Hoe te wassen: van de basis tot meesterschap

Hoe te wassen: van de basis tot meesterschap

Een nette verschijning is een belofte niet alleen voor uw welzijn, maar ook voor uw ware perceptie van anderen. Het is niet nodig om stijlvol en kostbaar te kleden. Het belangrijkste is dat alles toonbaar is. In dit artikel zullen we praten over hoe zorgvuldig voor kleding te zorgen, was ze zodat de dingen schoon zijn en lange tijd dienen.

Hoe te wassen in een typemachine?

Voordat u gaat spoelen, moet u een aantal nuances in acht nemen:

 • Zorg ervoor dat u de producten scheidt. Elk ding heeft een bepaalde kleur, materiaal dat in verschillende omstandigheden moet worden gewassen. Selecteer allereerst lichte en donkere dingen. Ze mogen nooit samen worden gewassen. Vergeet niet dat de verf van de nieuwe kleding af kan komen. Als u alles samen wast, kunnen de producten met heldere tonaliteit worden geverfd.
 • Verdeel de producten volgens de stof. Dikkere items, zoals spijkerbroeken, moeten in één modus worden gewassen en ondergoed en zijden blouses in de andere.
 • Plaats geen handdoeken en lakens tegelijkertijd in de was. Het is beter om dit apart te doen om een ​​uitstekend resultaat te bereiken.
 • Wees niet lui om naar het label te kijken dat op je favoriete dingen staat. Hij zal je vertellen hoe je je moet wassen. Er worden alle nodige gegevens over het product vermeld: samenstelling, de mogelijkheid om schoon te maken, te strijken en te drogen. Daar kun je zien of het ding in een typemachine kan worden gewassen of alleen met de hand.
 • Het is belangrijk om de juiste temperatuur te kiezen voor de procedure om stoffen van vuil te reinigen. In wasmachines volstaat het om de nodige indicatoren vast te stellen, gebaseerd op de kleur, het materiaal en andere kenmerken van de producten. Het is de moeite waard eraan te denken dat verschillende dingen bij verschillende watertemperaturen worden gewist. Warm water helpt bijvoorbeeld om vlekken op lichte kleding effectief te verwijderen. Donkere producten moeten in koud water worden gewassen, zodat de verf niet wordt uitgewassen. Ook is koud water optimaal voor katoenpatronen.
 • Als u in een typmachine wast, moet u de hoeveelheid in te voeren hoeveelheid kiezen. Hiervoor is er een speciale knop. In sommige gevallen bepaalt het apparaat het volume. Vul het niet tot mislukken. Als je veel dingen hebt verzameld, kun je ze beter in meerdere wassingen verdelen. Door deze regel te verwaarlozen, kunt u de techniek bederven.
 • Vergeet niet om een ​​wascyclus te kiezen. Het zal anders zijn voor verschillende kleding. Voor witte dingen wordt het bijvoorbeeld aanbevolen om de normale modus te kiezen. Er is een speciale cyclus voor gekleurd linnen, waarbij het reinigingsproces plaatsvindt in warm water en koud wordt gespoeld. Voor dunne producten (slipjes, beha's, dunne T-shirts) is er een delicate modus.
 • Nu kunt u vloeibare substantie gieten om het vuil weg te vegen en de deur van de machine te sluiten. Het kunnen afwasmiddelen, bleekmiddel en wasverzachter zijn. Plaats de items in het apparaat en giet het wasgoed uit. Vaak kun je in het vak zien hoeveel substantie nodig is. Lees tegelijkertijd zorgvuldig de instructies op de verpakking. Er wordt precies aangegeven hoeveel u moet wassen.
 • Als u vlekken wilt verwijderen, hebt u bleekmiddel nodig. Het zal ook helpen om de producten witgekookt te maken. Dergelijke stoffen zijn met de toevoeging van chloor of universeel. In het eerste geval wordt het niet aanbevolen om de tool met gekleurde dingen te gebruiken.
 • Om het weefsel zachter te maken, moet u een waterontharder aanbrengen.Dit geldt met name voor handdoeken. Een dergelijke stof moet tijdens het spoelen worden toegevoegd. Vaak hebben machines speciale compartimenten waar u een waterontharder kunt schenken. De techniek zelf begint deze toe te voegen bij het spoelen.
 • Dan moet je alles in de droger laden. Vergeet niet dat sommige producten beter aan de lucht drogen. Bekijk daarvoor de tag. Speciale tekens geven aan hoe het item moet drogen. Drogers hebben ook droogcycli. Normale modus is geschikt voor het drogen van lichte producten. Witte dingen tolereren vaak het droogproces bij hoge temperaturen, ze vervagen niet en krimpen niet.

Dankzij de "Easy Ironing" -cyclus behouden je gekleurde dingen hun helderheid, schoonheid en verzadiging. Met een delicate wijze van rotatie zal zwak zijn, zodat delicate dingen intact blijven.

Zo kunt u in een wasmachine sportbroeken, een hoed, overhemden, een rugzak, een broek, een herenpak en andere dingen die voor u belangrijk zijn, inclusief kinderondergoed, wassen. Het is alleen belangrijk om de gewenste werkingsmodus vast te stellen en alle regels van de machinewas te respecteren. Met deze techniek kunt u kostbare minuten besparen die u kunt besteden aan belangrijkere dingen.

modes

Het is vermeldenswaard dat er in het programma van elke moderne wasmachine speciale modi zijn waarmee je alle dingen met succes kunt wassen. De hoogste temperatuur is geschikt voor katoenen producten. Dergelijke kleding kan zelfs worden gekookt om goed met verontreinigingen om te gaan. Als u delicate stoffen, bijvoorbeeld ondergoed, wilt wassen, heeft u liever een speciale "delicate was" -modus. Dit geldt ook voor wolproducten. Na het einde van de cyclus, draait u de draaimodus uit.

Voor producten die niet te vuil zijn, kunt u de modus "Snel wassen" instellen. Dit helpt u kostbare minuten te besparen, evenals elektriciteit en water. Het resultaat van de zuivering zal u ook behagen. Als je een taak hebt om kinderkleding te wassen, kun je een speciale modus kiezen: "Bio", "Kinderdingen" of "Handwas". Trouwens, de laatste optie is de meest effectieve optie voor het verwijderen van vlekken.

temperatuur

Water tijdens het wassen zal voornamelijk zijn zoals vereist voor het product. De zekerste manier om de gewenste watertemperatuur te achterhalen, is door naar de tag te kijken. Het bevat alle basisinformatie. Als er geen label is, of je hebt het al gesneden, dan zou je naar het type stof moeten kijken. Producten die zijn gemaakt van natuurlijke stoffen (katoen, linnen), moeten worden gewassen op elke temperatuur die voor u comfortabel is. Dergelijke modellen zullen de hele procedure goed doorstaan ​​en zullen niet worden vervormd. Beddengoed is beter om in warm water te weken.

Als u wilt reinigen met behulp van wasproducten gemaakt van wol en zijde, is het beter om een ​​temperatuur van 30-40 graden te gebruiken. Het is de moeite waard te onthouden dat het beter is om niet te knijpen. Laat ze jezelf leegmaken. Voor dingen gemaakt van viscose, is koud water ook geschikt. Het mag niet meer dan 30 graden zijn. Synthetische stoffen verdragen perfect temperaturen van 40-50 graden. Met hetzelfde water moet gewassen worden en gecombineerde producten.

Handwas

In huis is het belangrijk om te leren hoe je verschillende dingen correct kunt wassen: kleding, t-shirts, dekens en andere. Eerst moet je alle noodzakelijke items en producten voorbereiden die je nodig hebt om orde op zaken te stellen. Neem een ​​bekken en vul het met water. Het volume moet ongeveer 20 liter zijn. Vul een bak van 10 liter. Als u wilt, kunt u de gootsteen gebruiken na het sluiten van de afvoer. Nadat je ervan overtuigd bent dat water niet wegvloeit, vul je de gootsteen met waterverwarmer.

Nu moet u de door u gekozen reinigingsmiddelen uit het vuil verwijderen. Vergeet niet dat de stoffen die worden gebruikt voor het met de hand wassen anders zijn dan die in de machine worden gebruikt. Om handmatig te wassen, passen geen producten met een hoge concentratie.

In elke supermarkt, waar huishoudchemicaliën zijn, kun je de producten kopen die je nodig hebt om kleding te wassen. Het is belangrijk om de verpakking zorgvuldig te onderzoeken en te zien voor welke toepassing ze zijn bedoeld.

Nu moet je geselecteerde items dunkelen. Lingerie moet in het water worden bewogen, zodat het helemaal nat is. Ook raden deskundigen aan dingen in de bak te laten voor een korte tijd zodat ze het wasmiddel absorberen en nog beter wassen. Dan kunt u direct naar het proces van handen wassen gaan. Nadat je al het vuil hebt verwijderd, ga je naar de spoelfase. Om dit te doen, giet schoon water, het is wenselijk dat het warm was.

U kunt het product ook via de kraan afspoelen met een kraan. Deze methode is echter niet geschikt voor voorzichtige en economische gastvrouwen. Spoel de zeep grondig uit de dingen. Na deze procedure is het al mogelijk om door te gaan met het drogen van producten.

Het wordt niet aangeraden om dingen op te hangen, omdat ze zich kunnen uitstrekken. Het is beter om ze voorzichtig op een vlakke ondergrond te leggen. Zo bewaar je niet alleen het uiterlijk van bijvoorbeeld je favoriete T-shirt, maar zie je ook geen vouwen die zich zouden vormen als ze aan een touw worden gedroogd.

Natuurlijk is handen wassen een groot probleem. Loop niet in deze procedure. Was de producten goed en spoel detergenten uit.

Wat kan vlekken infecteren?

Velen zijn een situatie tegengekomen waarbij verschillende vlekken op eten, verf en andere dingen op de dingen verschijnen. Natuurlijk, als je onlangs iets hebt bevuild, kun je het snel laten weken, wassen en effectief van het vuil ontdoen. Dit is echter niet altijd mogelijk. Voor oude hardnekkige vlekken zijn sterkere middelen nodig om vuil te verwijderen. Om het probleem met succes aan te pakken en de verontreinigingsplaatsen te reinigen, moet eerst de samenstelling van een dergelijke vlek en de oorsprong ervan worden bepaald. Dus je selecteert correct reagentia en gaat de taak aan.

Er zijn verschillende groepen waarin al dergelijke vlekken kunnen worden verdeeld.

 • De eerste bevat vette - afdrukken van verschillende plantaardige oliën, was en cosmetica. Hun grenzen zijn onzeker, en na verloop van tijd verliest de vlek zijn glans, wordt hij licht.
 • Tot de biologische groep behoren rode wijn, bessen, bloed, kruiden. Ze hebben duidelijkere contouren.
 • En tot slot, roestvlekken die het ding vervuilen met eigenaardige echtscheidingen.

Wanneer u de methode voor het maken van de oude vervuiling bepaalt, moet u een klein experiment uitvoeren. Zorg ervoor dat voordat je begint met het verwijderen van de vlek, test de stof die zal helpen om het te doen.. Kies hiervoor een onopvallend stuk stof op de achterkant van het product en pas het daar toe. De onveranderde structuur van het weefsel suggereert dat u de procedure voor het verwijderen van de vlek kunt beginnen.

Om te elimineren vetvlekken je moet het ding op een stevige ondergrond leggen, met de voorkant naar beneden. Zorg er daarbij voor dat je een stuk puur wit gaas legt dat in lagen is gevouwen. Giet een half glas warm water op de vlek voordat u het oplosmiddel aanbrengt. Neem nu een wattenstaafje en week het in een mengsel van zout, ammoniak, benzine of terpentine. Wrijf dit mengsel in het gewenste gebied. Nu is het de moeite waard om een ​​kwartier te wachten, een tandenborstel te pakken en de vlek actief te wrijven. Dit gebeurt in een cirkelvormige beweging van de randen naar het midden. Na deze procedure is het de moeite waard om kleding onder stromend water te spoelen en daarna met wat poeder te wassen. Als er zo'n behoefte is, kan de reinigingsmethode worden herhaald.

Wat betreft organische vlekkendan zijn er verschillende manieren om ze te verwijderen. Vervuiling uit bloed of eieren kan bijvoorbeeld worden verwijderd met waterstofperoxide-oplossing of zout. Je moet het gebied waar de vervuiling heerst in warm water weken, zout erop strooien of waterstofperoxideoplossing gieten. Dan mag het product enkele uren niet aanraken en daarna op alle mogelijke manieren wassen.

Chocolademarkeringen elimineren je zal ammonia helpen. Week het noodzakelijke ding in een oplossing (2 eetlepels per 1 liter water) gedurende een half uur. De laatste fase is het reinigen van zeep.

Wat roestplekken betreft, is het effectief om ze te verwijderen door middel van een zure reactie.. Deze omvatten oxaalzuur, citroenzuur, wijnsteenzuur, azijnzuur. Je zou een werkoplossing moeten maken, 5 eetlepels zuur nemen en mengen met een glas warm water. Giet de resulterende stof in het gebied van het product waar de vlek zich bevindt. Laat alles twintig minuten liggen, wrijf de probleemgebieden met een tandenborstel. Schoongemaakte kleding moet worden gewassen in warm water met zeep of poeder.

Het sap van de granaatappel wordt afgeleid met behulp van elementaire acties. Giet kokend water op het gewenste oppervlak (geschikt voor producten die niet bang zijn voor de kritische temperatuur) en was het dan in warm water. U kunt een andere optie gebruiken. Blot deze plek met vloeibare ammoniak en spoel je kleding. Verwijdert actief granaatappelpunten en soda-oplossing.

Was ze op de juiste plaatsen en laat het ding staan ​​tot de vlek is verwijderd. Was vervolgens in warm water. Als er granaatappelsap wordt gemorst op zijdeproducten, is het beter om azijnzuuroplossing 1:10 te gebruiken, de vlek te wrijven en te wassen.

Wat betekent meer effectief?

Het is onmogelijk om ondubbelzinnig te zeggen welke remedie het beste is. Alles zal afhangen van het weefsel van kleding, kleur, evenals een aantal andere nuances. Als u bijvoorbeeld handmatig wilt wassen, is het de moeite waard om een ​​poeder op te pakken dat geen agressieve ingrediënten bevat. Een dergelijk hulpmiddel zal niet alleen helpen om vuil effectief te verwijderen, maar zal ook zacht zijn voor uw handen. Wacht tot de stof volledig in water is opgelost, en dan kun je het ding doen, de wasprocedure starten.

Je kunt de gel gebruiken. Deze vloeibare stof lost snel op in water - dit is een onbetwistbaar voordeel van de tool.

Dit is met name van belang voor dingen die met de hand moeten worden gewassen bij lage temperaturen. Het poeder lost immers in koud water langer op dan in warm water.

Een bewezen en oude methode is om vuil met zeep te verwijderen. Zo'n stof is perfect in staat om de moeilijkste vervuiling weg te vegen, verwijst zacht naar de huid van de handen, zonder allergieën te veroorzaken.

Het is belangrijk om een ​​dergelijk hulpmiddel te gebruiken voor ondergoed, omdat het direct in contact komt met de huid.

Er is ook een speciaal zuurstofbleekmiddel, dat wordt gebruikt om vlekken uit de stof te verwijderen. Het zal helpen om elke organische vervuiling effectief te verwijderen, terwijl de kleur van linnen behouden blijft. Het is de moeite waard eraan te denken dat zuurstofbleekmiddel voor wit en gekleurd linnen is. Dit moet worden overwogen bij het kiezen van een middel.

Chloride bleekmiddel. Deze optie is alleen optimaal voor wit linnen en natuurlijke stoffen. Hiermee kunt u de grijze en verschillende plekken verwijderen. Er moet aan worden herinnerd dat dit bleekmiddel behoorlijk agressief is en dat chloordampen schadelijk zijn. Gebruik dit hulpmiddel alleen als het absoluut noodzakelijk is.

Aanbevelingen voor verschillende stoffen

Om ervoor te zorgen dat uw kleding er altijd toonbaar en stijlvol uitziet en hun eigenschappen niet verliest, moet u attent zijn op het materiaal waaruit de producten bestaan. De verzorging van deze of die kleding hangt ervan af.

Linnen en lichte stoffen, waaronder katoen, is beter om te wassen op een temperatuur van 90-95 graden. Dergelijke producten op maximale snelheid geperst. Het is beter om gekleurde katoenen items te wassen op een temperatuur van maximaal 60 graden. Wringproducten zijn ook mogelijk op topsnelheid.

Het is de moeite waard eraan te denken Kunstweefsels zoals polyester, lycra, acryl, kunnen niet worden gewassen met stoffen die alkali op zichzelf bevatten. Let op de samenstelling van het poeder of de zeep. Er mag geen natriumcarbonaat zijn.

Natuurlijke zijde, wol en andere dierlijke weefsels mogen niet worden gewassen met enzymen die eiwitten afbreken.Het is beter om speciaal gereedschap te kiezen, zodat de kleding je een lang leven bezorgt.

Als de stof een onstabiele kleur heeft, is het beter om de temperatuur in te stellen, die niet hoger is dan 30 graden. De spinmodus is afhankelijk van het materiaal.

Producten op schapenvacht wenselijk om met de hand te wassen met speciaal gereedschap. Dit moet worden gedaan in warm, maar niet in heet water. Er zijn echter enkele items die niet geschikt zijn om te wassen. In elk geval moet u eerst naar het productlabel kijken om te controleren of uw bedoelingen juist zijn.

Wat betreft zo'n stof als een synthetische wintermaker, dergelijke dingen worden goed gewassen in een typemachine. Ze zijn niet vervormd, verliezen hun kwaliteit niet. Het is beter om een ​​delicate modus voor kunststoffen te maken en vervolgens een intensieve spoeling te maken. Het gebruikelijke poeder zal een uitstekende vervanging zijn voor vloeibare producten.

Het is noodzakelijk om dergelijke producten in natuurlijke omstandigheden te drogen en niet te vergeten om ze om te keren.

Hollofiber kan in een typemachine worden gereinigd met een temperatuurregime dat niet hoger is dan 60 graden. Gebruik de spinmodus niet. Voor het verwijderen van vuil worden meestal poeders gebruikt, maar het toevoegen van airconditioning wordt niet aanbevolen. Om het product goed te drogen, moet het worden gestrekt en op een vlak oppervlak worden geplaatst. Vergeet niet om het ding soms te slaan.

Microfiber kan in een gewone typemachine worden gereinigd. Tegelijkertijd moet het water warm zijn - 60 graden. Na het reinigen is strijken optioneel.

Wasbare badmantel op 60 graden. Je moet het ding in de machine stoppen, en niet te vergeten huishoudelijke goederen van anderen te scheiden.

Maar viscose tolereert geen hoge temperaturen. Daarom moet het water niet meer dan 30 graden zijn.

Corduroy-modellen vereisen onrust. In dit geval moet de stof worden gereinigd van stof, kruimels en ander vuil. Het is het beste om kleding van dergelijk materiaal met de hand te wassen. Plaats het product in het bekken, vul het voor de helft met warm water. Vooraf toegevoegde zeepoplossing. De wanden van het product moeten aan elkaar worden gewreven - het vuil wordt verwijderd met een speciale spons, die een schuimoppervlak heeft.

Na het einde van de procedure is het niet de moeite waard zorgvuldig op het product te drukken. Vocht zou zichzelf moeten drogen als resultaat van natuurlijk drogen. U vermindert dus de kans op schade aan het product.

Als je nog steeds dergelijke dingen in de wastechniek durft te wassen, dan moet je het alleen in de delicate wasmodus doen. Het is categorisch onmogelijk om kleding te knijpen, anders zal het ding verslechteren en zijn oorspronkelijke kwaliteiten verliezen.

Kenmerken van het schoonmaken van wit en gekleurd linnen

We zijn er al achter dat licht en gekleurd linnen apart moeten worden gewassen. Dit wordt gedaan om de kleur en textuur van het product te behouden. Natuurlijk, de witte tonaliteit en de dingen die in deze schaduw zijn gemaakt, zien er heel aantrekkelijk uit. Vaak zijn dergelijke producten echter snel vervuild. Het kunnen bijvoorbeeld uw favoriete witte sokken zijn. Er zijn verschillende manieren om goed voor dergelijke dingen te zorgen, hun witheid lang te behouden.

Om te beginnen moeten dergelijke producten een bepaalde tijd worden gedrenkt in een speciale oplossing die wordt bereid uit boorzuur. Kook het vrij eenvoudig. Neem een ​​eetlepel van de substantie en verdun deze in een liter warme vloeistof. Na een uur moet u de items grondig spoelen en vervolgens naar de machine sturen of ze handmatig reinigen. De modus moet worden ingesteld voor een katoen met volledige wassing. Water moet rond de 40 of 60 graden zijn.

Er is een andere manier om vervuiling op witte dingen te elimineren. Citroen is het waard om te gebruiken. Citroensap zal helpen om de stof witter te maken en terug te brengen naar de vorige witheid. Sokken moeten in een kom met warm water worden gedaan. Voeg een paar druppels sap toe. Laat de sokken een tijdje in een bakje weken. Dan is het mogelijk om de producten handmatig te wassen.

Je kunt ook citroensap direct op het plekje persen, en dan er poeder of bleekmiddel in wrijven voor witte dingen. Tijdens het spoelen kunt u een halve kop baking soda aan de machine toevoegen.

Vergeet niet dat witte dingen vaker moeten worden gewassen dan producten met een andere kleur. Het is beter om dit na elke sokken te doen.

De belangrijke regels omvatten het feit dat je witte kleren niet met zwart mag wassen. Anders kun je je favoriete blauwe T-shirt of andere dingen uittrekken. Om het product goed wit te maken, moet u natuurlijk het juiste hulpmiddel gebruiken. Bij veelvuldig gebruik van chloor, zullen de vezels dun worden en zullen de producten scheuren. Om dit te voorkomen, volgt u een aantal regels:

 • Voordat u begint met wassen, moet u het water zacht maken. Het is noodzakelijk om een ​​paar eetlepels bakpoeder aan de vloeistof toe te voegen.
 • Week de producten van tevoren in een sopje of met poeder.
 • Het is belangrijk om de juiste wasmodus te bepalen. Thrifty huisvrouwen denken dat witte producten uitsluitend worden gewassen met warm water, terwijl anderen zeggen dat het koud is. De waarheid is dat je warm water moet nemen om effectief met het vuil om te gaan, zonder je favoriete dingen te schaden.
 • Voor degenen die liever witte dingen met hun eigen handen wassen, is het de moeite waard om te weten dat het de moeite waard is om eerst in het water te verwarmen en vervolgens in het water af te koelen.
 • Nog een geheim van witte producten: natuurlijk drogen in direct zonlicht.

Natuurlijk is het wassen van witte en gekleurde dingen gescheiden.

Als het toeval dat het witte linnen donker werd, toevallig niet meteen overstuur raakte. Stuur het product naar een aanvullende procedure waar poeder en bleekmiddel wordt gebruikt. Als dit de situatie niet verbetert, maak dan een speciale oplossing. Het is de moeite waard om een ​​emmer ijzer 5 liter water in te typen. Voeg daar 100 ml peroxide en 10 ml ammoniak aan toe. Nu moet je het goede doen, alles op het vuur zetten en 15 minuten laten koken. Het vuur moet op het minimum worden ingesteld. Nadat het wasgoed is afgekoeld, spoelt u het grondig af.

Het is mogelijk om het koken niet te gebruiken. Het moet worden verdund in 5 liter water met 10 ml ammoniak en gedurende 60 minuten in de vloeistof worden gelaten. Dan moet u de items losschroeven en ze naar de wasmachine sturen. De modus moet worden ingesteld op intens.

Wat betreft het zwarte linnen. Dergelijke producten vereisen ook speciale zorgvuldige behandeling. Het is belangrijk dat het model zijn oorspronkelijke kleur niet verliest. Allereerst is het de moeite waard om de kleding binnenstebuiten te keren en een lage temperatuur te gebruiken voor het wassen - 40 graden. Voor delicate stoffen is het de moeite waard om 30 graden in te stellen. Modellen kunnen effectiever worden uitgewassen als u ze in een klein volume in de drum laadt.

Om de verzadiging van de schaduw te behouden, wordt het aangeraden het ding in een zoutoplossing vóór de procedure te houden, door een klein deel azijn gedurende 1 uur toe te voegen.

Er zijn ook speciale producten die speciaal zijn ontworpen voor het wassen van zwarte producten. Ze moeten vloeibaar zijn. Dergelijke poeders zullen niet bijdragen aan witte vlekken, en ze zijn gemakkelijk uit te spoelen.

Voordat u begint met het wassen van gekleurd wasgoed, moet u ervoor zorgen dat er geen vlekken op zitten. Als je ze hebt gevonden, is het beter om ze eerst te doen. Voordat u iets in de wasmachine doet, moet u het binnenstebuiten keren. Breng het poeder aan, speciaal gemaakt voor gekleurd textiel. Alles wordt op de verpakking geschreven. Het drogen van dergelijke producten staat ook aan de verkeerde kant. De kleuren blijven dus altijd verzadigd en worden niet bleek. De maximale watertemperatuur is 60 graden.

Als u besluit om gekleurd ondergoed te reinigen, moet u het product zorgvuldig selecteren. Het is noodzakelijk om kleding te gebruiken die vergelijkbaar is in de schaduw, maar het is beter om heel kleurrijke dingen uit te stellen. Het is ook noodzakelijk om in de machine te liggen, nadat deze eerder binnenstebuiten is gekeerd. Kleurrijke producten drogen niet in de felle zon.

Om het weefsel van zijn schoonheid te behouden, kunt u speciale conditioners gebruiken voor gekleurd linnen.

Welke dingen zijn gecontraïndiceerd weken?

Voordat ze worden gedompeld, worden ze in eerste instantie gescheiden, op basis van het type stof, vervuiling. Katoenen en linnen opties opzij zetten, modellen van chemische vezels, wolopties, zijde, knitwear. De procedure vindt plaats in houten, gegalvaniseerde of geëmailleerde containers. Producten moeten bedekt zijn met vloeistof. Als het niet genoeg is om de stof te bedekken, kan zich vuil ophopen in bepaalde gebieden, en dan zal het nog moeilijker zijn om het ding te wassen. Waspoeder, neem de helft minder dan bij het wassen.

In het ideale geval moet het gedurende ten minste twee uur in de vloeistof worden bewaard en de temperatuur van de oplossing moet ongeveer 30 graden zijn.

Opties uit zijde, wol, gekleurde stoffen kunnen niet heel lang worden geweekt. Niet alle dingen mogen weken. Hiervoor moet u zorgvuldig bestuderen wat er op het productlabel staat. Bepaalde weefsels reageren goed op dit proces en sommige verdragen het slecht.

Weken is ideaal voor dikke stoffen en duurzame materialen. Maar voor delicate modellen is het beter om wrijving te gebruiken. Je moet extreem voorzichtig zijn met het weken van wol.

Handige tips

We hebben mogelijke manieren overwogen om uw product schoon te maken. En tot slot enkele tips:

 • Voordat u het product in de wasmachine of in een kom met water legt, moet u door alle zakken kijken. Vooral het gaat om broeken, jassen, waar vaak producten, geld of zelfs mobiele telefoons kunnen worden vergeten. Dus je verwent niet alleen het ding, maar ook je humeur, evenals wasapparatuur.
 • Het wasproces moet operationeel zijn. Laat dingen niet langer dan een dag in de wasmachine liggen. Ze verwelken en verwennen gewoon. Het is beter om alle producten onmiddellijk uit te trekken en te drogen, en in het ideale geval ook te kloppen en op de plank te verwijderen.
 • Zorg ervoor dat de kleding op kleur wordt gescheiden en was dergelijke artikelen afzonderlijk. Als je bij bekende mensen woont, kun je een gezamenlijke dag wassen. Het is bijvoorbeeld handig dat iedereen alleen rode dingen in de machine laadt en deze wast. Zo'n gezamenlijke wasbeurt zal u helpen tijd, geld en zenuwen te besparen.
 • Als u voor de eerste keer een nieuw product wast, moet u het ook een paar keer apart van andere dingen doen, tenzij u natuurlijk een vergelijkbare kleur producten hebt.
 • Als je de gevouwen manchetten, kraag, wilt wassen, moet je speciaal gereedschap gebruiken.
 • Voordat u alle producten in de wasmachine laadt, moet u controleren of ze in de wasmachine zijn. Om dit te doen, bevochtigt u een klein stuk stof met warm water en wrijft u het in met een lichte doek. Als het materiaal niet vlekt, kunt u doorgaan met het reinigingsproces.
 • Om zakken en knoopsgaten op gebreide kleding en gebreide kleding niet uit te rekken, moeten ze worden genaaid voor het reinigingsproces. Nadat het product is gedroogd, kunt u de naad naaien.
 • Was niet meer dan 1 spijkerbroek per keer. Dergelijke dingen zullen veel ruimte in beslag nemen en de machine overbelasten.
 • Besteed bijzondere aandacht aan het mengen van verschillende stoffen. Stoor het reinigingsmiddel / poeder niet met andere chemicaliën. Meng bijvoorbeeld geen bleek met ammoniak - er zal giftig gas vrijkomen.
 • Het is beter om wolpatronen te wassen zonder weken.
 • Voordat u gaat wassen, is het de moeite waard om de stof te testen, zodat deze niet plotseling voor u gaat zitten. Neem hiervoor het snippertje, een half uur in warm water en vervolgens op karton gedroogd. Als het materiaal niet krimpt, kunt u beginnen met het proces om het product te reinigen.
 • Terry handdoeken of badjassen zullen pluizig zijn na het reinigingsproces, als u ze eerst laat zakken in water dat licht gezout is en daarna grondig gespoeld, maar niet gestreken.
 • Wrijf de zeep niet in met een flanellen doek.Om ze te wassen, maak je een zeepoplossing en voeg je er 1 eetlepel glycerine per 10 liter water aan toe.
 • Als u de rok met meerdere vouwen wilt wassen, moet u hem voor de procedure vegen met brede steken. Het is dus gemakkelijker om het product te strijken.
 • Niet actief wrijven en knijpen in het model van chemische vezels. Maak ze regelmatig schoon, laat geen sterke vervuiling toe.

Het ding straalt aroma uit, als je toiletzeep toevoegt aan het water waar je gaat koken.

 • Wil je het product in de kou laten drogen, voeg dan azijn toe aan het water. Producten krijgen dus een aantrekkelijke glans en bevriezen niet aan een touw. Het is ook goed om het touw te wrijven met een doek gedrenkt in warm bakpoeder of zout.
 • Er zijn bepaalde nuances van echte weekproducten. Shirts van puur katoen of met toevoeging van synthetische stoffen moeten van tevoren worden doorweekt. Maar wollen en zijden stoffen zijn niet doorweekt. Vergemakkelijkt en vereenvoudigt de procedure voor het zuiveren van warm water. Voeg alles toe aan poeder of zout. Verzamel geen wit en kleurrijk ondergoed in dezelfde stof.
 • Kussens en dekbedovertrekken moeten voor een dergelijke procedure worden uitgedaan. Ook recent gekochte calicoproducten zullen minder vervagen met extra weken in koel, gezout water.
 • Wat betreft dunne en vervallen dingen, dan moeten ze met de hand worden uitgerekt. Als je een viltig gebreid product hebt, dan is het de moeite waard het in water te spoelen en drie eetlepels ammonia toe te voegen voor elke 10 liter. Houd het model precies 24 uur in een dergelijke substantie. Spoel het dan af, wikkel het in een baddoek en droog het, spreid het uit op de tafel.

Als uw wasgoed erg vuil is, kunt u het tweemaal drenken. Eerst wordt het gedaan in een warme oplossing van frisdrank en zeep. Nadat het wasgoed opnieuw is gespoeld en geweekt in dezelfde substantie, maar het water moet vrij heet zijn. Na een paar uur kunt u uw was laten koken.

Nu weet je hoe je dingen goed moet wassen. Vergeet niet dat het onmogelijk is om in één bak te plaatsen of om gekleurd en wit linnen in de machine te laden. Bestudeer ook zorgvuldig de samenstelling van de stof voordat u begint met het verwijderen van vlekken en vuil. Als je alles met zorg behandelt, zal het je lang van dienst zijn.

Hoe u de wasmachine en andere subtiliteiten van het wassen kunt gebruiken, zie hieronder.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses