Hoe effectief vlekken van rode wijn te verwijderen?

Hoe effectief vlekken van rode wijn te verwijderen?

Het is vrij moeilijk om van wijnvlekken af ​​te komen, vooral als de vervuiling niet direct na het verschijnen ervan wordt geëlimineerd. Vlekken kunnen niet alleen op kleding, maar ook op tafelkleden en zelfs op de vloer. Tegenwoordig is er echter een grote verscheidenheid aan verschillende methoden waarmee u zich volledig kunt ontdoen van allerlei soorten vlekken. Met hun hulp is het mogelijk om kwalitatief en veilig niet alleen gekleurde, maar ook witte stoffen, evenals tapijten en meubelstoffering af te vegen.

Eigenaardigheden van vervuiling

Rode wijn eet zeer snel in de stof, waardoor het erg moeilijk wordt om te wassen, vooral als je niet snel handelt. Wijn vormt de grootste bedreiging voor witte stoffen, bankstoffering en lichte tafelkleden.

Afhankelijk van of het vers is of niet, zal het moeilijker zijn om het af te wassen, omdat langdurige verontreinigingen een speciale aanpak en enige inspanning vereisen. Bovendien zijn de gebruikelijke wasbeurten en verschillende huishoudelijke methoden tot nu toe misschien niet goed, maar zelfs in dit geval moet u niet wanhopen, omdat u altijd contact kunt opnemen met de stomerij. Bovendien verbiedt niemand het uitproberen van alle zelfgemaakte recepten die helpen bij het wegnemen van vervuiling.

Wat kan ik gebruiken?

Om kleding heel snel te reanimeren, is het belangrijk om stappen te ondernemen om vlekken zo snel mogelijk te verwijderen. U kunt gebruik maken van kant-en-klare poeders en vlekkenverwijderaars en u kunt ook zelfgemaakte en beproefde methoden gebruiken die onze grootmoeders hebben gebruikt.

Als u zojuist wijn op uw kleding of op uw tapijt hebt gemorst, moet u de vlek met een absorberende doek of servetten afvegen. Bewaar de stof op zijn plaats totdat deze zoveel mogelijk in de vloeistof wordt geabsorbeerd. Deze methode wordt als zeer effectief beschouwd als het niet mogelijk is om de vlek onmiddellijk te blokkeren.

Zodat de rode vloeistof niet te diep in de stof doordringt, kan zout op de vlek worden gegoten. Bovendien weten we allemaal dat zout perfect vocht absorbeert en kan worden gegoten zonder te sparen. Nadat het zout nat is, schudt u het gewoon van de vlek.

Zout moet worden toegevoegd totdat de rode wijnvlek zo licht mogelijk is.

Vervolgens zullen resten van vervuiling veel gemakkelijker te verwijderen zijn. Deze methode kan op openbare plaatsen worden gebruikt als u per ongeluk wijn op kleding morst.

Als de wijn op een tafelkleed wordt gemorst of kleding niet op een openbare plaats, dan is het nog gemakkelijker om het thuis te wassen. Hiervoor heeft u een zeer effectief en bewezen recept nodig. Lepel alcohol, toe te voegen aan 1 liter water, hier is het noodzakelijk om de gebruikelijke zeep toe te voegen. In de resulterende oplossing moet een vuile ding, maar niet meer dan een half uur.

Als je je in een instelling bevindt en de vlek van de kleren in het toilet probeert af te vegen, het beste om geen warm water te gebruiken, omdat het vaak niet helpt om vlekken uit rode wijn te verwijderen. Het is ook niet de moeite waard om het te gebruiken, omdat daarna de kleur van de vlek kan veranderen in blauw of zelfs groen, wat nog moeilijker zal zijn om mee om te gaan. Het is beter om het vuil alleen met een koele vloeistof te wassen.

middelen

Tot op heden is er geen enkele manier om wijn absoluut te ontdoen van alle dingen, tapijt of tafelkleed. Voor elke kleur, materiaal en ding moet je bepaalde technieken gebruiken om op effectievere wijze vervuiling te verwijderen.

Met kleding

Kleding wordt meestal aangetast door wijnverontreiniging, vooral tijdens verschillende vakanties en evenementen waar het niet mogelijk is om de besmetting onmiddellijk te wassen. Om oude wijnvlekken effectief van kleding te verwijderen, kunt u gebruik maken van:

 • Ethylalcohol. Hiermee moet men de plaats op de stof waar de vlek van de wijn zich bevindt, grondig weken en vervolgens de stof met water wassen en het ding met een hand of machinewas doen;
 • Met behulp van de gebruikelijke vloeistoffen uit de apotheek kunt u ook effectief vlekken van bevlekte wijn verwijderen. Om dit te doen, heeft u mogelijk waterstofperoxide en ammoniak nodig. Door deze ingrediënten te mengen, kunnen zelfs de meest hardnekkige vlekken worden geëlimineerd. Op een glas water moet een lepel peroxide en alcohol worden toegevoegd. De resulterende oplossing moet worden behandeld met een vlek en afwassen met meer en meer water. Daarna moet u ook een hand of machinewas produceren.

Witte dingen met verse rode wijnvlekken kunnen met de volgende methoden en middelen worden gewassen:

 • Verwijder verse vervuiling kan zijn met de hulp van warme wodka. Vaak raden experts aan om witte wijn te proberen, die ook rode wijn effectief van kleding kan verwijderen. Maar tegelijkertijd zal het niet genoeg zijn om de algemene was te doen;
 • Zoals reeds vermeld, kan de vlek worden verwijderd met gewoon zout, dat de vloeistof goed absorbeert. Nadat u het zout hebt verwijderd, kunt u proberen de vlek met kokend water te vullen;
 • Vaak kunnen vlekken op witte dingen uit rode wijn worden verwijderd met citroensap. Op deze manier kun je het vuil van het shirt en de blouse kwijtraken;
 • Sommigen raden huishoudelijke apparaten van het type Domestos aan die chloor bevatten. Ze zijn vrij goed in het verwijderen van zelfs permanente vlekken. Deze methode is echter uiterst gevaarlijk voor zeer zachte en gekleurde stoffen. Als u echter besluit deze methode te gebruiken, vergeet dan niet om de stof goed af te spoelen;
 • Overstroomde wijn kan worden gereinigd met ammoniak. Giet hiervoor een beetje alcohol op een wattenschijfje en wrijf de vlek van de verontreiniging in.

Om rode wijnvlekken van gekleurde stoffen te verwijderen, moet u de volgende recepten gebruiken:

 • Het is noodzakelijk om glycerine en normale dooier te gebruiken. De componenten moeten in gelijke hoeveelheden worden gemengd, in de resulterende oplossing moet een wattenschijfje worden bevochtigd en met de plaats van verontreiniging worden ingewreven. Het artikel moet ten minste 4 uur worden bewaard, waarna het op een handige manier voor u moet worden gewassen. Op deze manier kunnen vlekken worden gewassen van een trui of rok, maar ook van andere kleding;
 • Een goed en effectief recept in de strijd tegen wijnvlekken is het mengen van azijn en glycerine. Met behulp van het mengsel kunt u vlekken verwijderen, zelfs van wolproducten, bijvoorbeeld van uw favoriete truien. Glycerine moet in een verhouding van één op één worden gemengd met azijn, dit mengsel op de vlek aanbrengen en een paar uur wachten. Daarna moet u het product met veel water wassen;
 • Om de vlek met een katoenen T-shirt te verwijderen, moet u normale yoghurt uit de winkel gebruiken. Het helpt heel voorzichtig om vlekken te verwijderen, zelfs van de meest delicate stoffen. Om dit recept te gebruiken, is het noodzakelijk om de yoghurt goed te verwarmen, maar niet aan de kook te brengen en op de vlek van rode wijn te zetten. Na een korte wachttijd moet je de resten van het mengsel afwassen en je ding wassen;
 • Je kunt ook een zwakke mangaanoplossing en normaal peroxide gebruiken om wijnvlekken van gekleurde voorwerpen te verwijderen. Met hun hulp is het nodig om de vlek te verwerken. Maar eerst wordt dit gedaan met een oplossing van mangaan en dan moet waterstofperoxide op de vervuiling worden aangebracht.

Waszeep of zeep wordt beschouwd als een zeer effectief en bewezen middel om vlekken te verwijderen. "Antipyatin". Het werkt vooral goed met verse vlekken die nog geen tijd hebben gehad om in het ding te passen.

Het gebeurt zo dat mensen wijn schenken op jeans, op shirts of broeken.Om vlekken op jeans te verwijderen, moet u alleen beproefde methoden gebruiken en geen chemicaliën met bleekmiddel, die de structuur van de stof kunnen beschadigen en volledig kunnen bederven.

Om vlekken voorzichtig van de jeans te verwijderen, kunt u de volgende recepten gebruiken:

 • Citroensap is alleen geschikt voor producten gemaakt van wit en andere denim lichtgekleurde stoffen. Als je besluit de vlekken op een blauwe spijkerbroek met een citroen te verwijderen, loop je het risico witte vlekken te krijgen die het hele product zullen bederven.
 • De meest beproefde en onschadelijke manier is een poeder van hoge kwaliteit, met behulp waarvan je een vlek op jeans kunt repareren. Daarna moeten ze in een wasmachine worden gewassen. Je kunt ook zeep gebruiken.

Het is erg belangrijk om de jeansproducten zo snel mogelijk schoon te maken, anders moet je in de toekomst de vlekken moeiteloos verwijderen.

Met behang

Het kan veel moeite kosten om rode wijnbesmetting van het behang te verwijderen. Als je gewoon wasbaar behang hebt, dan heb je een zeepoplossing nodig, die in een paar seconden de muur zal reinigen van vervuiling, maar papierbehang kan de rode vloeistof onmiddellijk absorberen en niets zal hen helpen.

Met vinyl en vliesbehang kan rode wijn worden gewassen met een gewoon afwasmiddel en een spons. Om dit te doen, is het de moeite waard om een ​​schuimoplossing te bereiden en deze te gebruiken om het behang grondig te vegen.

Als het behang licht is, probeer dan de vlek te verwijderen met water met een chloorbevattend middel. Gewone witheid en bleekpoeder voor dingen kunnen hiervoor geschikt zijn.

Als de wijnbesmetting al droog is, probeer ze dan te schrobben met een gewone gum, maar veeg het behang niet af in het gat.

Ook kan de wijn worden geschrobd met een tandpasta en een borstel. Deze methode wordt als zeer zachtaardig en effectief beschouwd.

Met behulp van eieren en glycerine, waarmee je kleding schoonmaakt, kun je ook proberen het behang schoon te maken. Het is erg belangrijk om dit mengsel een paar uur te laten staan, waarna het met een vochtige doek moet worden afgewassen.

Alle recepten die citroensap of chloor bevatten, kunt u het best niet gebruiken op gekleurd behang, omdat ze dan gemakkelijk hun kleur en uiterlijk kunnen verliezen.

Met tafelkleed

Als iemand wijn op het tafellaken morst, moet je het meteen wassen. Maar hier is het belangrijk om zo snel mogelijk te handelen. In de strijd tegen vlekken op de tafelkleden zijn zeer effectief verschillende zuivelproducten.

De vlek op het tafellaken kan overvloedig worden gevuld met kefir of yoghurt en ongeveer een uur worden bewaard, waarna het product voorzichtig met poeder moet worden gewassen.

Het beste hulpmiddel bij het verwijderen van vlekken van het tafelkleed kan al een bleekmiddel en vlekkenverwijderaar zijn, waarin u een textielproduct een bepaalde tijd moet laten weken. Het is erg belangrijk om de middelen te kiezen voor de soorten stoffen en voor de plekken waarvoor ze zijn ontworpen. Was de vlek na het weken in dergelijke gereedschappen zal veel gemakkelijker zijn.

Van het tapijt

Het is niet ongebruikelijk voor gasten of huishoudens om rode wijn op het tapijt te gooien. Om de vlek zonder sporen te verwijderen, is het erg belangrijk om zo snel mogelijk te handelen. Om dit te doen, veegt u de vlek van de vloer af en gebruikt u een kant en klaar middel om het tapijt van vuil of een van de recepten te reinigen.

Waterstofperoxide in combinatie met gewoon wasmiddel wordt beschouwd als zeer effectief voor het reinigen van wijn uit het tapijt. Of, zoals in het geval van kleding, kan de vlek van het tapijt worden verwijderd met gewoon zout, dat de vloeistof zeer goed absorbeert.

Tips en trucs

Ondanks het feit dat veel volksrecepten en -gereedschap perfect omgaan met het verwijderen van vlekken van verschillende stoffen en oppervlakken, raden deskundigen aan om kant-en-klare reinigingsmiddelen, poeders en gels voor dergelijke doeleinden te gebruiken.

Als de vlek van de wijn niet met zout, peroxide of frisdrank kan worden verwijderd, is het tijd om goede vlekverwijderaars aan te nemen die dit probleem zeer zeker zullen oplossen.

Het is mogelijk om vervuiling van kleding van verschillende typen te verwijderen door middel van het bekende Vanish. Deze tool wordt door de jaren heen als zeer effectief en bewezen beschouwd. Afhankelijk van de mate van vervuiling, wordt dit product op het product aangebracht en gedurende maximaal twee uur daarop gelaten.

Veeg het product niet in de gaten als de vlek niet wil worden weergegeven. In dit geval is het de moeite waard om hulp te vragen bij het chemisch reinigen. De sleutel tot succes in dit geval is een uitzonderlijk snelle reactie, omdat het altijd moeilijker is om oude vlekken te verwijderen.

Hoe je vlekken van rode wijn uit de stof kunt verwijderen, zie je in de volgende video.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses