Hoe veeg je de sporen van het handvat af met kunstleer?

Hoe veeg je de sporen van het handvat af met kunstleer?

Met kunstleer is het vrij moeilijk om vlekken te verwijderen. Dit materiaal is moeilijk schoon te maken. Maar het is vooral problematisch om de penpunten van het oppervlak van de skinvervanger te vegen. Met dergelijke vlekken kunnen we ons advies beter verwerken.

Materiële functies

De inkt bevat olie en water. Deze componenten geven de inktmassa een dichtheid en een goede absorptie. Deze kwaliteit is niet altijd gelukkig, omdat het pad van de pasta zich meestal vestigt op de handen, kleding en meubels. Deze omstandigheid leidt velen tot wanhoop, maar slechts weinigen weten dat dit probleem gemakkelijk op te lossen is.

Tegenwoordig speelt leermateriaal een grote rol in de textielwereld. Echt leer is veel geld waard, dus heeft de mensheid haar vervanger uitgevonden. Experts moesten hard werken om vergelijkbare materialen aan de wereld te presenteren - kunstleer en ecoleder. Afgaand op het uiterlijk leek de vervanger van het leer bijna op het origineel, maar het was merkbaar inferieur in kwaliteit.

Kozham is een polymeer en wordt veel gebruikt in de textielindustrie als substituut voor natuurlijk materiaal. Als in het begin de verschillen met de huidige grondstoffen merkbaar waren, vertegenwoordigen fabrikanten nu de hoogste kwaliteit kunstleer.

Dit materiaal heeft veel voordelen, wat de belangrijkste reden voor de relevantie ervan is. Maar de belangrijkste voordelen zijn:

 • Relatief lage kosten. Vanwege de lage prijs kopen consumenten vaak kunstleer in bulk.
 • Praktisch en schoonheid. Uiterlijk is in het voordeel van kopers, dus producten gemaakt van dit materiaal zien er erg aantrekkelijk uit.

Hoe kan ik wassen?

Het is jammer om de inktvlekken van een balpen op je favoriete kunstleren bank te zien. Maar geef niet meteen op. Ervaren huisvrouwen hebben veel manieren gevonden om dergelijke onaangename defecten te verwijderen. Deze technieken kunnen worden onderverdeeld in drie categorieën:

 • Thuis met behulp van geïmproviseerde middelen: frisdrank, zout, citroenzuur.
 • Gebruik chemicaliën. Bijvoorbeeld zeep, oplosmiddelen, alcohol enzovoort.
 • Met de hulp van verschillende mengsels.

roll-on

Sporen van een balpen kunnen worden verwijderd met behulp van verschillende huishoudelijke hulpmiddelen. Laten we de meest populaire opties bekijken.

Voedsel zout

Laten we elk van de bovenstaande methoden nader bekijken. Tafelzout, dat gemakkelijk te vinden is in de keuken, is dus een uitstekende tool voor het verwijderen van vlekken. Stap-voor-stap proces:

 • Breng spons aan op het oppervlak van de plek.
 • Bestrooi het met zout en laat het een paar uur staan.
 • Verwijder daarna het resterende zout en veeg het af.

soda

Plain soda is bij velen bekend om zijn heilzame eigenschappen. Vaak wordt het niet alleen als voedselproduct gebruikt, maar ook als een zeker middel voor het verwijderen van vlekken en het schoonmaken van gerechten. Frisdrank kan ook de inktvlek van de kunstleer verwijderen. Hiervoor heeft u nodig:

 • Los 1 theelepel frisdrank op in een kleine hoeveelheid warm water.
 • Reinig het oppervlak van de vlekken met een spons.
 • Was met zeep en droog.

Chemische methoden

Elke persoon in de badkamer heeft veel verschillende scheikunde, wat handig kan zijn in het omgaan met moeilijke vlekken. Overweeg sommige daarvan:

 • Vlekkenverwijderaar. Waarom op zoek gaan naar andere manieren als er een vlekkenverwijderaar is, omdat het de functie is om vlekken te verwijderen. Hoe kan een vlekkenverwijderaar de inkt van ecoleer verwijderen? Het is eenvoudig: we nemen de oplossing, verwerken de vlek en na een tijdje veegt het oppervlak van het materiaal met een vochtige doek af.
 • Zeep. Breng zeep aan op een oude tandenborstel. Daarna bevochtigen we een vlek en een borstel met water. Loop voorzichtig door het probleemgebied. Verwijder daarna de restanten van zeep voorzichtig.
 • Agressief oplosmiddel. Agressieve oplosmiddelen zijn kerosine, aceton, zwavel, ammoniak. Deze items zijn altijd bij de hand, dus pak ze niet lastig. De spons nat maken met een oplosmiddel, aanbrengen op probleemzones, het oppervlak van de kunstleer reinigen met een vochtige doek en vervolgens behandelen met glycerine.

U moet dergelijke hulpmiddelen echter zeer zorgvuldig gebruiken. Een ongemakkelijke beweging kan de kunstleer beschadigen.

 • Zwavel. Je kunt het in lucifers krijgen. En hier is hoe het te gebruiken als een effectieve vlekverwijderaar:
  • We bevochtigen de beschadigde plek op de kunstleer met warm water.
  • Om het grijs te wrijven.
  • Was met een sopje.
  • Breng aan de droogte.
 • Middelen voor het wassen van auto's. Elke gelukkige autobezitter heeft zo'n schoonmaakcomponent. Weinig mensen weten dat het als vlekkenverwijderaar kan worden gebruikt. Plaats de wasstraatoplossing op de inktvlek, veeg af met een spons, maak de vlek schoon met zeep en droog het kunstlederen materiaal droog. Herhaal dit algoritme totdat de sporen verdwijnen.
 • Ammoniak. Balpenvlekken verwijderen ammoniak. Als u ammoniak correct en zorgvuldig gebruikt, kunt u gemakkelijk vervuiling verwijderen. Hiervoor heeft u nodig:
  • 1 eetlepel salmiak, toe te voegen aan glas.
  • Roer en veeg het oppervlak van de kunstleer af met een vochtige doek.
  • Gebruik de zeepoplossing om het resterende bedrag te verwijderen.
  • Breng aan de droogte en houd op het oppervlak met een zwakke oplossing van glycerine.

gel

Inktvlekken van een balpen verschillen niet van dezelfde punten van een gelpen. Daarom zijn de bovenstaande methoden zeer geschikt voor verschillende categorieën van vervuiling. Hier zijn enkele meer interessante manieren om probleemgebieden op kunstmatige huid te reinigen.

Effectieve vlekkenverwijderaars

Helaas zijn niet alle traditionele methoden en geïmproviseerde gereedschappen geschikt voor het verwijderen van inktvlekken. Dan moet je je wenden tot de hulp van deze vlekverwijderaars. Er is een nuttige classificatie van dergelijke fondsen:

 • Udalix Ultra - Het is een effectieve vlekverwijderaar, geschikt voor bijna alle soorten vlekken. Genoeg om ze op het oppervlak van de plek te houden voor de vorming van schuim. Laat het een paar minuten staan ​​en veeg het vervolgens droog.
 • Beckmann - vloeibare vlekkenverwijderaar. Het procedure-algoritme is ongeveer hetzelfde als het eerste. Breng de oplossing aan op de besmette plaats, laat gedurende 10-15 minuten staan ​​en veeg droog.
 • sharky - vloeibaar product. Het wordt verkocht in de vorm van een spuitbus, met behulp van de instructies eraan, vlekken worden verwijderd en na afwerking afgeveegd met een schone doek.

Alle vlekverwijderaars helpen de pasta effectief te reinigen van het eco-leer.

De beste folkmethoden

Er zijn een groot aantal folk manieren om een ​​lederen vervanger te reinigen. Overweeg verschillende effectieve procedures om onaangename vlekken van het leren oppervlak te verwijderen.

Witte huid is het meest vatbaar voor vervuiling. Het is echter belangrijk om te weten dat dergelijke methoden pas moeten worden gebruikt wanneer de inkt op de stof is gevallen (bijvoorbeeld een stoel of een lichte rugzak gemaakt van kunstleer) vrij recent. Vóór de oude vlekken zijn ze machteloos:

 • Glycerine. Dit is een uitstekende tool voor een dergelijk geval. Zodat na het reinigen van de inkt het kunstleer weer zacht wordt, is het voldoende om glycerine op het oppervlak te plaatsen.
 • Soda. We maken van een theelepel baking soda en water een papperige vloeistof. Zij en toegepast op probleemgebieden. Nadat het oppervlak van de kunstleer droog is, veegt u het af met een vochtige doek.
 • Zout. Breng het afwasmiddel aan op een vochtige doek en vervolgens op de vlek. Strooi er bovenop met veel zout. We wachten een paar uur. En veeg ook af met een vochtige doek.
 • Zout en wasmiddel. Maak een oplossing van zout en afwasmiddel. Nadat alles droog is, verwijdert u de resten met een vochtige doek.
 • Citroensap We nemen een diepe kom, persen citroensap erin. Katoenen schijf veegt het oppervlak van vlekken schoon.Binnen 20 minuten de vervuiling regelmatig wissen. Citroensap helpt bij het exfoliëren van de inkt uit het kunstleer materiaal. Reinig het oppervlak van de vlek na de procedure met een spons.
 • Citroenzuur. Om dit te doen, moet je een oplossing van water en een paar druppels citroenzuur maken. Katoenen schijf reinigt de vlek. Houd de schijf vast totdat de inkt verdwijnt.
 • Een mengsel van melk en citroensap. Knijp het citroensap eruit en meng het met verse melk. Breng de oplossing op het beschadigde gebied aan met een spons of doek. We wachten ongeveer 30 minuten. Verwijder daarna de restanten van het geld en geniet van het resultaat.
 • Een oplossing van ammonia en bakpoeder. Vorm een ​​mengsel van zuiveringszout met vloeibare ammoniak. We brengen naar kasheobrazny vloeistof. Breng het aan op de inktvlekken kozhzam en laat het een paar minuten staan. Verwijder vervolgens het resterende bedrag met een schone doek.
 • Scotch. Dit is een andere interessante manier om inktvlekken te verwijderen. Voor producten van dun kunstleer is deze methode echter buitengewoon gevaarlijk. Maar u kunt de inktpasta uit de zak verwijderen. We hebben zo'n stuk whisky afgesneden, vergelijkbaar met de vlek. Na het verwijderen van de vlekken veegt u het probleemgebied af met een schoolwisser.
 • Hairspray. Breng een spray van haarlak aan op het oppervlak van de vlek op kunstleer. Inktpasta zal vlak voor je ogen afpellen. Laat het een paar minuten staan. Als de vlek aanhoudt, probeert u de procedure opnieuw. Veeg daarna de vochtige doek van het leer af.
 • Was zeep. Zelfgemaakte zeep, die voornamelijk wordt gebruikt voor het wassen, kan helpen bij het injecteren van inkt. Om dit te doen: schuim oude ongewenste tandenborstel zeep. Breng vervolgens zorgvuldige bewegingen aan op het beschadigde gebied. Veeg het oppervlak na het drogen af ​​met een schone, vochtige doek.
 • Azijn. Alcoholbevattende stoffen dragen ook bij aan de verwijdering van inktvlekken. Deze methode is geschikt voor alle soorten inktpasta's. Hiervoor heeft u nodig:
  1. Verwarm de azijn tot een temperatuur van 50 graden.
  2. Doop een wattenschijfje erin en breng het aan op een vuile plaats.
  3. Veeg tot het droog is.

Alvorens tot het verwijderen van vlekken over te gaan, moet rekening worden gehouden met de tijd van de beschadiging en met de kleur van het leervervangingsmateriaal. Niet elke manier is geschikt voor alle soorten vervuiling. Met de verkeerde selectie van chemicaliën kan de absorptie van de vlek verder verbeteren, dus probeer na de eerste niet-succesvolle poging het probleem niet op dezelfde manier op te lossen. Misschien kan hij het niet aan, maar alleen de situatie compliceren.

Zeep en afwasmiddel zijn identiek in chemische eigenschappen. Ze kunnen gemakkelijk worden vervangen door elkaar in de strijd tegen moeilijke vlekken. Citroensap en azijn zijn ook uitwisselbaar. Door een oplossing op het oppervlak van het beschadigde materiaal aan te brengen, kunt u hetzelfde resultaat bereiken.

Het is belangrijk om rekening te houden met de kleur van kunstleer. Sommige methoden zijn geschikt voor geklaarde materialen en andere voor donkere materialen. Het negeren van deze regels zal leiden tot schade aan kunstleerproducten.

Wees uiterst voorzichtig wanneer u met haarlak werkt. Het kan niet worden toegestaan ​​om de kunstleer te bederven en daarom bij de inkt op het materiaal te blijven Laat de lak niet lang op het oppervlak van kunstleer liggen.

Praktisch in alle manieren om inkt uit kunstleer te reinigen, moet de volgende procedure worden herhaald: na de procedure, veeg het oppervlak van het besmette gebied met een vochtige doek af, breng aan tot droog, en aan het einde borstel om de resterende oplossingen te verwijderen.

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het werken met agressieve oplosmiddelen. Probeer de ogen en het materiaal van kozhzam niet te beschadigen. Test ze voordat je begint met onnodig kunstleer. Als u onder de indruk bent van het resultaat, kunt u het geld proberen in probleemgebieden. Maak het oppervlak van de stof na het einde van het proces voorzichtig schoon.

Zie de volgende video voor informatie over het verwijderen van een balpen uit het oppervlak van de kunstleren.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses