Leeftijdsmake-up voor de oogleden

Leeftijdsmake-up voor de oogleden

Het belangrijkste doel van elke make-up - om de gebreken te verbergen en de waardigheid te benadrukken. Een vrouw na 45 jaar verliest al haar natuurlijke schoonheid en haar uiterlijk wordt gered door de wonderbaarlijke krachten van cosmetica of de magische handen van make-upartiesten. Op deze leeftijd komen problemen met de elasticiteit van de huid naar voren, het meest voorkomende is het ooglid dat boven het oog hangt. Dit probleem kan worden opgelost met behulp van plastische chirurgie (blepharoplastie), maar veel vrouwen beslissen niet over een dergelijke wanhopige stap, en spelden hun hoop op de leeftijdsopbouw.

diagnostiek

Niet alle vrouwen, ook niet 50-plussers, worden geconfronteerd met een dergelijk concept als "hangend ooglid", maar het is vrij eenvoudig om dit probleem te diagnosticeren. Een dergelijk ooglid onderscheidt zich door een lage elasticiteit van de huid en het uiterlijk van een "kap" gevormd door de huid onder de wenkbrauwen. Meestal wordt een dergelijke fout geassocieerd met een genetische aanleg en komt vooral veel voor in de Aziatische context van de ogen. In sommige gevallen gaat de verandering van de eeuw gepaard met psychische problemen. Bij langdurige stress, stress, chronische vermoeidheid, ontstaat spanning in het gebied van de neusbrug, wat leidt tot een extra vouw boven de ogen. Uiteraard kan plastische chirurgie tegenwoordig een dergelijk gebrek gemakkelijk opvangen, maar veel vrouwen geven er nog steeds de voorkeur aan om het probleem met make-up op te lossen.

Goede selectie van cosmetica

Age-make-up is een aparte serieuze wetenschap die make-upartiesten in detail bestuderen en veel oefenen. Een vrouw thuis is ook in staat om de juiste anti-aging make-up te doen, het is genoeg om te oefenen en correct cosmetica te kiezen, waaronder:

 • Poeder en bloos op crèmebasis. Deze textuur valt veel kwetsbaar brokkelig en biedt maskering van rimpels en andere tekortkomingen.
 • Dichte klankbasis. De porie van lichte vloeistoffen eindigt met de komst van diepe rimpels. Voor hun maskering heb je een meer dichte basis nodig.
 • Gebruik geen contourpotlood in plaats van lippenstift. Het pigment van een potlood komt dichter te zitten en geeft stevigheid van kleur.
 • Vergeet niet te gebruiken moisturizers voor liphuid. Het kan bijvoorbeeld een hygiënische lippenstift zijn met essentiële muntolie in de compositie.
 • Oogpotlood, die de neiging heeft om te rollen en op het bovenste ooglid te drukken, vervangt schaduwen. Ze zijn veel kwetsbaarder voor de huid, niet verstrengeld in rimpels en zijn niet bedrukt op de naderende eeuw.

Toepassingsprincipes

Age make-up heeft zijn eigen kenmerken waarmee rekening moet worden gehouden bij het toepassen van cosmetica.

 • Vermijd make-up eyeliner, omdat de opdoemende huid van de oogleden niet in staat zal zijn om plat te liggen.
 • Kies nooit de toon van een potlood en oogschaduw met een rood pigment, zo'n tint zal de ogen een blik van nog grotere vermoeidheid geven.
 • Geef de tinten blauw oppaars en lila, ze versterken de kneuzingen onder de ogen.
 • Scherpe zwarte tonen karkas en potlood moeten worden vervangen door een meer gedempt, bijvoorbeeld donkerbruin.
 • Make-up lijnen moet naar boven en niet naar beneden streven, anders wordt de losse huid benadrukt in plaats van het maskeren van gebreken.

Kleuroplossing

Natuurlijk is het niet genoeg om de principes van het toepassen van cosmetica te kennen, je moet het kunnen selecteren op textuur, duurzaamheid en vooral - kleur.

En als u kunt vertrouwen op beproefde merken zoals MAC of NYX voor duurzaamheid en textuur van hoge kwaliteit, moet u zelf de schaduw kiezen.

Het is belangrijk om te onthouden dat donkere tinten visueel verminderen, terwijl lichte tinten toenemen en dichterbij komen. Spelen met clair-obscur is erg belangrijk in de kunst van het maken van de leeftijd. Met de hulp van het verlichten en verdonkeren van de gewenste delen van het ooglid, kunt u de grootte en vorm van de vouw bewerken en deze soms volledig maskeren. Meestal, wanneer het ooglid hangt, worden de lichte schaduwen van de schaduwen toegepast op de binnenhoek van het oog en de donkere schaduwen op het vouwgebied en iets langs de buitenrand.

De modetrend naar "rokerige ogen" kan een wrede grap spelen met een vrouw van boven de 45 jaar.

Als avondmake-up kan de heldere en diepzwarte kleur van de schaduwen nog steeds worden gebruikt, maar nog steeds uiterst voorzichtig. Met het probleem van de naderende eeuw moet het echter nog steeds worden uitgesloten van zijn palet.

Veel voordeliger optie - het gebruik van rustige kleuren, bijvoorbeeld bruine en grijze tinten. Bovendien moet de geselecteerde toon in overeenstemming zijn met de toon van het gezicht en de kleur van de wenkbrauwen.

Kenmerken van het werken met wenkbrauwen

Wenkbrauwen zijn een frame van onze ogen. Goed verzorgd en helder genoeg, kunnen ze de aandacht van mensen afleiden van de naderende eeuw en het oog zelf, en daarom is het zo belangrijk om een ​​mooie wenkbrauwvorm te hebben. Het wordt gekozen in schoonheidssalons onder begeleiding van een ervaren meester en vervolgens continu ondersteund door het verwijderen van overtollig haar. Vergeet bovendien niet om wenkbrauwen te tintelen. Om dit te doen, kunt u de gel, een speciaal potlood en een borstelkam gebruiken. Schaduw altijd lichtjes in de schaduw, maar niet verder dan de vorm van de wenkbrauwen.

Vrouwen van 45 jaar mogen geen ronde lijn boven de ogen maken, omdat het gezicht visueel veroudert. Je moet ook letten op de randen van de wenkbrauwen: deze mogen niet onder de hoeken van de ogen vallen. Haren moeten worden getekend met dunne lijnen, in een rustige kleur één toon helderder dan de geselecteerde schaduwen.

Als alle aanbevelingen worden opgevolgd, kunnen wenkbrauwen het hangende ooglid visueel verminderen en de aandacht van het probleem afleiden.

Stap voor stap instructies

Opknoping ooglid maakt een vrouw er vermoeid en onverschillig uit, dus het is belangrijk om dit probleem te kunnen maskeren. Net als bij de klassieke "make-up", moet u in fasen handelen en letten op de nuances: het kleurenschema, het ontwerp van wenkbrauwen en de selectie van cosmetica.

 1. Lijn de toon van het gezicht en de oogleden uit. Breng foundation of crèmepoeder aan.
 2. Trek voorzichtig wenkbrauwen en meng de lijn.
 3. De gemiddelde tint van de schaduwen selecteren. en gelden voor alle mobiele oogleden (inclusief de ophanging).
 4. In een donkere kleur creëren we "denkbeeldig ooglid", dat wil zeggen, trekt een gebogen lijn midden in de aanstaande eeuw. Dezelfde kleur tekent een hoek van de getekende lijn naar de buitenste hoek van het oog. Schaduw beide lijnen.
 5. Tint wimpers of lijm overhead.

Oogmake-up met hangend ooglid is de volgende video.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses