Bloedvlekken op kleding en meubilair: effectieve middelen en methoden om te wassen

Bloedvlekken op kleding en meubilair: effectieve middelen en methoden om te wassen

Bloedvervuiling - een van de moeilijkste, deze eigenschap ligt in hun biologische aard. Het meenemen van biologische vlekken van kleding en meubelstoffering is eigenlijk niet zo eenvoudig, als je geen enkele truc kent.

kenmerken

Bloed is een eiwit dat de neiging heeft om op te krullen van hoge temperaturen, dus het is bijna onmogelijk om uit de kledingvezels te schrobben. Bloedvlekken mogen nooit worden doorweekt en gewassen in kokend water of heet water. Alleen in dit geval is er een kans om ze helemaal kwijt te raken.

Vlekken verwijderen in een wasmachine is iets moeilijker, dus huisvrouwen worden geadviseerd om ze eerst met de hand in ijswater te wassen. Zoals elke vervuiling, wordt het bloed beter vers gewassen.

Natuurlijke stoffen met een goed absorptievermogen zijn moeilijker te reinigen. Bloed verwijderen uit kunststoffen (zoals microvelours) is niet moeilijk.

Wat zijn de vervuiling?

Alle bloedbesmettingen kunnen in verschillende soorten worden verdeeld:

 • Fris - ze zijn het gemakkelijkst schoon te maken.
 • Ouder - het verwijderen ervan is moeilijker.
 • Gebakken plekken - meestal vertegenwoordigen een geel merkteken op de kwestie, resterende van de onsuccesvolle wassen in warm water.

Wat kan worden gewassen?

Bij het verwijderen van bloedverontreinigingen heeft waterstofperoxide zichzelf goed bewezen. Dit is een van de meest effectieve middelen voor het verwijderen van bloedsporen, die te vinden zijn in elke EHBO-kit. Antiseptische oplossing gegoten direct op een oude vlek om de vezels van de stof volledig te verzadigen. Na 10-15 minuten wordt het product ingewreven met waszeep en blijft het enige tijd staan.

Peroxide is ideaal voor het verwerken van dichte materialen, zoals beddengoed. Maar dunne fijne stoffen, zijden overhemden, hij deed alleen maar pijn. Peroxide heeft oxiderende eigenschappen, dus het achterlaten van een gat in de materie is niets waard.

De tool kan ideaal worden genoemd voor heldere dingen. Op gekleurde stoffen kan het agressief werken, dus vóór verwerking is het nodig om een ​​test uit te voeren op een onopvallend gebied.

Het wordt ook beschouwd als een uitstekend hulpmiddel om bloedvlekken wit te wassen. ammoniak. Spoel de plaats af die u nodig heeft om te spoelen met koud water en week deze in een oplossing van 1 eetlepel ammonia en een glas vloeistof met een vergelijkbare temperatuur. De vlek zelf wordt ook gewreven met ammoniak met behulp van een wattenschijfje. Een uur later kan het ding op de traditionele manier in het poeder worden gewassen.

Om dure stoffen niet te bederven, kunt u de tool testen op een onopvallend onderdeel van het product.

In de wasmachine

Ervaren huisvrouwen zijn zich ervan bewust dat het verwijderen van bloedvlekken van kleding in een wasmachine behoorlijk moeilijk is. Maar sommige trucjes kennen, het effect van een dergelijke wasbeurt kan best goed zijn.

Het moeilijkste is om de juiste wasmodus in te stellen. Al bij 40 graden wordt het bloed gebakken en eet het in de vezels van de stof. Daarom zou u bij het kiezen van een programma de voorkeur moeten geven aan de kleinste temperatuur. Er wordt een kleine hoeveelheid zout of ammoniak aan het wasmiddel toegevoegd, maar speciale vlekkenverwijderaars zijn het meest effectief voor biologische verontreinigingen.

Om het bloed kwalitatief van het product te zuiveren, is het noodzakelijk om rekening te houden met het soort ding en de eigenschappen van het materiaal.

Het verwijderen van de bloedsporen van een spijkerbroek is gemakkelijk als de frisheid van de vlekken duidelijk is. Wanneer ze opdrogen, neemt de situatie een andere wending. Je kunt meer dan één methode uitproberen voordat de gehate bloederige vlekken verdwijnen.Verse vervuiling hoeft niet te worden gewreven, het is zelfs meer bevorderlijk voor het eten van vlekken. Plaats een schone handdoek bevochtigd met koud water eronder en laat het overtollig bloed absorberen.

Spoel de handdoek onder stromend water en herhaal de manipulaties totdat deze stopt met het opnemen van bloed. Laat het product bij de eerste gelegenheid een half uur in koud water weken. Daarna is het voldoende om de spijkerbroek in de wasmachine te wassen en een vlekkenverwijderaar toe te voegen.

Bevroren vlekken kunnen zonder sporen worden verwijderd met behulp van kruiden voor het marineren van vlees. Hiervoor wordt een theelepel specerijen verdund in een kleine hoeveelheid water tot een suspensie. Breng het product met een kledingborstel voorzichtig op het bevlekte gebied aan en laat het een half uur staan. Bloed is een eiwit, dus kruiden voor het verzachten van vlees zullen bijdragen aan de verwijdering van jeans.

Het bestrijden van de vlekken op een T-shirt, trui of shirt is ook echt, als je het product in koud water timmert. Voor deze dingen gebruiken huisvrouwen aardappelzetmeel. Het wordt gemengd met water tot de consistentie van zure room en aangebracht op een gekleurde plek, daarna gespoeld en op de klassieke manier gewassen.

Het reinigen van bovenkleding is iets moeilijker vanwege de dichtheid van het materiaal. Jas of jas is gedrenkt in ijswater, 80% wasmiddel en wasmiddel met co-enzymen worden toegevoegd aan hetzelfde rasp op een fijne rasp. Het product wordt gedurende 60-90 minuten in de zeepachtige vloeistof gelaten en vervolgens in schoon water gespoeld.

Wanneer bloedvlekken uit bedlinnen worden verwijderd, is het verstandiger om eerst dat deel van het product te weken waar het meeste vuil is. Zodat u de verspreiding van vlekken in de hele stof kunt voorkomen. Het meeste vuil op het wasgoed wordt met succes verwijderd met co-enzympoeder en zeep.

Gevoelige stoffen vereisen een zachtere reiniging. In dit geval, in koud water, een paar eetlepels van een transparante shampoo en dezelfde hoeveelheid zout oplossen, breng de oplossing op een zijde of een ander product aan. Geef het mengsel door te dringen in de vezels van de stof, spoel en was op de traditionele manier.

kleur

De methode voor het verwijderen van vlekken heeft voornamelijk invloed op de kleur van het product. Bloedige scheidingen zijn vooral onaangenaam voor lichte dingen. Bij het verwijderen van verontreinigingen is het de moeite waard om alle aanbevelingen zorgvuldig op te volgen om geen gele vlek op het bloedlekkage achter te laten, anders bestaat het risico dat uw favoriete ding permanent wordt bedorven. Zelfs een nauwelijks merkbaar merkteken op een witte blouse of een shirt kan een vette vlek op uw reputatie zijn.

In de strijd tegen vlekken op witte dingen hebben citroensap en zuiveringszout zichzelf bewezen. Niet minder relevant zijn actieve chemicaliën, zoals:

 • op chloor gebaseerd bleekmiddel;
 • speciale vlekkenverwijderaars;
 • poeders om biologische verontreinigingen te verwijderen;
 • ammoniak;
 • ammoniakoplossing

Gekleurde stoffen vereisen een iets andere benadering. Chemicaliën moeten specifiek voor gekleurde producten worden ontworpen, zoals aangegeven in de instructies op de verpakking.

handmatig

Om de meeste vlekken te verwijderen, is een wasmachine absoluut niet nodig. Moderne wasmiddelen en traditionele methoden kunnen rode vlekken in huis effectief verwijderen.

Week en was alle producten alleen in koud water, hiervoor zijn er verschillende manieren:

 • Een verse vlek kan veel gemakkelijker worden afgewassen - spoel hem snel af onder koud stromend water en plaats hem dan met zeep. Om dit te doen, wrijft u voorzichtig over het gebied van besmetting met zeep en laat u het 2-3 uur staan. Daarna wrijf je gewoon een kleine plaats waar bloed zat, en maak je een spoeling.

 • Voor het effectief verwijderen van gedroogde verontreinigingen worden kleding gedurende een half uur in koud water gedrenkt en vervolgens vervangen door wasmiddel of vlekkenverwijderaar toe te voegen. De beste optie - als het hulpmiddel is ontworpen om biologische verontreinigingen te verwijderen.

 • Geen slechte manier om in gezout water te genieten. Er wordt koud water in een bekken gegoten en zo veel zout wordt gegoten dat het water lichtjes wordt gezout.Een bevuild ding wordt ondergedompeld in de oplossing en enkele uren achtergelaten. Was met een geschikt reinigingsmiddel in lauw water.

 • Als na vlekken in koud water met zeep de vlekken nog steeds aanwezig zijn, kunt u een beroep doen op de goede oude middelen - natriumcarbonaat. Het is effectief tegen veel oude vlekken. Om een ​​oplossing te bereiden, wordt 50 g frisdrank verdund in een liter water, het besmette ding wordt erin geweekt en 7-8 uur gelaten. Was en spoel het item op de klassieke manier. Natriumcarbonaat is volledig vervangbaar voedsel.

Spoel producten beter in warm water. Heet is alleen toegestaan ​​als de verontreiniging volledig verdwenen is.

Meubels en andere dingen

Het is wat moeilijker om het bloederige vuil van de stoffen bekleding van de auto of op de bank te wassen dan met kleding of linnen. Bekleding is niet mogelijk om te wassen. Maar er bestaan ​​nog steeds kwaliteitsreinigingsmethoden.

Verse vlekken kunnen met zeep worden gewassen. De volgende manipulaties worden uitgevoerd: het doek wordt bevochtigd in koud water en door eenvoudige mechanische bewegingen proberen ze de vervuiling te verwijderen. Daarna is het noodzakelijk om de stof in een geconcentreerde oplossing van zeep te bevochtigen en de overblijfselen van het bloedspoor te verwerken. Van tijd tot tijd kunt u de doek onder stromend water wassen.

Als de vlek verdord is, is het de moeite waard om naar de afwasgel te gaan. De reinigingsmethode is als volgt: de gel wordt verdund in ijswater in hoeveelheden van 1: 2. Een spons wordt in de oplossing gedompeld en licht bevochtigd met een bloedvlek en gedurende een half uur gelaten. Vervolgens wordt de gekleurde plek voorzichtig verwerkt met een tandenborstel. Te ijverig is het niet waard, zodat de vlek niet meer ingebakken is in het materiaal. Aan het einde van het reinigingsmiddel moet worden afgewassen met een vochtige spons.

Gewone aspirine werkt goed voor tapijten en meubels in lichte tinten. De tablet wordt tot poeder vermalen en in een glas water geroerd. In de resulterende oplossing doopte wattenstaafje en veeg de bloedvlekken. De methode is relevant voor wolproducten, matrassen, tapijten.

Om het oude vuil van de bekleding van de bank te verwijderen, bevelen de minnaressen een mengsel van borax en ammoniak aan. Twee bekkens nodig. In één mengeling een lepel zalm met een glas water, in de andere - dezelfde hoeveelheid borax en vloeistof. Tijdens het reinigingsproces wordt de spons bevochtigd in één oplossing en aangebracht op de verontreiniging, een soortgelijke procedure wordt uitgevoerd met een andere oplossing. De overblijfselen van het mengsel worden verwijderd met een droge spons.

De bekleding van kunstleer is relevant in moderne meubel- en autoshowrooms. Om van de bloedende vlekken af ​​te komen, kunt u het volgende recept gebruiken. Neem voor een glas water ½ theelepel afwassen en een eetlepel ammonia. Meng alle ingrediënten en breng aan op het gekleurde gebied. Behandel de plek met een tandenborstel. Was resten af ​​met een vochtige spons. Voor langdurige vervuiling moeten dergelijke manipulaties worden herhaald.

Echt leer vereist een meer delicate benadering. Effectief en de vorige oplossing voor kunstmatige huid. De ingrediënten worden gemengd om een ​​dik schuim te verkrijgen en uitgespreid op lederen bekleding. De behandelde plaats blijft enige tijd staan, waarna de spons in het mengsel wordt bevochtigd en de vlek voorzichtig afveegt. De resten van schuim worden verwijderd met een schone doek en de plaats van de vroegere verontreiniging afgeveegd met een droge handdoek.

Rode vlekken ontlenen aan de huidreliëf is echt met behulp van scheerschuim. Hiervoor wordt het schuim voorzichtig in het oppervlak gewreven en een tijdje weggezet. Veeg schoon met een vochtige doek.

Thuis moet u de tandsteen gebruiken. Het wordt gemengd met citroensap in hoeveelheden van 1: 2. Het resulterende mengsel moet qua consistentie overeenkomen met de pasta, die op de vlek wordt aangebracht. Het wordt zorgvuldig ingewreven. Na 15 minuten kan alles worden verwijderd met een vochtige spons en worden afgeveegd met een droge handdoek. Bij hardnekkige vlekken wordt de procedure vele malen herhaald.

Als de vlekken op het tapijt erg oud zijn, kunt u galzeep gebruiken. Deze vlekkenverwijderaar kan alle vuil verwijderen, inclusief bloed.De vlek wordt overvloedig bevochtigd met water en aangebracht, laat een uur staan. Een stugge borstel wordt gebruikt om de bevlekte plaats te behandelen en een restproduct wordt verwijderd met een vochtige spons of wattenschijfje. Waarna het tapijt kan worden opgezogen en gedroogd. Deze tool is relevant voor zowel natuurlijke als synthetische producten. Handmatige vloerbedekking laat zich het beste over aan professionele stomerijen.

Voordat u de vlekken van het behang verwijdert, moet u zich ontdoen van stof op de muurbekleding. Het beste om een ​​stofzuiger te gebruiken. Als u stof achterlaat en druipt, drupt er vuil.

Om de vlek van papieren doeken te verwijderen, kunt u waterstofperoxide gebruiken. Een wattenschijfje wordt ermee bevochtigd en veegt voorzichtig de plaats van verontreiniging af. Onder geen enkele omstandigheid mag men de bloedvlekken wrijven, eenlagig behang is te delicaat materiaal. Als na het drogen sporen van vlekken nog aanwezig zijn, is het de moeite waard om de behandeling te herhalen.

Alcohol- of nagellakremover is ook effectief in het bestrijden van bloedvlekken. Instructies voor het gebruik ervan is vergelijkbaar met de methode met peroxide. Maar het is noodzakelijk om rekening te houden met het feit dat deze fondsen elke dekking agressiever beïnvloeden.

Het belangrijkste voordeel van vinylbehang - het vermogen om ze te wassen. Voor dit soort wandbekleding zijn er speciale gereedschappen, maar als deze niet voorhanden zijn, kunt u gebruikmaken van populaire methoden.

Tandpoeder wordt verdund met water tot een dikke crème. De resulterende suspensie wordt aangebracht in een dunne laag op de plaats van verontreiniging. Na 24 uur worden resten verwijderd met een zachte borstel. Het poeder kan zelfs voor de goedkoopste versies van niet-geweven basisbehang worden gebruikt.

aanbevelingen

Handig bij het verwijderen van vlekken door deskundig advies:

 • Zelfs als de oude vlekken diep in de structuur van de stof worden gegeten, geef niet op. Er zijn veel chemicaliën die effectief zijn tegen biologische contaminatie. De optie dat een van hen zal werken is helemaal echt.

 • Het gele merkteken dat overblijft na mislukte pogingen om het bloed te wassen, betekent niet dat het product moet worden weggegooid. Je kunt de vlek altijd prachtig decoreren met borduurwerk, een spectaculaire insert van een andere stof. Als een optie - het is interessant om het product opnieuw vorm te geven. De vlek op het tapijt is met succes gecamoufleerd met behulp van een salontafel, je kunt een gezellige hoes op de bank naaien.

Zie de volgende video voor informatie over het eenvoudig verwijderen van de bloedvlek.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses