Aziatische oogmake-up

Aziatische oogmake-up

Aziatisch uitziende meisjes zien er exotisch uit en trekken altijd de aandacht van anderen. Hun bruine ogen worden mysterieus en aantrekkelijk genoemd. Maar als een Russisch meisje soms gewoon rondloopt met schaduwen en haar wimpers opmaakt, heeft make-up voor Aziatische ogen een aantal verschillen.

Make-up functies

Het belangrijkste verschil tussen Aziatische gezichten is het knippen van de ogen. Hun vorm is smal, enigszins schuin, het mobiele ooglid hangt bijna altijd en heeft geen plooien. Wimpers zijn zelden lang en donzig, omdat Aziatische meisjes moeilijker in te stellen zijn om de ernst van het uiterlijk aan te passen. Maar in de meeste gevallen zijn de jukbeenderen van zo'n persoon heel expressief en de lippen klein maar mollig. Voor de nadelen van de algemene achtergrond wordt een gelige ondertoon van het gezicht en de poreuze huid toegevoegd.

Ondanks deze kenmerken is de basis van Aziatische make-up (Chinese vrouwen, Japanse vrouwen, Koreaanse vrouwen, Oezbeekse, Kazachse meisjes, enz.) De nadruk op een perfecte huid en een lichte, uitnodigende uitstraling. Om de ogen te markeren, moet je de huid in perfecte staat brengen. Dit is een noodzakelijke voorwaarde, zonder welke een mooie make-up niet zal werken.

De taak van make-up van Aziatische ogen is correctie van de vorm: je moet ze visueel vergroten in grootte, de blik openen, het expressief maken.

Alle subtiliteiten van het "open oog" van make-up impliceren het gebruik van speciale cosmetica.. Ze zijn gebaseerd op de cultuur en tradities van de landen. Dit is niet alleen oogmake-up: om een ​​afbeelding goed te maken, hebt u de harmonie van alle gelaatstrekken nodig. Het corrigeren van de incisie van de ogen, is het belangrijk om hun individualiteit niet te verliezen.

Een onderscheidend kenmerk van Aziatische make-up is natuurlijkheid. Wat is toegestaan ​​in ons land, ze zijn lang niet altijd welkom. Elke make-up is afhankelijk van een specifiek geval en moet er natuurlijk uitzien, alsof alle gezichtskenmerken van nature perfect zijn. Het belangrijkste ding - om de vrouwelijke schoonheid, niet cosmetica te demonstreren.

In speciale gevallen (een plechtige gebeurtenis, een nationale feestdag, een bruiloft, enz.) Is enige vrijheid toegestaan, maar rekening houdend met de tradities van het land. Aziatische make-up doordacht tot in het kleinste detail: elke streek heeft zijn betekenis. Zelfs de aanbidding van modetrends (anime-stijl, idolen) kan van invloed zijn op oogmake-up, zoals welsprekend wordt aangegeven door het gebruik van een speciale lijm die de oogleden optilt.

Voorbereiding van de huid

De stijl van Aziatische vrouwen - natuurlijke charme en gezondheid. Eerst moet je de huid op orde brengen: het accentueert de schoonheid van de ogen. Voordat u cosmetica aanbrengt, reinigt u de huid en spoelt u deze af met koud water om de poriën te verkleinen.

De huidskleur wordt geëgaliseerd met behulp van foundation, en vanwege de natuurlijke kleur van de huid zijn roze tinten niet toegestaan. De toon moet perfect overeenkomen met de teint.

Een belangrijke nuance is het wegwerken van donkere kringen rond de ogen: ze zijn onaanvaardbaar, omdat ze de ogen dof en pijnlijk maken. Om deze tekortkomingen te verhelpen, moet u een concealer of concealer gebruiken die één ton lichter is dan de natuurlijke huidskleur.

De laatste hand voor een vlekkeloze derma is een lichte laag los poeder. Een vlekkeloze huid zou moeten schijnen, zeggen Aziaten.

Ze gebruiken een markeerstift en een licht accent in de vorm van blozen - dus de huid gloeit van gezondheid.

Kleur oplossingen

Aziatische make-up houdt zich aan natuurlijke tinten. Het palet kan op hetzelfde moment worden gevarieerd: de basis van de kleur is aangenaam en natuurlijk, maar het maakt het mogelijk om zachte contrasten aan de basistoon toe te voegen. Het belangrijkste is om er natuurlijk en harmonieus uit te zien. Deze make-up is geschikt voor elke afbeelding en is geschikt voor verschillende richtingen van stijl.

In tegenstelling tot Europese vrouwen, die vaak hun ogen laten zien met agressieve kleuren, legt Azië de nadruk op natuurlijke schoonheid. Een uitstekend resultaat wordt bereikt door een combinatie van vloeiende contrasten en bevedering van verschillende natuurlijke tonen dicht bij de huidskleur (ombre-techniek). Er is geen enkele kans om de kleur van de schaduwen te kiezen: je moet je ogen een visuele diepte geven.

Het palet met schaduwen voor speciale gelegenheden zorgt voor donkerdere en meer verzadigde kleuren. Het is vaak aanwezig in donkergrijze en zwarte tonen. Cosmetica voor speciale nationale evenementen. Het kan heldere en ongewone kleuren bevatten tot fel roze, blauw, paars, zilver.

Rode schaduwen zijn een taboe: ze maken de ogen ziek, gezwollen en betraand, de ideale zijn die waarvan de kleur dicht bij een natuurlijke blos is, maar iets donkerder.

Soorten make-up

Aziatische make-up is veelzijdig en nationaal. Ongeacht het gekozen beeld, het blijkt rijk en harmonieus te zijn. Brown-eyed schoonheden weten veel over het toepassen van cosmetica, dus hun ogen zijn altijd mooi, en het beeld wordt gekenmerkt door een delicate smaak en een zekere aristocratie.

Aziatische make-up kan zijn:

 • alledaags (dag), gemaakt in de stijl van minimalisme;
 • in de avondgekenmerkt door helderdere contrasten;
 • nationaaldemonstratie van de cultuur van een bepaald land;
 • het podium (pop), die de kunstenaar in het beste licht vertegenwoordigt.

Afhankelijk van het specifieke geval kunnen de methoden voor het aanbrengen van cosmetica variëren.. Make-upopties variëren afhankelijk van het land waar het meisje woont. Grote belangstelling voor de functies van het toepassen van cosmetica om de snit van de ogen te veranderen, maakt Aziatische make-up populair. Op deze manier proberen Europese meisjes een nieuwe manier van expressie te zoeken, moe van massale make-up.

Opgemerkt moet worden dat de make-up in Aziatische stijl niet betekent dat het gezicht wordt gebeeldhouwd. Het is belangrijk om jezelf te zijn, dus een visuele verandering in gelaatstrekken is niet welkom. Bovendien past deze benadering niet in het lichte en mysterieuze beeld van Azië.

Hoe aanvragen?

Mooie make-up - de droom van veel meisjes. En als de nationale make-up anders is, blijft de klassieker ongewijzigd: het maakt niet uit in welk land het meisje woont (China, Korea, Kazachstan, Oezbekistan, Mongolië).

Het maken van Aziatische oogmake-up is eigenlijk niet zo moeilijk als het lijkt. Als je elke stap doorloopt, leer je snel de techniek van een expressieve en aantrekkelijke look.

Werken aan het creëren van mooie ogen begint met de toepassing van de basis onder de schaduw. Als deze stap wordt genegeerd, kan cosmetica er na enkele uren na het aanbrengen slordig uitzien.

dag

Low-key en alledaagse make-up is een universele oplossing. Om het te maken, heb je geen hele artillerie van cosmetica nodig: een standaard setje make-uptasjes volstaat:

 • voor altijd breng lichte schaduwen aan, creëer het effect van grote ogen en diepte;
 • bovenste ooglid getinte donkere make-upcosmetica, niet te vergeten de externe hoek;
 • aan de basis van de wimperlijn het bewegende ooglid tekent de omtrek met vloeibare eyeliner;
 • midden van het bovenste ooglid witte schaduwen benadrukken, een volume-effect creëren;
 • dezelfde kleur brengt een paar slagen mee onderste rand van de wimpers en aan de buitenste hoek;
 • mascara tijd komt: het wordt aangebracht in twee lagen en heel wat op de onderste wimpers, niet te vergeten om ze zorgvuldig te kammen, waardoor het effect van kleverigheid wordt geëlimineerd;
 • het blijft om te benadrukken wenkbrauwlijn natuurlijke kleur van de schaduwen, corrigeren de toon van het gezicht, make-up lippen met felle lippenstift of een transparante glans.

Vanwege de natuurlijke kleuren van de schaduwen zal een dergelijke make-up er niet fel uitzien, zelfs als de ogen worden geaccentueerd met eyeliner.

avond

Avondmake-up kan feller zijn dan make-up voor de dag.Het maakt het gebruik van een brede strook voering en verschillende lagen karkas mogelijk. Ombre is een van de meest populaire zonweringstechnieken. Het principe volgt de regel: hoe dichter de schaduwen op de wimperlijn worden aangebracht, hoe donkerder hun kleur is. Met deze techniek is het mogelijk om het uiterlijk expressief te maken en de ogen groot.

De techniek zelf is niet ingewikkelder dan de vorige:

 • voor het aanbrengen make-up cosmetica ooglid voorbereid met behulp van de basis;
 • dan lichte schaduwen het uiterlijk van diepte creëren in de buitenste hoek van het ooglid naar de wenkbrauwlijn, waardoor schaduwen langs de bovenste en onderste oogleden ontstaan;
 • zorgvuldige schaduw - een verplichte techniek waarmee u er prachtige en natuurlijke, zelfs donkere tinten uit kunt zien;
 • donkere schaduwen vatten de onderste en bovenste oogleden samen, soepel de toon strekkend;
 • ombre effect gefixeerd met een borstel;
 • restfondsen op de borstel kun je langs de lijn van de groei van de wenkbrauwen lopen (letterlijk een paar slagen);
 • om de ogen te vergroten U kunt eyeliner gebruiken: trek eerst een dunne lijn vanuit de binnenhoek (bij de groeiregel van de wimpers);
 • zonder de binnenhoek aan te rakenvoeg voeringlijndikte toe;
 • het blijft om de wimpers te maken en maak de blik wijd open met de hulp van krullende wimpers.

Koreaanse stijl

De techniek van Koreaanse idolen laat niet onverschillig veel meisjes achter. Dit is een uniek poppetje, dat met zijn ongewone uiterlijk er natuurlijk en mooi uitziet. De basisregel blijft hetzelfde: ideale huid is de basis van succes en expressiviteit van de ogen.

De methode om cosmetica aan te brengen maakt het gebruik van een potlood mogelijk en werkt met de onderste oogleden:

 • op het bovenste ooglidgebied zet basis;
 • na stichting ooglid schaduw make-up licht bruin, iets donkerder huidtint;
 • hoe dichterbij tot aan de rand van de wimpergroei, des te donkerder kiezen ze de schaduw van de schaduwen, en niet te vergeten deze naar boven uit te rekken;
 • langs de grens onderste ooglid veroorzaakt een nauwelijks waarneembare beroerte met lichte schaduwen: het vergroot de ogen;
 • donkere schaduwen nodig voor het accent van de buitenhoek: ze worden in de richting van de buitenhoek naar het midden geplaatst, en niet te vergeten een druppel geld aan het onderste ooglid toe te voegen;
 • geen eyeliner nodig: trek langs de lijn van de groei van wimpers een lijn met een bruin potlood;
 • oogaccent moet zacht zijn: de lijn moet lichtjes worden gearceerd;
 • na de schaduwen daar komt de draai van mascara: het wordt toegepast in twee lagen, niet de bovenste wimpers en nauwelijks kammen de lagere;
 • het blijft om blozen toe te voegen - en het imago van Koreaanse vrouwen is klaar!

Hoe cosmetica te kiezen?

Het kiezen van de juiste make-up is geen gemakkelijke taak. Het verschil in de samenstelling van Aziatische ogen is het gebruik van speciale cosmetica, de meeste zijn speciaal gemaakt voor de huid en ogen van dit type. Europese tegenhangers geven niet altijd het gewenste effect, omdat hun doel als geheel een decoratieve functie heeft. Bovendien moet u cosmetica selecteren op basis van het type huid.

Speciale producten zijn ontworpen met een extra effect in gedachten en zijn niet alleen bedoeld voor aanpassingen of verzorging, maar ook om het gezicht te beschermen tegen ultraviolette straling, evenals andere negatieve omgevingsfactoren. Dit is een blijvende cosmetica die niet wegglijdt en zich overdag niet verspreidt.

Eyeliner is een van de favoriete methoden voor Oezbeekse, Chinese en Koreaanse make-up. De consistentie moet vloeibaar zijn en de kleur moet uitsluitend zwart zijn. De schaduw van een potlood kan zwart en bruin zijn. Sommige meisjes voegen een wit potlood toe aan het zakje.

Een standaard make-upset moet concealer, concealer, eyeliner, potlood, oogschaduw, mascara, blush, transparante glans en lippenstift bevatten. Geavanceerde vrouwen in de mode gebruiken speciale cosmetica: kussen en tint. Kussen (speciale pad met tonale impregnatie) vervangt goed de tonalien, aangebracht met een dunne, natuurlijke laag. Tint - cosmetica voor wenkbrauwen, ogen en wangen. Als u dergelijke producten kiest, kunt u vertrouwen hebben in de stabiliteit van de make-up.

Bij het kopen van cosmetica in Aziatische stijl, moet u rekening houden met een aantal nuances:

 • perfecte schaduwen - Mat en sluit in toon in het palet;
 • onberispelijke fundering - een waarvan de textuur licht en uniform is;
 • goede mascara - middelmatige textuur met een langer effect en een comfortabele borstel;
 • mascara kleur voor make-up overdag donkerbruin, voor avondje uit - zwart;
 • dag lippenstift moet bijna onzichtbaar zijn, de avond laat een vleugje verzadiging toe.

Bovendien moet u bij het kopen van cosmetica op de houdbaarheid letten. Je kunt achterstallige medicijnen niet schilderen, om de gezondheid van de huid niet te schaden.

Make-upartiestengeheimen

Professionele make-upartiesten hebben in hun arsenaal een aantal trucs, waardoor je elke look speciaal kunt maken. Deskundigen benadrukken het unieke karakter van Aziatische ogen, terwijl ze het nobel en verleidelijk maken.

Om het maximale resultaat te bereiken, moet u op verschillende nuances letten:

 • kan het accent niet onderbreken oogverblindende lippenstift of zwarte wenkbrauwen: onjuiste plaatsing van accenten zal uw ogen dof en onopvallend maken;
 • om de grootte van de ogen te vergroten in plaats van witte schaduwen kun je een potlood gebruiken, dus de lijn wordt dunner;
 • kleurstof wimpers - een vereiste voor mooie ogen, het is beter om een ​​middel met verlengend effect te gebruiken;
 • ooglid hangen kan gecorrigeerd worden met behulp van de wenkbrauwlijn: het aflopende uiteinde wordt geplukt, de bovenste haren worden duidelijker getekend;
 • schaduw textuur want het accent van het oog moet mat zijn, glans en paarlemoer zijn niet toegestaan;
 • voor dagelijkse make-up het is beter om een ​​carbonzwart potlood te gebruiken in plaats van een eyeliner;
 • til ooglid U kunt de denkbeeldige vouw gebruiken, geverfd met schaduwen of een potlood met schaduw;
 • vernietig de schoonheid van de ogen de eyeliner met verkeerd ooglid kan: visueel de vorm verminderen en deze nog smaller maken.

Bovendien is er in het arsenaal aan make-upartiesten nog een kleine truc: je kunt het deel van de ogen veranderen door te experimenteren met behulp van pijlen. In dit geval is het niet zozeer belangrijk hoe je ze tekent als hoe je een lijn tekent:

 • als niet de binnenhoek raakten als je vanuit het midden de pijl start, wordt de snee van de ogen groter;
 • toevoegen aan de semi-pijl een korte lijn van donkere kleuren, de ogen zullen breder lijken;
 • als het resultaat het effect van "kattenoog" versterken, de vorm zal toenemen, maar de breedte van de ogen verdwijnt onmiddellijk.

Correctie van uiterlijk door make-up is een fascinerend proces. Elke stijl en gelegenheid zal toelaten om de Aziatische make-up te diversifiëren.

Als je geïnteresseerd bent in een visuele toename van het oog, bekijk dan deze video-tutorial.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses