele en beige tinten, en voor roze kun je olijfgamma gebruiken.

Onder invloed van de externe omgeving en met de leeftijd wordt de huid van het gezicht vaak grijzig en wordt gepigmenteerd. Om het visueel te verjongen en alle gebreken te verbergen, worden lichte tinten van de basis aanbevolen.

In make-up is het ook belangrijk om het poeder goed aan te brengen. Gekleurd poeder kan de huidskleur verbeteren, vooral voor een driehoekig en ruitvormig gezicht, waar vaak kleurcorrectie wordt gebruikt. Transparant poeder helpt de poriën glad te strijken en om een ​​bruinend effect te creëren, wordt bronspoeder als een goede keuze beschouwd. Deze cosmetica wordt op verschillende manieren toegepast, maar de meest populaire is om te poederteren met een zachte borstel. Voor een droge huid, evenals bij het maken van een glanzende make-up, is het het beste om een ​​poederdons te gebruiken, deze beweegt gelijkmatig over het gezicht en maakt het poeder soepel glad.

Wat betreft blozen, hun doel is om het gezicht te simuleren door verschillende kleuren te mengen. Ze worden aangebracht met een dunne laag bovenop het poeder en vervolgens gearceerd met een penseel. Als vetblush wordt gebruikt in make-up, dan worden ze aangebracht met spontum of vingers.

Tips voor make-upartiesten

Make-up kan als jezelf worden ontworpen en gebruik maken van professionele make-upartiesten. Het moderne tempo van het leven en het constante gebrek aan tijd zorgt ervoor dat veel vrouwen zelf cosmetica gebruiken, dus in dergelijke gevallen moet u de volgende aanbevelingen gebruiken:

 • Vóór het begin van de correctie de huid van het gezicht wordt grondig schoongemaakt, een speciale peeling helpt. Nadat de epidermis schoon is, bevochtigt u deze met een crème en brengt u een tonale basis aan.
 • De basis wordt in een kleine hoeveelheid gebruikt. Een dikke laag van de basis zal niet alleen de make-up bederven, maar ook de rimpels expressief maken.
 • poeder Pas helemaal aan het einde van de make-up toe. Het wordt aangebracht met een speciale borstel.
 • Voor het verwijderen van tekenen van oogvermoeidheid en het maskeren van "tassen" moet concealer kiezen. Het helpt bij het verbergen van fijne rimpels en kleine gebreken in de opperhuid.
 • Blush uitsluitend toegepast op de jukbeenderen. De juistheid van hun plaatsing wordt eenvoudig bepaald - de wangen worden ingetrokken, de resulterende contour zal de belangrijkste plaats voor blozen zijn.

Veelgemaakte fouten

Tot op heden is corrigerende make-up een universele tool in de cosmetologie, maar om de resultaten te kunnen gebruiken met zijn hulp om te plezieren met een ongewoon effect, moet je cosmetica op de juiste manier gebruiken. De kleinste onnauwkeurigheden kunnen alleen maar schade toebrengen en alles bederven. Je kunt bijvoorbeeld geen make-up op een droge huid onderscheiden, anders krijg je vreselijke vlokken. Hetzelfde geldt voor de selectie van de basistonen. Als u een gezichtsronde wilt maken, geeft de verkeerde kleurcorrectie deze grove functies.

Je kunt niet slapen met make-up. Deze fout is zeer schadelijk voor de huid. Ongeacht de heersende omstandigheden, moeten cosmetica worden weggespoeld met melk of eenvoudig worden gewassen. Overmatige toediening van poeder is ook onaanvaardbaar, omdat het de poriën sluit en de afscheiding van talg versterkt. Speciale aandacht wordt gegeven aan mascara. Wimpers moeten in meerdere lagen worden geverfd, maar tegelijkertijd met mate. Een dikke laag zal leiden tot hun lijmen en het beeld zal onmiddellijk verslechteren.

In deze video ziet u het proces van het maken van de perfecte gezichtscontour en leert u hoe u cosmetica toepast voor gezichtscorrectie.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses