Hoe de inkt van de pen te vegen?

Hoe de inkt van de pen te vegen?

Het handvat is een eenvoudig en vertrouwd item, we gebruiken het regelmatig. En voor schoolkinderen en studenten is dit onderwerp elke dag eenvoudigweg noodzakelijk.

Maar soms gebeurt het dat de inkt stroomt en vlekken vertoont op verschillende dingen. Nog meer incidenten doen zich voor als dit item in de handen van kleine kinderen valt. En als het mogelijk is om de inkt uit de vingers te wassen, maar niet onmiddellijk, met zeep en warm water, dan kan het behoorlijk moeilijk zijn om ze uit dingen te verwijderen.

Zodat inkt niet blijft en dingen niet worden verwend, moet je vlekken goed wassen.

Hoe de inkt op de juiste manier te wassen?

Bijna iedereen kwam overeind met vlekken van een balpen of gelpen. Maar niet iedereen weet of er effectieve en veilige middelen voorhanden zijn.

Gelukkig zijn er middelen en manieren om de pen te vegen, en dat zijn er nogal wat. Maar ze kunnen niet zonder onderscheid worden gebruikt - het is noodzakelijk om rekening te houden met welk materiaal het vervuilde ding is gemaakt.

Kogel- en gelpennen lossen alcoholen en alcoholbevattende vloeistoffen, aceton, benzine, verschillende oplosmiddelen en zelfs haarlak en gezichtscrème goed op. Maar ze kunnen de verf van het oppervlak van het te reinigen materiaal wassen, lelijke vlekken achterlaten en zelfs sommige materialen oplossen.

Er zijn ook veel folkremedies die we altijd bij de hand hebben. Ze werken op verschillende oppervlakken veel zachter, maar ze kunnen de taak net zo goed aan. Ze zijn echter niet effectief op alle oppervlakken.

Onthoud dat ook Verse vlekken zijn veel gemakkelijker te hanteren en te verwijderen.

Alvorens het product te gebruiken, is het altijd raadzaam om te proberen hoe het zal werken op het nauwelijks zichtbare deel van het product.

Hoe kan ik een vlek van verschillende oppervlakken verwijderen?

Tijdens het werk kan een driphendel een vlek op een voorwerp achterlaten: op meubels, op de vloer, op kleding en een tas. En kinderen kunnen een plekje op de meest ongelooflijke plaatsen plaatsen.

Met meubels

Meestal verschijnen er vlekken op de tafel.

Als de tafel is bedekt met plastic, kunt u proberen de inkt te wassen met gewone zeep, afwasmiddel of een ander reinigingsmiddel. Vochtige doekjes zullen het doen.

Voor grotere pennen kunt u nagellakremover gebruiken. Het lost inkt effectief op, dus zorg ervoor dat u ze niet op een schoon oppervlak veegt. Zwabber dan de tafel met dezelfde vloeistof om de tafel af te vegen totdat de sporen volledig zijn verdwenen. Beëindig het reinigen met een vochtige doek.

Verse vlekken van de tafel kunnen met een gum worden verwijderd.

Ook geschikt gereedschap dat beschikbaar is in de keuken bij de hand.

Als je dat hebt gedaan een citroen, knijp enkele druppels op de inkt. Laat een paar minuten rusten om het zure citroensap de verontreiniging op te lossen en veeg de tafel schoon.

Schoolkinderen schilderen vaak een bureau. Bedekt met plastic of beschilderd met olieverfdesks is het beste om te proberen met krijt te schrobben en het gebruikelijke wasmiddel te wassen.

Gebruik een stoel met een kunstlederen zitvlak zout of frisdrank.

Breng de zeepoplossing aan op het vuil, strooi er zout bovenop en wacht 2-3 uur. Verwijder vervolgens de compositie en was het oppervlak. Of bereid een brij frisdrank en water en laat het op de vlek zitten totdat het opdroogt. Verwijder het na het drogen van het oppervlak en veeg de stoel af met een zachte, vochtige spons.

Kindergeschilderde deuren worden ook witgewassen. Haast je niet met krachtige chemicaliën - ze zullen de inkt wegwassen, maar samen met de inkt kan een laag verf uit de deur worden verwijderd. Probeer de plaats te behandelen die met vet is vervuild - om het even welk, bijvoorbeeld, beschikbaar in elk huis zal doen. plantaardige olie.

Het is mogelijk om inktvlekken van het oppervlak van hout te schrobben met afwasmiddel.

5 gram van deze vloeistof (een theelepel) wordt gemengd met een derde glas water. De oplossing moet goed worden gemengd om een ​​rijk schuim te verkrijgen. Zorg ervoor dat u de veiligheid van de oplossing voor uw meubilair test. Als alles in orde is, neem dan met een wattenstaafje of een zachte doek een beetje schuim en wrijf de vlek. Reinig vervolgens de restanten van de oplossing met een schoon, nat wattenstaafje en droog het oppervlak.

Als de inkt diep in het hout is geworteld, wrijft u deze plek in. metalen washandje. Wees heel voorzichtig dat het washandje niet te veel hout verwijdert.

Minder agressief voor hout betekent - soda. Laat het deeg een kwartier op de vlek achter en verwijder het met een schone, vochtige doek. Droog het oppervlak.

Goed bewezen agent - terpentinedie wordt verkocht in hardware-winkels. Een veiligheidstest is vereist. Breng terpentine op een doek aan en maak de vlek schoon. Voor oude hardnekkige vlekken, breng het product aan op een metalen washandje.

Dan moet je het oppervlak grondig schoonvegen.

Soms komt er inkt op de lampenkap. Als het glas is, is het het beste om aan te brengen zeep oplossing of alcoholbevattende vloeistoffen. In dit geval moet u ervoor zorgen dat de vloeistof de verf niet van de lampenkap afwast, als deze gekleurd is. Met een stoffen of plastic lampenkap, was de inkt weg met een soda of sopje water.

Er zijn nog meer manieren om de pasta van het linoleum te wassen. Dit is een zeer bescheiden materiaal, dus je kunt veilig zowel chemische vloeistoffen gebruiken als veel van wat je in de keuken hebt.

Was verse vlekken met een oplossing van zeep of afwasmiddel, haarspray en zelfs een gum.

Meng zout met citroenzuur en houd dit een kwartier vast, of breng mosterd of pap aan en wacht langer. Warme azijn, glycerine, waterstofperoxide en zwavel uit lucifers kunnen ook helpen.

Voor linoleum kan worden toegepast benzine of terpentijn, nagellakremover. Zeer effectief werkt de vloeistof waardoor de machine van bitumen wordt ontdaan.

Met dingen

Veel verdriet wordt door een bevuilde tas aan een vrouw bezorgd.

Om sporen van het handvat op de tas met leer of kunstleer te verwijderen, is het het beste om kant-en-klare speciale preparaten uit de winkel te gebruiken. Ze zullen het product schoonmaken zonder het te verwennen.

Er is geen medicijn, het maakt niet uit. Elke vrouw heeft gezichtscrème of handspray. Ze zullen wonderwel omgaan met het probleem. Al het andere, de crème zal extra voordelen bieden voor een leren tas.

De vlek kan ook worden afgewassen met zeep, alcohol, cologne, een papje frisdrank.

Moderne kinderen gaan met rugzakken naar school en moeders moeten ze af en toe van inkt reinigen.

Bevochtig een frisse plek lichtjes en strooi er zout over. Laat het zout een paar uur staan ​​en verwijder het voorzichtig.

Om de vlek van de rugzak te wassen, kunt u gebruiken alcohol, wodka, elke alcoholbevattende vloeistof.

De enige voorwaarde is dat de vloeistof kleurloos moet zijn, anders kan ik blijven scheiden, die dan moet verdwijnen.

Met een wattenstaafje dat is bevochtigd met vloeistof, droogt u de vlek voorzichtig af zonder deze te wrijven, om het besmettingsgebied niet te vergroten. Oplossende inkt blijft op de pad achter. Je zult vaak van tampon moeten veranderen, omdat dit een lange en moeizame procedure is.

Dingen die inkt hebben moeten worden gewassen. Wassen met poeder verwijdert in de regel goed de sporen van het handvat, vooral van stoffen gemaakt van kunstmatige vezels. Voor het wassen is het echter beter om te proberen de vlek te verwijderen.

gebruik zout, frisdrank. Experimenteer niet met agressieve vloeistoffen: sommige kunnen de stof bederven.

Onconventionele effectieve manier. Giet in een klein vat. kefiren verlaag de bevlekte plaats erin. Laat een half uur staan ​​en sluit het ding.

Met kunstleer

Als u of uw kinderen de bank of fauteuil hebben bekleed, bekleed met kunstleer, raak dan niet in paniek - er zijn veel gereedschappen waarmee u het oppervlak kunt reinigen.

Probeer de verse vlek met zeep te wassen.

Effectief zal de applicatie zijn ethyl of ammonia, glycerine, cologne.

Speciale vlekkenverwijderaars met natuurlijk of kunstleder zijn beschikbaar. Bij de ontwikkeling ervan worden de materiële kenmerken in aanmerking genomen. Jouw taak is om de instructies te volgen.

Als er geen mogelijkheid is om de winkel te bezoeken, gebruik dan de middelen die waarschijnlijk thuis beschikbaar zijn.

Bereid de samenstelling van de zeepoplossing en zout voor. Breng het aan op de vlek, wrijf een beetje en laat het een paar uur staan. Spoel en droog de plaats vervolgens goed af.

Ook passen soda, azijn, citroen of citroenzuur. Citroensap kan worden gemengd met melk.

Met plastic

In onze huiselijke omgeving, veel onderdelen en coatings van kunststof.

Omdat de plastic coating best resistent is tegen verschillende stoffen, kunt u aanbrengen alcohol, wodka, lotion, toiletwater en andere beschikbare vloeistoffen. Om een ​​wattenstaafje te reinigen, brengen ze een vloeistof aan en wrijven zachtjes over de vlek. Naarmate de tampons veranderen, veranderen ze.

Je kunt de geïmproviseerde middelen toepassen - de gebruikelijke zakelijke matches. Hun hoofden worden bevochtigd met water en wrijven de vlekken tot ze verdwijnen.

Silicone is een modern materiaal, telefoonhoesjes en andere items worden er vaak van gemaakt. Helaas krijgen ze ook inkt, als we ze op tafel leggen, in de zak met kleren of in de zak van de tas, samen met de pennen. Als u de inkt van de pen wilt reinigen met een siliconen hoes, kan dit een nagellakremover zijn. Neem de vloeistof zonder aceton.

De koelkast kan ook in het zicht komen van jonge kunstenaars. Chemicaliën kunnen niet altijd helpen om hun tekeningen uit de koelkast te verwijderen. Bovendien kunnen chemicaliën het oppervlak beschadigen.

Gebruik onconventionele tool: haarspray. Van een korte afstand spuitverf op het patroon tot een kleine plas. Was vervolgens het oppervlak met een natte doek.

Uit papier

Studenten, kantoormedewerkers en mensen van andere beroepen die veel moeten schrijven of formulieren moeten invullen, krijgen regelmatig een probleem - het document is beschadigd.

Kleine sporen op bepaalde soorten papier kunnen zonder de hulp van alle middelen worden verwijderd.

Gebruik een scherp mes om inktinkt voorzichtig te snijden of te schrapen. Schuur vervolgens deze plaats met een glad voorwerp.

Let op dat u niet te veel papier verwijdert. Gebruik geen mes op dun papier.

Er zijn ook corrigerende vloeistof. Ze worden verkocht in de kantoorafdelingen. Ze zijn handig in gebruik, omdat ze zijn uitgerust met een dunne borstel, ze drogen snel en je kunt er bovenop schrijven. Soms gebeurt het echter dat ze niet overeenkomen met de toon van het papier.

De corrector kan de vlek uit het tekstboek verwijderen en de achtergrond op de witte gebieden corrigeren.

Maar op sommige soorten papier en op gekleurd behang kunt u de corrector niet gebruiken.

Als je kind het behang heeft geschilderd, is een van de gebruikelijke manieren om zijn kunst van de muur te verwijderen, te gebruiken azijn en mangaan.

Los de kaliumpermanganaat-kristallen op in azijn. De kleur van de oplossing moet verzadigd paars zijn. Verwijder vervolgens de inktlijnen voorzichtig met een dunne borstel of wattenstaafje.

Van kaliumpermanganaat op papier kunnen vlekken verschijnen. Nadat het papier is opgedroogd, verwijdert u de strepen met waterstofperoxide.

Met een niet erg grote handvattrack kan ze zichzelf aan peroxide.

Een andere manier is om citroensap of in een mengsel te gebruiken:

  • citroenzuur - 10 gram;
  • oxaalzuur - 10 gram;
  • water - 0,5 kopjes.

Vergelijk ook - met een borstel of een wattenstaafje - sporen van de pen.

Met rubber

Het huis kan items van rubber zijn. U kunt de inkt op hen reinigen met oplossingen die bevatten chloor of bleekmiddel.

Maar deze hulpmiddelen kunnen alleen worden gebruikt voor schoenen, hoezen en andere dingen die geen contact met producten hebben en waar kleine kinderen geen toegang toe hebben.

Vlek met rubberen prachtige wasbeurten alcohol.

Het is beter om de inkt van een babypop of van een bal af te spoelen met zeep of sodaplud. Ook is een babypop veilig en efficiënt ingewreven met een citroenwig.

Handige tips

Probeer indien mogelijk de vlek af te spoelen totdat deze vers is en niet aan de oppervlakte kleeft:

  • Pak niet de eerste beschikbare tool - vraag advies aan vertrouwde familieleden, zoek informatie in boeken en op internet.
  • Gebruik producten die geschikt zijn voor dit materiaal.
  • Test het product vóór gebruik op een onopvallend plekje van het product.
  • Als je een chemische stof gaat gebruiken, gebruik dan handschoenen, probeer de dampen niet in te ademen en werk wanneer het raam open is.
  • Wees geduldig, herhaal indien nodig de procedure enkele keren totdat de inktmarkeringen volledig zijn verdwenen.

Zie de volgende video voor informatie over het verwijderen van inkt van een balpen op kleding.

Comments
Commentaar auteur

Jurken

Rokken

Blouses